Cystic Fibrosis

Hoe brengt deze nog verse Wajonger haar tijd door?

Het is nogal een verandering. Van baantje, baantje, nog een baantje, studie, baantje, baan, en nog meer baantjes, te gaan naar… Niets. Ja, ja, natuurlijk is het niet niets. Maar het is niets in de manier van je eigen geld verdienen. Geen drukke volle dagen. Geen stress om stomme maar uitdagende deadlines te halen. Dat soort dingen.
Sinds Mei dit jaar ben ik dus een Wajonger. Na een emotioneel slopend proces van confronterende gesprekken waarvan rare rapporten werden gemaakt waar ik me niet helemaal in kon vinden maar zo zenuwachtig om was en ik niet wilde veranderen met nog een extra gesprek na die vier omdat ik ondertussen ook écht wat geld kon gebruiken, kreeg ook ik die 75% van het minimum loon elke maand op mijn bankrekening gestort. En ondanks alle stomheid erom heen en het niet super hoge bedrag, kon ik niet anders denken dan: ‘Wat een luxe!’. Ik krijg gewoon geld! Elke maand! Maakt niet uit hoe vaak ik ziek ben geweest! Het was echt extra adem ruimte.

Ondertussen dacht ik begin lente weer wat sterker te worden en ook al wist ik dat ik waarschijnlijk niet terug kon gaan naar een druk horeca baantje, ik verwachtte eigenlijk wel dat ik weer aan de slag zou kunnen. Bij iets, ergens. Nu staat er in de eerdere posts op deze site dat dat dus wat anders liep, en meer en meer ben ik me af gaan vragen wat ik in vredesnaam ga doen!?
Het helpt erg om het werken aan mijn gezondheid dan maar als mijn ‘baan’ te zien. Dat werkt ook motiverend de andere kant op, om alle medicijnen, fitness fysio en therapieën zo goed mogelijk te nemen en doen, omdat ik nu denk als ik echt geen zin heb:  ‘Maar ik word er voor betaald, dan moet ik het wel echt doen.’

Daarnaast is er een drang om, nu dat er dan toch zoveel tijd is, die zo goed mogelijk te gebruiken. Ik heb de afgelopen tijd dus benut om…

… veel beter te worden in:
☛Sonde voeding verpakkingen zo klein en efficient mogelijk opbergen en recycelen
☛Meer boeken lezen (klassieker en dan whatever, omstebeurt)
☛Heel veel eten
☛Piano stukken online vinden, uitprinten en oefenen
☛Slapen
☛Expeditie Robinson kijken
☛Nog langer wachten met de afwas doen
☛Afvragen wat voor blogs ik kan schrijven en niets bedenken
☛Met vlagen YouTube verslaafde zijn (op dit moment stalk ik de channels Beautygloss en Community Channel. En Jenna Marbles, altijd.)
☛Hoesten
☛Reclame krantjes doorbladeren
☛Skypen
☛Eén keer in de zoveel tijd hergepubliceerd worden in een Playboy ergens op de wereld (zouden we me nog net zo sexy vinden als ze wisten dat er nu iets uit mijn buik steekt enzo?)

En een klein beetje beter in:
☛Opruimen
☛Frans leren
☛Op tijd boodschappen doen voordat ik uitgehongerd in een leeg huis zit
☛Breien
☛Planten op tijd water geven
☛Nieuwe luister muziek ontdekken

En nog net zo goed in:
☛Alles uitstellen
☛Dode bloemen nog een maand in hun vaas laten staan. Of telt dat als de vorige?
☛Medicijnen twee maanden in de apotheek laten liggen. Oh shit dat is ook weer die…
☛Heel veel van Booba houden
☛Facebook, facebook, facebook
☛Af en toe naar hele leuke feestjes gaan
☛Gekke dromen hebben ‘s nachts
☛Lijstjes maken
☛Altijd gekleurde nagellak ophebben
☛Triljoen nutteloze dingen online researchen

Dus. Dat. Suggesties voor nog iets wat deze pretentieuze lijsten aan kan vullen? Want hey, ondanks dit volle schema, sta ik open voor ideeën!

6 Comments

 • Reply
  Bowe Frankema
  20/11/2013 at 5:09 pm

  Beter in:
  – Halloween Partys geven
  – dode bruid spelen
  – Buffed worden bij Fysio

  Nog net zo goed in:
  – zelfstandig zijn
  – uitslapen
  – verhalen van een half uur vertellen die makkelijk in 2 minuten verteld kunnen worden.
  – blogjes schrijven
  – van Sjaan houden
  – er altijd voor mij zijn met infinite wisdom en liefde!

  Dingen om te leren/doen
  – pottenbakken
  – boek schrijven over apen
  – paardrijden
  – vuur maken
  – je klote router fixen

 • Reply
  Emma van damme
  20/11/2013 at 6:51 pm

  lieve saar, als je zin en energie hebt, kom dan ajb een keer naar stitch and bitch! Lekker breien, haken en theeleuten (of koffie of fris ;)). Het is wel in amsterdam, hoofddorppleinbuurt. Donderdagochtend van 10.00 tot 12.00.

  xx emma

 • Reply
  Desiree
  20/11/2013 at 7:03 pm

  Saartje , te lang geleden alweer !!! Je bent een kanjer en ik hou gewoon van je !!!!

 • Reply
  Else
  20/11/2013 at 9:16 pm

  Saartjeeee! Haha! Heb hardop gelachen! Ik wil je weer eens zien!

 • Reply
  Itty
  21/11/2013 at 10:31 am

  Schrijf aub elke week een blogje:)

 • Reply
  Gerard
  16/01/2014 at 6:42 pm

  Hallo Sarah,

  ik ben erg onder de indruk van je verhaal en blog, kwam via GS hier. Geen Stijl die nu Toch Stijl zou moeten heten maar dat terzijde.

  Een dagindeling naast ‘zijn’ dus ook dingen ontdekken en leren is een mooi streven. Wat ideeen:

  A. Schrijf een boek over je ziekte, dromen en leven
  B. Leer tekenen en schilderen
  C. Leer games maken
  D. Ga een studie volgen bij de Open Universiteit, LO of NCOI.
  E. Lees de hele Lord of the Rings eens :)
  F. Ga games spelen als Second Life of The Sims
  G. Help zoeken naar buitenaards leven http://setiathome.berkeley.edu/
  of een ander zoek project waar je mee kunt helpen http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_distributed_computing_projects
  H. Ga meisjes helpen die model willen worden via een help facbeook pagina oid

  Succes!

 • Leave a Reply