Reizen Zweden

Ik ben in Zweden!!

ZOW…! Na 6 hectische dagen eindelijk weer een update! Ik ben nu in Zweden, plaats van bestemming, dus bij Jolanda, Armand (de ouders) Moana (meisje 7 jaar) Romeo (jongen 5 jaar) en Nemo (jongen bijna 3). Het is echt een groooot wiijjddd land! Waar ik zit is een ontzettend leuke buurt, waar nog veel meer mensen, huizen en winkels zijn wat ik had verwacht. Dit huis is op de hoek van een rijtje huizen, bijna elk huis is hier van hout buiten, in verschilende kleuren zoals oranje, blauw en geel, wat een ontzettend gezellig effect geeft. Dit huis is dus ook een van hout blauw huis. Ik heb op de onderste verdieping van de 3 een eigen kamer, met op diezelfde verdieping een eigen badkamer (met bad ! en 30 keer zo lekkere douche dan bij ons haha). Dr is al zoveel gebeurt enzo dat ik helemaal niet meer weet wat ik moet typen en waar te beginnen.. dus maar gewoon de dag van vertrek. Ohnee, de dag voor vertrek Ik had besloten toch nog te werken, de allerlaatste dag want dat was de enige wanneer ik nog kon. Ik heb van 12 tot 4 gewerkt dus niet de hele dag afgemaakt want het was toch nog erg zwaar en ik wou niet energie voor 4 dagen lang allemaal in een dagje werk stoppen dus Petra (bazin) vond het okee als ik weg ging. Ik had r nog Merci gegeven omdat ze toch altijd vreselijk veel begrip had voor alles en daar was ze helemaal verrast en blij mee dat was erg leuk. Thuis was Bowe met Lisa aan t game cuben en k ging ff slapen, werd wakker toen ongeveer mn moeder thuis kwam, al vrij snel kwamen toen Rick Tom en Paul, die maar ff tv moesten kijken toen wij nog gingen eten, en daarna de rest die zou komen. Van emma kreeg ik een kaart waar charlotte ook iets op had geschreven heel lief! Dus Char, als je dit leest, dankjewel ! Het was geen wilde late alcohol feest avond, juist helemaal niet, maar het was naar mijn zin helemaal een perfecte laatste avond voor mij in Nederland, de mensen die ik wou dat er waren waren er, en iedereen ging een beetje verspreid weg, zodat ik met iedereen zelf echt kon praten. Om half 2 gingen de laatste weg. Het was gewoon heel gezellig en leuk, net als op werk! Volgende dag zouden we volgens de planning om 1 uur weggaan, het is uiteindelijk… argh.. 8 uur geworden savonds. Tja dat gebeurt altijd wel bij ons en ik moest nog steeeeeds wat al dagen lang gepland stond uiteraard, inpakken. De hele nacht doorgereden en de hele dag ook, af en toe de auto aan de kant voor een uurtje zodat mn moeder kon bijslapen, en vernevelen kon gewoon in de auto met mn supermoderne vernevelaar op batterijen zonder geluid (cf-ers wees jaloers op me!!!) En ja, toen waren we er dus! Mn moeder wil altijd eerst alles zelf proberen al weet ze dat het niet gaat lukken, dus na een half uur mxc3xa4rsta doorgereden te hebben (het dorp waar ik zit) toch maar Jolanda opgebeld, maar ik heb dus al een mooi stuk mxc3xa4rsta gezien, echt erg leuk. Aangekomen meteen alles uitgeladen, met alle mogelijke inzet van de kindjes Alle 3 wilden ze onmiddelijk allemaal aandacht, van mij en lisa ook. Wat erg uitputtend was/is gezien de lange reis. Vroeg naar bed, best okee geslapen, maar ik moest met lies onder 1 deken op 1 bed, wel 2 persoons hoor maar ik slaap altijd zoveel slechter met mensen om me heen. Maargoed, rond 9 uur wakker geworden doordat ik moest rennen naar mn badkamer voor een bloedneus, eenmaal beetje wakkerder merkte ik dat ik erg veel en taai donker slijm had, en gigantische pijn in mn rechter long. Terug naar bed was iedereen al beetje wakker en mn moeder en ik dachten eraan om meteen langs het ziekenhuis te gaan, aangezien we daar toch heen moeten vor contact en afspraken enzo, het leek namelijk echt niet goed te gaan met die pijn en hoesten. Toch was een paar uur later het slijm een stuk verminderd en de pijn een beetje hetzelfde, niet erger iig. Geen ziekenhuis dus godzijdank, beetje lullig de eerste dag al haha. Iedereen was weg en om 1 uur kwam Jolanda terug met de kinderen, Iets gegeten, en langs de bank gegaan om een rekening te openen voor mij hier in Zweden, maar daar moet ik een Zweeds sofinummer voor hebben, zonder dat nummer ben je 3 keer niks hier in Zweden, dr zijn trouwens een boel gekke regeltjes daar om heen en ook om nog wel een hoop andere dingen heen maargoed, dan moeten we eerst langs de belastingdienst, om zo een tijdelijk persoonsnummer te krijgen. Toen we dat hadden gehoord was ik ondertussen zo trillerig en duizelig want door de pijn had ik niet meer dan een halve boterham gegeten dat we snel naar huis gingen en mn moeder wat uit nederland meegenomen kwark in me duwde, waar ik haar voor 1 van de zeldzame keren erg dankbaar voor was. Daarna werd ik meegesleept door Moana die blij was dat ik me eindelijk eens liet meeslepen, en hebben we een half uur poezie plaatjes bekeken en verplaatst… Maar ik was zo moe ik moest echt slapen dus heb ik met lies samen (die lag er namelijk ook al toen ik de kamer binnen kwam) lekker tot het eten geslapen, tot mn moeder ons kwam halen en me heerlijk wakker maakte door te kielen. zo noemen wij dat, als iemand zo heel lekker zachtjes met zn nagels of vingers over je rug of nek of arm of wat dan ook gaat weet je wel. Ik vraag dan ook nog steeds aan mn moeder xc2xb4nekje kielen?xc2xb4 Dat blijft er denk ik ook wel in tot in alle eeuwigheid Zo hebben we met zn 3en een half uurtje liggen praten en lachen gewoon t lekkerst wakker geworden sinds eenjaar ofzo, alleen die stomme long pijn die het allemaal zo verkloot. Ik stond later voor het vernevelen hier ook bij de wasbak uit te hoesten en ik was ZO boos op mn lijf.. dan gaat het in nl allemaal steeds redelijk goed, iig goed genoeg om hier heen te gaan, en dan ben ik er en dan verrot het meteen. Maarja dat is natuurlijk dan ook weer niet goed om boos op je eigen lichaam te zijn dus ik doe mn best heel lief en begripvol te zijn..het zal de uitputting wel zijn niet waar? Nou, avond gegeten en gevliegerd met Moana en Armand. Echt zooo leuk, de hele buurt aan kindjes komt naar buiten als ze zien dat er iemand is, iedereen kent iedereen lijkt het wel. Moana heeft trouwens vorige week woensdag haar sleutelbeen gebroken! Zo zielig.. vandaag gaat het al wat beter en heeft ze gelukkig eindelijk de mitella om willen doen wat een stuk helpt, maar gister toen we aankwamen lag ze op de bank, kon niet zelf overeind komen en als ze liep leek ze wel een verkramd oud dametje, elke beweging doet en deed vooral pijn. Volgens de dokter zal ze dat nog wel 3 weken voelen Ik heb haar belooft dat ze me morgenochtend als ze naar school gaat wakker mag maken, dus dat wordt vroeg. Daaag kus saar enoja mn telefoon doet het niet dus dat jullie het weten

