Uncategorized

Groot zijn we ;)

Hey jongens,

Tijdje nie meer van me laten horen, bezig met dozen uitpakken enzo, al zijn die nou eigenlijk wel uitgepakt, kasten inruimen, huishoudelijke spullen kopen… dat is wat we vandaag echt even flink hebben gedaan. Vlak voordat we weg gingen belde het zusje van Vriendlief op of ze mee kon, jahoor, dus met zn 3en op naar alle grote elektriciteit winkels. Nou het is gelukt hoor ;) Stofzuiger, Magnetron, epilator, dure mp3speler van zusje ingeruild want die had het begeven en nou heeft ze een waar ze veel blijer mee is haha, verder heeft zij nog een nieuwe navelpiercing gekocht, want het bolletje van haar vorige is ze kwijt, dus ze loopt nou al een week met een oorbel in dr buik en dat ging wat minder lekker :) wat nog meer…. allemaal van die zachte stikkertjes voor onder de stoelen want in de zitkamer hebben we parket en daar komen zoals iedereen weet die het heeft, al snel krassen en dergelijke in. Een nieuwe wc-borstel, een haakje om de keukenlamp om aan op te hangen, strijkplank (strijkbout hadden we al, 2 zelfs), een harde schrobborstel, want de vorige eigenaar had blijkbaar zn matje voor de badkamer te heet gedroogd ofzo en daarna meteen neergelegd, en daaronder zit toch een soort plastic, dus ja toen wij hier introkken lag het matje er nog en toen we probeerde het weg te halen plakte ie ongelofelijk vast aan de vloer. We hebben het losgetrokken en sindsdien is er in het midden van de badkamer een gigantisch irritant en hard rondje van ehhh ja gedroogd hard plastic achtig, als superlijm op de grond. We gaan dat dus met gemische middeltjes en die harde borstel proberen weg te krijgen.. Ook hebben we over internet een wasmachine en droger besteld!! Dat waren de belangrijkste dingen geloof ik wel…   Niet mis, of wel ;)

Vandaag hebben we samen (vriendlief was vrij vandaag voor het eerst sinds 3 weken weer, nadat ie aan het nieuwe huis was begonnen) en we hebben samen de was gedaan in het gemeenschappelijke (jesus ik ben even het hele woord kwijt… gemeenzamelijk? neej… snap er niks meer van) washok zeg maar..voor het eerst, het zit nou allemaal in de droger dus we zullen zien of het er heelhuids uitkomt hihi.

Volgende week, vanaf morgen, hebben we Stockholmsvecka, oftewel Stockholm week ofzo, het houdt in dat we ingedeeld zijn in groepen van 9, en we per groep 2 pleinen in Stockholm hebben toegewezen gekregen, en daar drie hele dagen deze week moeten gaan werken, in de zin van, uitvinden wat de geschiedenis is van het plein, wat voor gebouwen zijn er om heen, kan je daar met iemand een interview krijgen, zijn er eetplaatsen, zoja ga het proberen en interview mensen daar, werknemers en gasten, interview mensen die zomaar over het plein lopen, bekijk de architectuur, de omgeving, het milieu enz enz. Onze groep heeft een plein in Gamla Stan: Jxc3xa4rntorget en een vlakbij het centraal station: Norra bantorget. Ben wel beetje zenuwachtig want je moet het daarna presenteren en het is een redelijk grote groep om allemaal goed samen te werken, met wat mensen erin die zoiezo geen zin hebben in alleen het werken alleen al, dusss en dan in mijn geweldig goeie zweeds onbekenden gaan intervieuwen enzo, maja we zullen het allemaal wel zien. Morgen komen er allerlei mensen praten op school en dinsdag de stad in zelf.

Met mensen met CF gaat het om me heen zo anders allemaal, per stuk. Marjolein is natuurlijk net getransplanteerd en het gaat nog steeds geweldig dat is echt super! Tamara wordt nu gescand om op de wachtlijst voor een longtransplantatie te komen, Marie was weer opgenomen van maandag tot gister, want die had met 3 liter zuurstof maar ongeveer 65% saturatie, is nu weer thuis met infuus.. En hoe het met mij gaat weet eigenlijk niemand, want ik kan nergens heen voordat alles hier rond is :p Maar voorlopig adem ik nog ghehe. arrrgh ben wel heel moe.. ga met vriendlief even mee kijken of de was klaar is.. en dan vroeg naar bed hoop ik.

Oja Itty bedankt voor de tip, we waren dr vandaag naar opzoek, de film, en vonden hem op gegeven moment in de winkel, maar we hadden al zoveel mee, en vriendlief houdt niet van thriller, horror, en, naja ongeveer alles wat niet komedie en soms actie is… dus hij is niet meegekomen met ons… Maar zal dr snel nog es naar gaan zoeken ghihi.

Nog wat mooie foto’s van hoe het er hier opeens uitzag toen we terug naar huis liepen, dit is dus de buitenkant van waar we nu wonen:

Img_1927

Img_1929

Img_1930

En vanaf ons balkon was hier de bron van het moois te zien:

Img_1937

En de andere kant :)  :

Img_1933 

7 Comments

 • Reply
  lisa
  29/09/2006 at 9:06 pm

  Wat raar dat ik niet gereageerd heb toen ik dit las, sorry dat ik niet 3 uur geleden online was :( Wou zo graag dat ik bij je was zodat we samen konden inpakken en je niet alleen was ..
  hou van je

 • Reply
  Bowe
  01/10/2006 at 1:56 am

  Heaven must be missing an angel.. tra la la la.. leuk liedje is dat toch, makes me all warm en fuzzy inside! Veel succes met inpakken en als je je verveeld kan je ook ff op mn log kijken, want heb voor mijn doen eindelijk weer een inspiratievol logstuk geschreven. slaap lekker potebok!

 • Reply
  lisa
  09/10/2006 at 9:05 am

  Heej Saar,
  eerst: Gemisch spel je al CHemisch!!
  dan: Wat een mooie foto’s !!! Ziet er vet leuk uit eigenlijk vooral t uitzich :D En cool dat jullie al die handige spullen hebben gekocht ;)
  daaag

 • Reply
  itty
  09/10/2006 at 4:41 pm

  he verhuissaartjelief, als ik het goed begrijp houdt jou vriendlief wel van komedie en ELLING is nou juist echt een dolleuke komedie, dus ik zou hem de volgende x toch maar meenemen…..

 • Reply
  Bob
  10/10/2006 at 8:46 am

  Gefeliciteerd met je verhuizing! Wat een gave foto’s, hebben jullie goed gedaan:) Geniet er van. Enne, volgens mij ben je qua inrichting en spullen redelijk compleet ja:P

 • Reply
  Fred
  14/10/2006 at 8:21 pm

  Hoi Sarah,

  leuk om weer van je te horen. En wat een grappige gebouwen/huis! Hoewel de zon het wel echt heel bijzonder zal maken ziet het er in ieder geval apart en niet al te blokkerig uit.
  Groeten Fred.
  (PS: ik ga wsl begin januari naar Zweden. Rond 12e of zo. Ben je daar dan? Of dan net in Nederland?)

 • Reply
  lisa
  15/10/2006 at 9:54 pm

  Ooooooow ik had zoooo erg het laatste woord!!! OOEEE!! DIE VOOR JE!
  kusje van je zusje =D

 • Leave a Reply