Australië Reizen

Het is zo fijn toerist te zijn

Hallo webloglezers!
Ik ben terug ‘thuis’ in Sydney bij Dani. Shane en ik waren hier terug gekomen met 1 doel en dat was eindelijk dan de Sydney-se toerist uithangen en dat was erg leuk! We hebben er maar 2 dagen de tijd voor genomen, plus de halve dag tijd nadat we aan waren gekomen; toen zijn we met Dani naar de movies geweest. The hang-over, die is vast in Nederland ook te zien en hij is grappig! Maar we zijn naar het Maratime museum geweest gister, waar we een rondleiding door een oorlogschip en een onderzeeer kregen (werken in die laatste zou my worst nightmare zijn) en natuurlijk in het museum zelf veel gelopen en geleerd. Heeel veel zelfs, want het is enorm. Daarna door Chinatown gelopen en heerlijk en goedkoop 3-gangen Chinees gegeten, met gratis frisdrank want in chinatown staat er bij elk restaurant iemand voor, om zoveel mogelijk mensen naar binnen te halen en dat doen ze met wat voor trucjes dan ook. Ik vond het wel geweldig om dat weer eens mee te maken. Daarna verzadigd en al door wat toeristenwinkeltjes gehobbeld (die in het algemeen erg stonken trouwens) en in het treintje terug naar huis.

Vandaag hadden we de wekker vroeg gezet maar we leiden allebei aan het australische-winter-is-te-koud-voor-ons sydnroom dus vielen we helaas weer in slaap, waardoor we uiteindelijk pas om 12 uur weer in de stad waren. Door de heel erg stromende regen zijn we naar the opera house gestormt want daar hadden we om 1 uur een toer (die we op internet hadden geboekt en dus 25% korting kregen, haaa slimme ons). Ultimate tourist moment die tour. Was best gaaf om veel van binnen te zien en de verhalen erover te horen natuurlijk, al voelde het een beetje kort – hij duurde een uur. Daarna lunchen in een cafe daar vlakbij en door naar the musem of Sydney maar daar hebben we eerlijk gezegd alleen de entree van gezien want de toegangsprijs was een beetje te hoog aangezien we erdoor heen zouden haasten, want we waren nog meer van plan. Onderweg daar naartoe trouwens liepen we langs een gebouw wat supermooi was en toen vroeg ik aan Shane ‘kunnen wij daar woooooonen?’  en toen zei hij natuurlijk en liepen we naar binnen en bleek het een university voor hotel en bussiness te zijn en verlieten we de plek weer met allerlei folders en info haha. Niet dat we daar wat mee gaan doen ;) Volgende stop was Paddy’s market. Een enorme markt naast chinatown met heeeeel veel (vaak neppe) spulletjes, maar het was erg leuk om eindelijk door te slenteren. Ik heb mijn eerste toeristen Australie t-shirt gekocht (erg leuk, ik plaats een foto zodra ik kan) en helaas vielen we voor een veel te dure massage (nouja, 15 dollar each, maar hij duurde maar 6 minuten ofzo) toen 2 Chinese mannen op ons afstormden om een 1 minuut gratis sample te doen en ons daarna naar hun stoelen te slepen (om vervolgens bijna nog 2 extra betaalde massages eruit te krijgen!). Het zijn echt erg goede zaken mannen concludeerden we toen we nog verbaasd en wat armer weer wegliepen. Toen weer de halve stad doorgelopen om bij de Sydney tower te komen, waar we kaartjes van hadden toen we 2 weken geleden ofzo eindelijk naar het Sydney aquarium waren geweest en een combo dinges hadden gekocht want dan kreeg je 20% korting en we wilden allebei de dingen vanaf het begin hier zien (ooooh en al weer zijn we slim). We hadden expres gewacht tot het bijna donker was, zodat we het in dag- en nachtlicht konden zien. Het was heeel hoog en het uitzicht bevestigde alweer dat Sydney echt heel heel groot (en mooi) is. Heel erg helaas was de batterij van mijn camera leeg dus daar kan ik geen foto’s van plaatsen, zelfs niet als mijn geliefde pc terug is.

Want ja, mijn pc is in het pc-ziekenhuis op het moment. Al een week ongeveer werkte hij niet – hij startte niet op – of werkte hij voor about 15 minuten en dan werd het scherm weer zwart en werkte niets nooit meer. Dus het was echt tijd om hem voor het eerst in zijn leven achter te laten bij de dokters, die zeiden dat ze wisten wat er fout was en ze alles weer beter zouden maken en hem vandaag of morgen weer terug zouden kunnen geven. Vandaag hebben ze niet gebeld, dus ik neem aan dat dat morgen is geworden en ook neem ik aan (of hoop ik misschien heel erg hard) dat ze idd wisten wat het was en het simpel op konden lossen en er geen grotere problemen waren, want dan zouden ze me bellen om te overleggen of ik dat (voor meer geld) gefixt wou hebben, toch? Ik vertrouw deze man wel, dat is wel fijn. Hoe dan ook, hopelijk heb ik morgen mijn super gezonde pc weer terug en kan ik alle foto’s laten zien die ik in de tussentijd heb gemaakt.

Maar nu eerst ga ik een boterham-pizza maken en lezen en naar bed. Trouwens, ik heb de laatste tijd vreselijk jeukende oksels, haha! Iemand ervaring mee?? Jeuk-uitbarstingen op de vreemdste en onhandigste momenten! Oja en ook, heb jij last met een reactie achterlaten hier? Ik heb van een aantal mensen gehoord dat het niet lukte voor een tijdje. Ik heb wat instellingen aangepast, dat wel, maar als het goed is, is het enige verschil dat je eerst je email adres niet perse hoefde achter te laten, en nu wel.. Als het niet lukt, kun je me dan een mailtje sturen om te vertellen dat het inderdaad niet lukt zodat ik er wat aan kan doen?

Morgen gaan we naar Forster, ongeveer 3 uur rijden naar het Noorden vanaf hier, waar Peter en Dani ook zijn. Daar blijven we waarschijnlijk een paar dagen en daarna is het weer just us two and a white van in a big big country!

4 Comments

 • Reply
  martie
  13/06/2009 at 7:42 am

  Hey lieve schat! Heel verschrikkelijk hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag vandaag. Heb de hele dag aan je gedacht en wou dat ik je eventjes vast kon houden…Heel veel liefs van ons allemaal in Vancouver. Een goeie winter verder toegewenst! Enjoy the cold ,it will be gone soon! When are you coming this way? Its 25degrees and higher in Vancouver,yippee!Martie.

 • Reply
  Bowe
  22/06/2009 at 11:09 pm

  Reacties? werken ze nog?

 • Reply
  moi
  23/06/2009 at 9:00 am

  Blijkbaar werken ze wel maar heeft mijn blog de eeuwige ‘laat alsjeblieft geen reacties achter’ uitstraling weer terug ;p

 • Reply
  Ann
  27/06/2009 at 12:41 am

  Saknar dig som fxc3xb6r jxc3xa4klar mycket ..

  Puss och Kram

 • Leave a Reply