6 Comments

 • Reply
  Plurk
  30/08/2005 at 1:14 am

  Hey Lieve Saartje,

  Wat ben je nou weer allemaal aan het doen maf wijf ? Wil je nog echt meteen de zweedse zorg aan den lijven ondervinden ? Ga nou eerst ff een maand of twee gezond en fruitig zijn, en dan mag je best weer even zielig en ziekjes zijn.. even serieus nu; Hou het even in de gaten allemaal, want als er bloed in je slijm zit wat donker en niet helder is, dan kan je een longbloeding(kje) hebben gehad. Is helemaal geen enorme ramp (heb ik ook wel s gehad, as you know) en dat verklaart meteen je pijn in je recherlong, maar als je slijm zo donker blijft moet je echt naar de dokter want dat betekend dat het wondje niet goed heelt en blijft bloeden. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen. Er gaan bij mij nog geen grote alarmbellen rinkelen in mn hoofd, dus dan kan het vast niet erg zijn ? In ieder geval ben ik wel heel blij dat je goed aangekomen bent en in een leuker-als-verwachte-omgeving zit. En ook dat je het zo luxe gaat krijgen. Met zo’n lekkere douche kan je je douchgemiddelde toch wel opschroeven naar 2x per week :) Nou voor de rest heb ik niet zo heel veel aan je te vertellen, maar het voelt wel of je al heel lang weg bent.. ik weet niet of dat goed of slecht is, maar ik ben op dit moment ook veels te druk met vanalles.. Ik moet trouwens morgen ook naar het ziekenhuis om het litteken op mn buik te “corrigeren” en het vetbultje op mijn kuit weg te snijden. Heb nog ff heel leuk met Lilian geSMSt en wij gaan elkaar zeker nog blijven zien, net zoals je moeder en Andrxc3xa9 en vast ook nog je Paps. And offcourse je zusje :) Doe ze de trouwens de groeten als je dit op tijd leest en ik hoop dat ze het leuk hebben in Zweden.. Nou ik ga lekker slapen en ik ga dit bericht ook op mijn log zetten, want dan ben ik meteen klaar voor vanavond :D

