Uncategorized

Goede uitslagen, dichtbij Zweden 19/8

Zo, zal jullie niet langer laten smachten naar mn dagelijks avontuur, maar t nu weer vertellen. Heb zoveel fanmail gekregen namelijk… Woensdag was ik in amc, om 9 uur alweer, 2e poging diabetes test. Mij was verteld dat ik een 2e infuusje zou krijgen waar steeds bloed uit zou worden getapt, maar ze hadden nu besloten dat ze me maar gewoon elke keer zouden prikken (gewoon zoon vingerprikje). 9 uur dus de eerste prik en ook plassen. Daarna 2 uur lang elk half uur een prik en na t eerste half uur, en het uur daarop ook nog plassen. Echt.. das niet zo makkelijk als er al 14 uur nix naar binnen mocht! Behalve dan het afschuwelijke glucose drankje tot de rand van de beker gevuld, die na de eerste prik naar binnen moest. Na 2,5 uur besloot ik dat ik nou wel genoeg had gelezen, sail op nl2 had gezien, en gekletst met de verschillende verpleegkundigen die allemaal gen moer te doen hadden, en ging ik naar buiten waar de zon echt heerlijk scheen. Daar ben ik toen tussendoor steeds geweest. Na de 4 uur bleek dat mn bloedsuikers toch goed waren, dus ik hoogst waarschijnlijk toch geen zuikerziekte heb!! Errug blij. Ik had alleen bij de laatste prik maar 2,4 dus met zn 3en dwongen ze me te blijven zitten met mn 2 beurs geprikte vingertjes (8 gaten! ) tot ik 2 fruit-energie-repen en een boterham van hun op had hihi. Ze waren erg gezellig gelukkig. Uitslag naar de bali van cf poli gebracht, en daar kwamen we dr achter dat we nog dingen moesten meten dus wij melig terug, alle metingen gedaan en genoteerd, en bij de saturatie had ik bij de opname rond de 93%, normaal als ik ‘gezond’ was rond de 97 en nu stond er opeens schommelend 99 of 100%!! Kwist nie wat ik zag, heb ik maar 3 keer in mn leven gehad ofzo. Toen kwam mn longarts eraan dus wij meteen nog steeds lacherig ‘kijk dan! 100%!’ maar op datzelfde schermpje stond mn bloeddruk en die is nooit helemaal goed dus mijn arts met zn over kritische oog zei alleen maar afkeurend ‘hm’ waarop wij flipte en ie toch toegaf dat t wel goed was. ENNN wat ie ook zei! Dat in mn sputumkweek van vorige keer helemaal geen pseudemonas meer te vinden was!?! In juni waren dat er dus nog 4, met de opname 2. Ik was zo verbaasd! Het hoeft natuurlijk niet te betekenen dat er ook helemaal niks zit, maar het is iig heel sterk terug gedrongen, want het waren van beide stammen zeer veel, en 1 stam was bijna onmogelijk nog weg te krijgen. Meteen hierop vroeg mijn arts of ik niet ook nog een longfunctie had vandaag. Ik stond (nu na die 2 ochtenden al!) bekend als chaotisch hier op de dagverzorging, dus dit paste lekker in t plaatje want ik had geen idee. Hij bellen, bleek dat ik om 1 uur al was verwacht. Op dat ogenblik was het 2 uur. Of er dan voor deze ene keer een uitzondering kon worden gemaakt voor Sarah Smit en dat ze nu tussen door even kon? jahoor met wat gezeur kon dat wel. Dat was dan bij deze de 43e ‘voor deze ene keer uitzondering voor sarah smit.’ Gelukkig ben ik die dagen dat ik het vergeet dan wel altijd zoiezo in t amc :D Snel dus naar de longfunctie nu waar de bekende bali zeurster weer zat en oh wat is het leven moeilijk bah. Volgens haar. Degene die me hielp was dezelfde vrouw van vorige keer, hartstikke leuk want ik kan het met iedereen wel vinden bij de longfunctie, maar deze is echt het aller super leukst, vrolijkst en aardigst en t was net of we t gesprek van vorige keer weer lachend voorzette. En van de uitslag werd ik ook alleropperblijst, ik blies 67% :D ! Dus k liep bijna huppelend weer naar beneden, waar ik me melde bij de cf bali en weer terug ging naar de dag verpleging waar ik wachtte op mn longarts, en weer gedwongen werd nog een reep te eten. We waren met zn 7en lekker aan te praten tot ik op de klok 5 over 3 zag staan en schreeuwde ‘ik herinner me iets! Ik heb NU een afspraak!’ Met wie? ‘Ineke’ gohhh Ineke. Ineke WIE sarah?? ‘weet ik niet maar ze zit op de psycho ehh nog wat afdeling.’ na 10 minuten had ik Ineke zelf aan de telefoon (toen iemand van de dagverpleging het verhaal introduceerde wist Ineke meteen dat het om Sarah ging haha) en zei ze dat ze verder geen afspraken had dus dat ik tot half 5 gewoon kon binnenlopen. Nou, nog met mijn longarts gepraat en verteld dat Zweden door ging. Hij maakte er geen probleem van en had de Engelse medische verklaring ook klaar liggen voor me. Ik wist niet welke recepten ik nog nodig had dus we hebben dinsdag een bel afspraak voor wat uitslagen en dus ook voor wat ie nog moet opsturen. Ondertussen was ik best heel doodop en ik had mn hakken voor het eerste in een maand weer aan dus door al dat geheen en weer had ik overal blaren, kwam dus helemaal moe bij maatschappelijk werkster Ineke op de bovenste verdieping aan, waarmee ik een half uurtje heb gepraat, vooral over hoe te slapen, en ik heb een cd meegekregen met ontspannings oefeningen die ik vandaag es met mn zusje allemaal heb gedaan hahahaahahaaha niet normaal, 2 versies voor kindjes, en 2 voor volwassenen. We kwamen echt NIET MEER BIJ en ik heb meer mn longen getraind met de pogingen rustig te ademen, dan dat ik het gevoel had dat er ook maar 1 spiertje zich ontspande. Na Ineke bij de cf poli waar ik eigenlijk al 2 keer uitgebreid afscheid van had genomen, een telefoon gevraagd om mn moeder te bellen om te zeggen dat ik klaar was, en om 5 uur reden we naar huis. En oja ik woog nu 52,2 kilo, dus 1,2 kilo aangekomen :)
Om half 7 weer weg, naar mn broertje Demian die ook al een tijdje niet had gezien, en hij heeft het een week geleden beetje verkloot voor zichzelf dus mag nu 3 weken niet naar huis :( arme hij. Maargoed, hij wist niet dat we kwamen, dus hij was buiten met Rig aan het voetballen en toen terrorieke (zo noemen we marieke van daar) riep dat ie bezoek had dacht ie dat t een grapje was en voetbalde door. Toen ie zag dat we dr echt waren werd ie echt zo blij! Hij bleeef maar zeggen van ‘oh echt zo lief dat jullie er zijn, had ik echt niet verwacht, echt zo leuk!’ Helaas moest ik m wel vertellen dat het de laatste keer was dat ik m zou zien voor Zweden…  We hebben veel foto’s gemaakt (zie mn link) En voor het eerst drong het een beetje tot me door van shit je gaat ze echt missen. Ik praatte altijd wel leuk over afscheidsfeestjes en doei en ja mis jou ook blablabla maar nu opeens werden we allebei beetje verdrietig… tis niet in 1 keer eenheel jaar want ik kom met kerst ff terug, maar toch, 4 maanden is nie kort! Eenmaal weg bij Triversum door naar Bakkum, daar was Lisa namelijk een week geweest met Wouter en zijn moeder en die moest nu weer terug naar huis. Onderweg in de auto werd ik weer opeens helemaal moe en trillerig dus zijn we even gestopt om wat vets te eten haha dat hielp best goed. Bij Bakkum nog wat gedronken en gezellig enzo en toen naar huisss.

