Uncategorized

Ik heb een leven ! 21/10

Nou jongens, ik heb een leven hoor! Ik kan dus toch naar school!!! Dus sinds woensdag ben ik daar geweest. Het is van kwart over 8 tot kwart over 11 sochtends (zweden zijn gek, KWART OVER ACHT MENSEN) we zijn met zn 9en in de beginnersgroep, de gemiddelde leeftijd is rond de 34, en iedereen komt uit een ander land: Portugal, Turkije, Chili, Irak, Syrixc3xab, Frankrijk, USA, China en ikke natuurlijk Nederland. We hebben elke dag les behalve t weekend en vrijdag. Degene die et best Engels kunnen zijn natuurlijk die man uit USA, Glen, en die uit Frankrijk, Laurent, want hij heeft met zn gezin een paar jaar in New York gewoont. Met de rest ben je eigenlijk gedwongen om wel Zweeds te praten zo goed als het gaat, omdat Arabisch en Nederlands nou eenmaal niet zo op elkaar lijken. Dus iedereen doet hard zn best!! en ook al zijn de meeste dus een stuk ouder dan ik (de jongste na mij is 19 maar zij komt ui Syrixc3xab en is al getrouwd en alles, en die daarna is 33) et is hartstikke gezellig, we zijn vrolijk zweeds aan t zingen op de melodie van vader jacob om de zinnetjes ‘hoe gaat het’ met antwoord in ons hoofd te krijgen en iedereen lijkt zich goed op zn gemak te voelen. De hele groep woont in Mxc3xa4rsta behalve Glen en Laurent, die wonen in Sigtuna en gaan samen met Laurents auto. De eerste keer dat ik er was woensdag (2dagen te laat eigenlijk door al t vage gedoe) liep ik na afloop naar de bushalte en hoorde ik opeens achter me uit een auto ‘sarah you’d like a ride home?’ dus dat was heel lief van Glen en Laurent die hadden me toen de hele andere kant dan hun huis opgebracht naar mijn huis. Glen is 56 en heeft een dochterje van 4 (waaaat hij is amerikaan, laat m ) die naar dezelfde creche als romeo en nemo gaat, en Laurent is ehm 34 ofzo en heeft 2 kindertjes, Max en Emi, van 4 en 2 geloof ik. Gister zaten we met zn 3en bij elkaar in de klas, en Laurent en ik zijn de beste in de klas dus we vervelen ons regelmatig de pleures, en dan zijn we net 2 10-jarigen… niet dat we de rest lastig vallen hoor! hihi maar gewoon spullen verstoppen en kliederen en hij is natuurlijk frans, dus als we niet een ‘echt’ gesprek perse willen voeren, dan schrijven en fluisteren we frans, omdat ik dat al voor een flink stuk weer vergeten ben, en dit een prima manier is om het weer bij te spijkeren natuurlijk!! Ik had m gister ook verteld over CF en hij schrok zich driedubbel totaal geschokt, en we waren lang aan t praten tot ie vroeg of ik al plannen had voor lunch toen de les weer begon, maar ik wist niet zeker of Armand een sleutel van t huis had en dus weg kon, want ik had zijn sleutel, dus laurent had me zn nummer gegeven zodat ik m kon bellen als ik kon. Die middag waren we weer met zn 3en naar huis gereden, en vanochtend nadat ik mn badkamer en slaapkamer vast een beetje heb opgeruimd en schoongemaakt (zondag komen er weer mensen voor het huis) had ik m gebeld. Ik kreeg zn vrouw aan de telefoon want hij zei al dat ie niet zeker wist of het nou zijn of haar nummer was, maar hij stond naast haar, dus hij zei dat ie op t punt stond Glen op te pikken om nog wat Zweeds te doen (glen volgt t nie helemaal) en of ik mee wou. Dus een half uur later stond ie hier voor de bushalte met zn auto, waarin Glen en zn 2 kindjes zaten! Et plan was om die 2 kindjes af te zetten bij school, en daarna in een cafe daarnaast, in de rand van Sigtuna, te gaan leren en koffie drinken, maar het cafe was dicht (‘om 10 uur open’ staat er dan op een dichte deur om half 11) en de klas was naar het bos dus zijn we met kindjes naar een ander cafe in Sigtuna ‘centrum’ geweest, de tambourijn ofzo, echt heeeeeeeel lief gezellig cafe/eetrestaurant achtig, Sonja en ik hadden er wel es binnen gekeken. Daar zijn we bezig geweest met huiswerk, koffie en zweeds eten tot de kindjes te moeilijk werden, en heeft Laurent Glen en daarna mij weer thuis afgezet. MAAAR weet je wat ook supersupercool is?!?! Laurent heeft blikjbaar wel wat geld, zn vrouw heeft een goede baan en anyway, in New york woonden ze naast, of vlakbij de baas van Philips daar. En dat gezin is goede vrienden met laurents gezin. Ze hebben 2 jongetjes van 3 en 7 en hebben een au pair nodig zei Laurent! Dus gister vroeg ie tijdens de les opeens ‘sarah would you like to be an au pair in America?’ ja duh En vandaag toen we over zanderige weggetjes door het grote bos als shortcut van Glens naar mijn huis reden hebben we dr een tijd over gepraat, hij gaat ze bellen enz enz… Stel je voor Eerst hier tot juli en dan naar Amerika haha dat zou echt supercool zijn. Ik leer dus nu naast heel veel Zweeds opeens ook Frans weer terug, want bij alle Zweedse oefeningen, zetten Laurent en ik t Frans ernaast, dus als ik terugkom kan ik alles helemaal perfect In t weekend was zaterdag een soort welkomsfeestje voor het nieuwe huis waarvan we vrijdag dus de sleutel hebben gekregen, en Sonja had me die ochtend gebeld om naar stockholm te gaan, maar ik ging helpen en blijven dus zij kwam ook Zij woont in Til dus das best heel vlakbij dan.. maar als wij dr eenmaal wonen is zij over een maand of minder alweer terug naar duitsland maarja, we bleven een paar uur en toen we ons begonnen te vervelen liepen we door een stuk sigtuna wat zij al heel goed kent en ze heeft me alles laten zien.. zoooooooooo cool en mooi en gezellig.. echt. Daarna zijn we een lang stuk langs het ontzettend mooie meer gelopen en toen we daar ook geen zin meer in hadden besloten we dat we die avond uit zouden gaan in Sigtuna. Maar het was nog geen avond dus we belden armand of ze nog in t nieuwe huis waren, en ze gingen net weg, dus kon ik met hun lekker in de auto en niet in de bus mee terug naar huis, en ging Sonja terug naar haar huis. En die avond ben ik dus voor t eerst uitgeweest jeeej Niet laat en wild hoor helemaal nie, maar wel weer mn eerste bier in zoooooo veeeeeel te lange tijd haha en gewoon helemaal leuk eindelijk weer savonds in een cafe..heerlijk De mensen zijn dan gewoon zoveel leuker ook. Al helemaal in Sigtuna. Zondag gingen we wel naar Stockholm we hadden om half 12 afgesproken maar dr was geen Sonja op t station in Mxc3xa4rsta dus ik wachtte tot 12 uur en inderdaad ze had r bus gemist. De pendeltag in en we zijn naar Sxc3xb6dermalm geweest die dag, mooie buurt, waar ik mn hoogtevrees even moest overwinnen op een errug hoog uitkijkpunt, Sonja had warme thee mee.. SLIM want t was echt al best heel koud, winter hier wordt nog wat:) We zijn ook nog wat gaan eten/drinken in 1 van de miljoenen mooie en gezellige bakkerijtjes in Stockholm, gewinkeld en sonja heeft dus eindelijk een goede winterjas gevonden, veel gekeken en gelopen, en om 9 uur was ik weer thuis met nieuwe foldertje wat ik heerlijk vind om in te kijken en dingen die er te doen zijn te vinden en proberen te lezen in t zweeds. EN DAN KOMT MORGEN LISA ALWEER!!