  Heel veel liefst uit Nederland,
  Plurk

 • Reply
  Marjolein
  30/08/2005 at 10:59 am

  Hey lieve meid,
  bedankt voor je berichtje op mijn log! Ik dacht het al wel hoor, dat je vast al wel op weg zou was naar Zweden. Maar moest je voor de zekerheid toch nog maar ff mailen haha. Jammer dat je meteen op je eerste dag daar alweer van die fijne cfprobleempjes ondervindt:S Ik hoop dat het elke dag wat beter gaat en dat je snel weer alles kan doen wat je wilt, zonder pijn! Wel heel leuk om te horen dat het daar zo mooi is en zo gezellig. Ik ben jaloers op je!!! Gelukkig heb ik een goeie vriendin in Zweden en hebben we al afgesproken dat we elkaar zeker een keer gaan zien als we allebij getransd zijn.
  Heel veel liefs en vooral heel veel plezier!
  xxx Marjolein
  Ps. dat mailtje, ik zie em wel een keer hoor, maakt niet uit wanneer!

 • Reply
  Jose
  30/08/2005 at 9:05 pm

  Hee Sarah,

  Ik hoop dat de opstartperikeltjes rondom je gezondheid te wijten is aan de lange reis, want je weet wat we hebben afgesproken he? Jij gaat een gigantisch fijne tijd tegemoet en je blijft gezond!! Dus doen hoor, ik duim voor je en volg je op deze site. Heel errrg leuk, trouwens dat dit nu allemaal mogelijk is via internet. Sarah, snel opknappen en sterk worden, je bent bij lieve mensen, dat heb ik wel al begrepen, dat is fijn!
  Ik ga nu een nieuw kleurtje in mijn haar gooien dus tot de volgende keer.

  Doeiii.

 • Reply
  jan-hugo
  01/09/2005 at 9:05 pm

  Ha Sarah,
  Die website is niet van mij hoor, zouk wel willen.
  Mochten ze bij je in de buurt spelen dan regel ik wel een kaartje voor je en alcohol en zo.
  Dus nu verder in Swenskaja geen gesodemieter meer
  met slijmpjes en gepruttel.
  Salut en smak. JH

 • Reply
  Fred
  01/09/2005 at 10:39 pm

  Hallo Saar! Leuk om te lezen dat je nu al in Zweden bent! Zelf ga ik vaak naar onze schone familie in Noorwegen, Scandinavie vind ik errug leuk.
  Heel veel plezier daar en hou je haaks! Groeten en een X Fred :P

 • Reply
  Stephan
  18/09/2005 at 12:52 am

  Hoi Sarahdochter,
  vwe zijn net terug van naar de film Mister & Miss Smith (!) in Eindhoven, best een leuke film met Brad Pitt en Jennifer Lopez als echtpaar met een uitgeblust huwelijksleven vooral doordat ze beiden hun baan voor de ander geheim moeten houden.
  Affijn , veel geschiet en geknok en moeilijke dingen met wapens en een vernield echtelijk huis waarna alles toch nog weer goed komt.
  Fijn dat het met jou (laatste bericht) zo goed gaat, houden zo graag!
  Vandaag ben ik met buurman Martin en zijn zoon naar een enorm grote beurs geweest waar alles maar dan ook alles op het gebied van drummen en percussie gepresenteerd wordt.
  Dus heel heel veel drumstellen (zo’n 200 opgesteld) en alle mogelijke percussie en nieuwigheden door zo’n 70 merken en fabrikanten gepresenteerd.
  Maar vooral: Fantastische demonstraties door zo’n 10 meest bekende drummers uit Europa en USA die elk een dik half uur solo of met andere percussionisten of alleen basgitaar waanzinnige dingen lieten horen.
  Wat ook zo leuk is was dat je op alle stands ook mocht spelen op alle instrumenten, wat leuk!
  Natuurlijk ook wat kleine leuke spulletjes gekocht maar als ik rijk was had ik een vrachtwagen vol meegenomen!
  Verder is er iets bijzonders met Demian gebeurd: Hij leest een echt boek “Het Bernini Mysterie”van Dan Brown. Een dikke serieuse thriller! Hoera, Demian leest!!!
  Goed, het is nu bijna 01 uur en ik ga m’n bed opzoeken. Hoop dat je niet teveel last van heimwee hebt (een beetje is wel gezond) en dat je nog altijd op goede voet staat met de Zweedse kaboutertjes!!
  Veel liefs,
  papa

 • Leave a Reply