Uncategorized

Het nadeel van een non-resident

Wij zijn zo een slechte toeristen op het moment. In Melbourne ben ik in elk gebouw geweest waar het me interessant in leek en hier ben ik echt serieus helemaal nergens geweest. Wel heel veel door de stad gelopen, maar daar blijft het bij. Oja, en de ferry naar Manly was een beetje een toeristische actie. Zodra ik beter gewend ben aan het werk-slaap ritme, en de griep weer weg is (had ik dat verteld? Heb de smerige griep) ga ik mijn leven verbeteren. Ik heb eindelijk mijn Australische perfecte reisgids opengeslagen en ga opschrijven waar ik allemaal heen wil. Trouwens, komende maandag is mijn lief jarig, misschien wordt ik gexc3xafnspireerd voor een verassings uitje..

Ik werk deze week 5 shifts en heb dinsdag mijn eerste loon binnengekregen (ze betalen wekelijks, yay). Wat een mongolisch bedrag gaat er naar tax!!!!!!!!! 30% van wat ik verdien, dat slaat toch nergens op :( Omdat ik een non-resident ben. Dus dat was een beetje een teleurstelling, maargoed het is nog altijd beter dan niets verdienen, en bij elk ander baantje zou ik net zoveel moeten betalen behalve als ik zwart ga werken dus mjjjaa. Om mijn eerste loon-ontvangst te vieren hebben Shane en ik allebei 2 tijdschriften gekocht (2 over fashion etc en 2 over dure boten, hihi) jaja, de luxe returns ;D! In juli is het belasting-jaar ofzo voorbij en zou ik een paar honderd dollar terug kunnen krijgen als ik nog op dezelfde plek werk. Nu mxc3xb3xc3xa9t ik me dus wel aan mn woord houden en 3 maanden bij side-bar blijven, hehe. Volgende week weer 5 shifts. Vind het wel genoeg :p  mijn grootste baantje ooit!

Eerder deze week heb ik mijn eerste hair-straightener ever gekocht. Beetje bij beetje word ik steeds meer meisje ofzo. Ik kreeg veel meer fooi die avond ;D Maar het is wel erg onpraktisch om met los haar te werken; je handen zitten altijd onder de drankjes die je gemaakt hebt en dat smeer je de hele tijd in je haar als het weer eens voor je ogen hangt en dat plakt en is bleh en bovendien gaat mijn haar enorm krullen als het nat is dus is het hele stijl-effect weg. Halverwege maar weer in een staart gedaan.

Heb afgelopen week 3 shoots gehad, ben vol ongeduld aan het wachten op de foto’s :p Hopelijk kan ik ze gebruiken voor mijn portfolio. Morgen trouwens weer controle in het ziekenhuis, een maand na mijn eerste bezoekje vorige keer. Door de griep is mijn stem ongeveer weg (heel handig in de bar ook) en hoest ik veel slijm, maar ik voel me minder benauwd en heb ook een stuk minder hoofdpijn dus toch iets beter ofzo. De verzekering is trouwens heel lief, die belde net weer om alles te dubbel-checken zodat ze de goede formulieren kunnen faxen naar het ziekenhuis en ik hopelijk niet zelf meer hoef te betalen morgen!

Het meisje wat dit huis waar we nu in wonen eigenlijk huurt, is weer terug van een maand in Brazilixc3xab. Ik heb dr nog niet zoveel gezien want ik slaap ‘sochtends als zij wakker wordt voor werk, en gisteravond ging ze meteen na werk naar bed, aangezien dr vlucht nogal lang was. We hebben dus ook weer een teckel wonen hier (je weet wel, zo een belachelijk te lang laag hondje ;D) en die loopt de hele tijd achter iedereen aan en is een beetje irritant sochtends als ik probeer te slapen en ze uren lang tegen de slaapkamer deur opspringten piept en zielig is, maar als ik r binnen laat en op mn bed laat slapen kan ik zelf niet slapen, dilemma dilemma. Maar het is ook wel leuk, zo een bezig huis. Ik ga nu proberen een leuk iets te vinden voor liefs verjaardag. Daaaaag!