8 Comments

 • Reply
  Bowe
  21/10/2005 at 1:08 pm

  WAAAAAAAT!!! Weet je hoe vet dat zou zijn ??!!?!! Sarah in New York :P Als je die mogelijkheid krijgt moet je dat zeker met alledrie je handen aanpakken!! Ik ga vanaf nu voor je bidden, want naast het feit dat ik t leuk vind voor jou, wil ik dan natuurlijk ook komen :) Please ga slijmen bij die Greg, dat werkt altijd bij Amerikanen.. please please please please 8)

 • Reply
  Marjolein
  21/10/2005 at 5:43 pm

  Wow Saar, dat zou wel super zijn als je naar Amerika zou kunnen :) Ik ga voor je duimen dat het lukt!
  Trouwens 8.15 is niet heel erg vroeg hoor om met school te beginnen. Hier begint het eerste uur om 8.00 :) Maar ik ben wel blij dat ik daar vanaf ben haha. Ik geloof dat dat is omdat degene die ver moeten fietsen dan niet heel laat thuis zijn smiddags als ze tot het 8e uur moeten. Zal in Zweden daar ook wel mee te maken hebben, dat het daar vroeg donker is.
  Liefs

 • Reply
  Rebecca
  21/10/2005 at 7:19 pm

  Hee!
  Amerika lijkt me zooo gaaf! :D
  Wat jij doet lijkt me zowiezo ook heel erg gaaf.. ;)
  Ja, ik lees al je logjes :D Echt leuk.
  Succes daar nog!

 • Reply
  lisa
  21/10/2005 at 8:15 pm

  HERE I COME!!!!!!

 • Reply
  John
  22/10/2005 at 12:18 pm

  Leuk om te lezen dat je weer een leven hebt dankzij school :D . Ik als leraar (basisonderwijs weliswaar) kan dat natuurlijk wel waarderen ;) . Heel veel plezier met je zusje deze week. Ik ga ook lekker van de herfstvakantie genieten!! Tot logs (ofzo???? :? :P ).

 • Reply
  raiza
  24/10/2005 at 3:10 pm

  GAAAAAF, Amerika. Moet je echt doen hooor. Dan zit je gewoon in New York. Echt super als dat door zou gaan. Heel veel plezier met lisa deze week.
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 • Reply
  Desiree
  26/10/2005 at 10:21 pm

  Heeey lieve Saar …lang geleden dat ik ff een reactie neer heb gezet , denk nu niet dat we je hier vergeten zijn , hoor ,integendeel , door je superlange, gezellige stukkies , blijven we lekker op de hoogte, hartstikke goed doe je het daar , en leuk dat je zo lekker je plek hebt gevonden daar …en nu ff lekker genieten van Lisa om je heen ……En New York ….helemaal te gek …… :D

  dikke kus van ons allemaal hier , Tantetje Desireexxxx

 • Reply
  Michiel
  27/10/2005 at 7:11 pm

  hee saartje sorry dat ik vanmiddag opeens verdwenen was en ik niet meer met je kon praten op internet.. maar ik werd het lokaal uitgegooid! dus vandaar.. dikke kus voor jou!

 • Leave a Reply