Volgende dag, gister, was Liesje jarig! We hebben het nog niet gevierd omdat iedereen op vakantie is, mn moeder moest werken, en we voorzichtig willen zijn met virussen die we in huis halen nu voor mij, dus het is gezellig geweest met de mensen thuis gewoon, ze vond het geloof ik wel een leuke dag. We hebben gisternacht ook tot 4 uur snachts gepuzzeld… ik maak geen grapje. En vandaag tot kwart voor 2 geslapen haha wie had dat gedacht dat dat mij ooit nog zou lukken! Mn physio, Rob, belde nog op (Lies nam op; ‘Saar ik weet niet wie het is, maar het is een heel vrolijke man!’) hij was weer lekker verward en druk als altijd :D En toen ik zei dat Zweden door ging wist ie helemaal niet meer waar ie het moest zoeken. Ik geloof niet dat ie honderd procent achter me staat haha dat was wat ik eruit opmaakte. Verder zou ik eigenlijk vandaag met Jolanda en Moana in Amsterdam leuke dingen gaan doen, maar ik was erg moe en beetje ziekig, plus het regende en ik ben nou extreem voorzichtig met mezelf deze dagen na het infuus, dus dat ging niet door. Wel heb ik Moana zelf ook even aan de telefoon gehad, dat was echt zo leuk. Ze zegt werkelijk alles wat ze denkt (VRAAGT vooral werkelijk alles wat ze denkt, wat erg creatieve antwoorden vereist) en is helemaal niet verlegen, maar erg lief tegelijk! Na dit telefoon gesprek had ik echt super veel zin in Zweden. En ik heb nu net uitgevonden na weken frustratie, hoe ik foto’s op dit dinges kan pleuren, dus dat ga ik bij elk log ff doen :D