11 Comments

 • Reply
  Anonymous
  09/04/2009 at 8:21 am

  Die baan lijkt me echt shit! Slecht voor je gezondheid en slecht voor je mind. En dat salaris is helemaal belachelijk laag. Jij pakt gewoon alles wat je krijgen kan en merkt niet hoe ze je uitbuiten. Je laten duwen op je werk, dat zou je in Nederland toch nooit pikken?! Wordt wakker meid!

 • Reply
  saar
  09/04/2009 at 8:57 am

  Zucht, bedankt voor de toespraak geen-naam. Ik ben blij dat je zo gepassioneerd bent over mijn welzijn, maar ter duidelijkheid – ik heb me in NL 10 keer zoveel laten duwen als hier, en dit is het hoogste salaris wat ik ooit heb gekregen. Wat een loser he?? Maar je moet weten dat ik er heel tevreden mee ben, ik heb mijn logje niet voor niets met ‘life is pretty perfect’ be-eindigd. Ik snap dat niet alle mensen een baan achter een baar leuk zullen vinden, maar ik ben erg blij dat ik m heb en ik denk dat het mijn gezondheid en mind veel goeds gaat doen. Gegroet!

 • Reply
  Anonymous
  09/04/2009 at 9:15 am

  Roken ze daar in kroegen, ben blij dat het hier in Europa nu rookvrij is? M.a.w. krijg je een beetje lucht als je werkt?

 • Reply
  saar
  09/04/2009 at 10:05 am

  niemand rookt hier binnen.

 • Reply
  Anonymous
  09/04/2009 at 10:47 am

  Wat ben jij blij met je eigenwijsheid zeg. Je kunt best leren van anderen hoor.

 • Reply
  saar
  09/04/2009 at 12:03 pm

  Maar ik snap niet waar ik van moet leren? En ik snap ook niet waarom ik in dit geval eigenwijs ben?

 • Reply
  Bowe
  09/04/2009 at 3:29 pm

  Het enige wat ze op dit moment van je kan leren is hoe je je moet gedragen als een maffe anonieme idioot. Als je ook maar de indruk wil wekken dat je reageert om iemand te helpen of te adviseren met goede bedoeling, lijkt het me slim om een andere toon aan te slaan en tenminste een naam voor jezelf te verzinnen.. Als ik een suggestie mag geven;

  Verzuurt-persoon-in-de-nadagen-van-zijn-leven-die-het-nodig-vindt-om-mensen-die-wel-genieten-van-het-leven-via-het-internet-te-voorzien-van-nutteloze-opmerkingen.

  Superdoei!

  ps: leuk stuk Saartje :D

 • Reply
  Saar
  09/04/2009 at 11:38 pm

  =D

 • Reply
  Martine
  11/04/2009 at 12:40 am

  Heeeeeeeel erg leuk! Ben zo blij dat je life pretty perfect is :-) blijf genieten! Die namen van drankjes zijn echt om te gillen… :-P Liefs vanuit Sint Petersburg! x Martine

 • Reply
  Martine
  16/04/2009 at 7:52 pm

  Argh, die rotgriep heb ik ook, gemeen is het hxc3xa8?! Logisch dat je dan geen zin hebt in toeristische uitstapjes. Beterschap ermee! Flink stomen helpt meestal wel ;) . Een verrassingsuitje voor je lief lijkt me een leuk cadeau, trouwens. Liefs vanuit Rusland x Martine

  P.S.
  Heb je een site voor je portfolio? Ben benieuwd!

 • Reply
  Anonymous
  22/04/2009 at 9:41 pm

  Lig je in het ziekenhuis?

 • Leave a Reply