Uncategorized

Ik ga jullie lastig vallen!

Grijnzend fiets ik op mijn nog net zo groene fiets door het rode stoplicht om de hoek van mn huis en bots ik voor onze brievenbus tegen Lisa en dr fiets op die daar net stil is gaan staan zonder mij te hebben gezien. Plagend lopen we samen over het grindpad in de zon richting de schuur tot ik midden in een zin de onzin stop en roep dat het is gelukt! Ik heb een baan! Yeey!

Ik was dinsdag naar uitzendbureau randstad geweest hier in Amstelveen. Ik kwam daar binnen en wist niet wat te doen of te zeggen dus toen na 10 secondes iemand op mij af kwam zei ik maar dat ik me afvroeg hoe dit allemaal werkt en of ik me eventueel in kon schrijven ofzo? Werd meteen heel lief en behulpzaam geholpen door een Martine die me heel veel dingen heeft uigelegd en me geholpen heeft mn NL cv overzichtelijker te maken, en me meteen ingeschreven heeft. Ik moest wel nog terug komen want had mn paspoort en bankrekening nummer niet mee (maandag trouwens naar de bank geweest, duurde slightly langer dan verwacht hehe ander verhaal) en als ik die dan toch thuis ging ophalen moest ik mn verbeterde cv meteen opsturen. Gedaan, en ingeschreven, en dr was meteen een sollicitatie geregeld bij een callcenter.

Ixc3xa9mand belde me woensdag maar ik werd door zoveel mensen gebeld sinds randstad en ik volgde totaal niet meer waarom en van waar, maarem, deze iemand was een man en zei dat ze alleen mensen zonder callcenter ervaring in Haarlem zochten, in Amsterdam alleen ervaren. En hij was nog verbaasd ook toen ik zei dat ik niet elke dag naar Haarlem wou vanaf hier. Daaag. Dus toen hield het op zei hij. Nou das jammer. Martine had gezegd dat ik haar moest bellen als er wat gebeuren zou, en dit vond ik wel iets, dus ik belde naar randstad a’veen maar zij was er niet, dus een collega had me geholpen. Een uurtje later werd ik door een veel lievere mannenstem opgebeld, die mn cv ‘van een collega had opgestuurd gekregen’ (goh) en het helemaal met me doornam, en eigenlijk zowat hetzelfde gesprek met me deed als ik eerder met Martine had, maar dan door de foon. Daarna ging ie dingen uitleggen over het callcenter ‘Mycall’ en of ik nog interesse had. Ja. Dus toen kreeg ik een verbazingwekkend lastige test als je bedenkt dat het ‘maar’ (?) voor een callcenter was via de mail. Die had ik vrijwel meteen gemaakt, en weer een uur later belde de lieve-meneren-stem me weer op met goed gemaakt en gefeliciteerd en gesprek morgen?

En dat was dus vandaag =D Ik moest naar Leidseplein want daar zit het namelijk (:D) randstad heeft 2 verdiepingen en daarboven zit Mycall. Het ging heel goed, eerst hem gezien (Peter van callflex bleek dat te zijn ben ik achter gekomen.. uhhuh…) en daarna moest ik nog een kwartiertje wachten voordat ik een verdieping naar boven kon om daar mn echte sollicitatie gesprek te hebben met degene die daar weer over ging. Sabrina of Sabine of Sabina heette ze (a). Dus na de uit-krant in het zonnetje gelezen te hebben gingen ik en een ander meisje naar het solliciteer kamertje haha, via de werkvloer oh dan krijg ik er helemaal zin in! Over het gesprek zelf valt ook veel te vertellen maar 90% van jullie vindt dit typsel al te lang dus kzal niet in detail treden. Niet heel erg dan. Het enigste wat ik zeg is dat er heel veel goeds aan zit zoals het nu klinkt, je ook een mbo diploma kan halen op hun kosten na 8 weken ofzo, ik er waarschijnlijk 40 uur per week ga werken (ohh mn eerste fulltime baan zo), ik heel hard mn best ga doen om bonus uren te verdienen (duh) ennn ik er heel veel zin in heb! We zullen zien hoe lang dat zo blijft :) En 9 mei heb ik trouwens mn gesprek in Delft over of ik een paar weken in Frankrijk ga werken of niet. Of had ik die datum hier al verteld?

Ben er nog niet helemaal uit welke naam het wordt voor mn site nu ik niet meer op de noordpool zit (overdrijven is een kunst, im an artist), dr zijn in mijn ogen 3 hele leuke genoemd, stem en noem nog maar even door graag ;)
Liefs met kusjes van mij!

4 Comments

 • Reply
  itty
  14/04/2007 at 9:04 am

  Welkom terug in Nederland! en natuurlijk fijn dat je log gewoon doorgaat.
  Je fiets is helemaal super! Nu is het alleen nog maar een kwestie van wachten wie er allemaal bij je achterop springen!!!

 • Reply
  Thomas
  16/04/2007 at 12:05 pm

  Hoi,

  Ik ben een gast van Belgixeb en zit momenteel mijn stage te doen hier in zweden en kwam tijdens het ‘werken’ jouw blog tegen. Leuk om zo eens de ervaringen te lezen van andere mensen.
  Naar hier verhuizen moet wel een grote stap geweest zijn, xe9xe9n van de mensen die hier vorig jaar hun stage gedaan heeft woont hier nu ook (ook dankzij een lief).

  Tijd om nog wat verder te werken.

  Groeten,
  Thomas

 • Reply
  Thomas
  16/04/2007 at 12:06 pm

  Hoi,

  Ik ben een gast van Belgixeb en zit momenteel mijn stage te doen hier in zweden en kwam tijdens het ‘werken’ jouw blog tegen. Leuk om zo eens de ervaringen te lezen van andere mensen.
  Naar hier verhuizen moet wel een grote stap geweest zijn, xe9xe9n van de mensen die hier vorig jaar hun stage gedaan heeft woont hier nu ook (ook dankzij een lief).

  Tijd om nog wat verder te werken.

  Groeten,
  Thomas

 • Reply
  Michiel
  21/04/2007 at 10:19 am

  Hey Sarah, Ik heb dat ook allemaal gekregen, zo’n ‘test’ bij Randstad. En wat doen die mensen belachelijk aardig he? haha En ik ben ook daar op het Leidseplein geweest voor een rollenspel, aangezien ik nu ook bij een callcenter werk via Randstad bij de Postbank. Heb jij dat ook gehad? Nou ik hoop dat je een beetje leuk werk krijgt! want er zijn ook callcenters die echt verschrikkelijk zijn.. weet je al waar je ongeveer voor moet gaan werken? Nou succes ermee! en tot snel! (fokke’s verjaardag?)

 • Leave a Reply