2 Comments

 • Reply
  Stephan
  20/08/2005 at 3:31 am

  Stephan :: 19 augustus 2005 16:05 :: e-mail :: website
  ——————————————————————————–
  Okay dan, zoals beloofd hier mijn verplichte stukje tekst op Oe Log (een log lijkt me nog steeds iets heel zwaars, log en nauwelijks in beweging te krijgen StarWars-actig monster met veel kwijl uit z’n linkermuilhoek en heel waterige angstaanjagende geniepige bloeddoorlopen oogjes. Oh ja, en als het zichzelf met een dikke slijmerige tong aan het schoonlikken is dan snuift het ook heel erg. Net als dikke mannen die veel te veel bier drinken en daarom ‘s ochtends boerend en ruftend ontwaken…gatverdamme wat bedenk ik toch veel vieze onzindingen, sorry kan er niets aan doen..

  Ondertussen ben ik echt ontzettend blij voor je dat Zweden toch doorgaat (alhoewel ik dat pas geloof als ik je eerste mail van daaruit heb ontvangen). Maar het is natuurlijk ontzettend fijn dat je lichaam het weer doet zoals het moet doen en ik vind het ook heel fijn dat je nog even hier komt vertoeven voordat je definitief vrijwillig gaat bevriezen in het land van: Euremeure jottaeu utspe kalmotreu !!
  VERTALING: Van vele uren stevig meuren wordt je waarachtig heel kalm !!
  Goed dan, ik heb mijn belofte ingelost, helaas slaag ik er waarschijnlijk nooit in een ietwat normale tekst te produceren maar geloof me ik doe echt mijn best!!

  Lieve dochter, veel plezier in M’stricht en tot maandag!
  Liefs, papa

 • Reply
  Lisa
  21/08/2005 at 12:26 am

  Fijn dat je net die mooiste foto van mij er op hebt gezet, nou ja, dan kan iedereen zien hoe ik op mn best ben :P..
  Ik hou van jou! En ik ga helemaal dood van het missen als jij in Zweden bent maar gelukkig heb ik dan de theaterschool als afleiding.. En ik hoop trouwens echt heel erg dat het gaat lukken (dat je die ene 5% pakt :P) om in het huisje van Richard te komen als je uit Zweden komt, niet dat ik je niet bij mij in huis wil hebben hoor haha nee, gewoon, jij wil toch op je zelf wonen, nou ik hoop dat het lukt ;)!
  KUSJES! Van je lieve lieve lieve lieve lieve lieve zusje, die zo charmant kan lachen :D!

 • Leave a Reply