Cystic Fibrosis Inspiratie Transplantatie

Te gast in podcast Bombshell Brunches

Podcast Bombshell Brunches Sarah Smit

Een aantal maanden geleden lanceerde mijn achternichtje samen met een vriendin hun podcast Bombshell Brunches. Gebaseerd op de echte brunches die ze met andere inspirerende vrouwen in de muziek branche hadden georganiseerd. De podcast was meteen super tof uitgevoerd, met allemaal interessante mensen die erin aan woord kwamen. Nu is dit achternichtje, Raquelle, van Vancouver naar Amsterdam verhuisd voor haar studie en (her)ontdekken we samen de stad door middel van lange wandelingen. En bij lange wandelingen horen lange gesprekken.

Na zoveel bijgepraat te hebben vroeg ze me of ik te gast wilde zijn in hun podcast. Ja, natuurlijk! En dus zetten we ons gesprek voort op camera en microfoon. We gaan de diepte in over hoe het was om op te groeien met Cystic Fibrosis, hoe de aanloop naar longtransplantatie verliep en van alles daar tussendoor.

Mijn verhaal in podcast Bombshell Brunches

Aan het eind vragen ze wat voor levensles ik nog heb om mee te geven, ook aan niet-zieke personen. Ik gooide er wat uit waar ik het nog steeds mee eens ben, maar begon me daarna ook af te vragen wat mijn echte perfecte antwoord op zo een vraag eigenlijk zou zijn. Iets korts kan ik niet verzinnen, maar een paar levenslessen die al jaren aan me vast blijven kleven wel. En dus hier een rijtje daarvan.

Extra wijsheden

  • Begrijp welke dingen je wel of niet kan veranderen en accepteer dat.
  • Heb vertrouwen in het verloop van zaken, ook als het einde nog niet in zicht is.
  • Als vervolg daarop: JUST. START!
  • Je mag de ruimte innemen die je nodig hebt.
  • Pas als je open en toelaatbaar bent geef je mensen de kans om je te helpen.
  • Als je doet wat nú goed voelt, volgt de rest vanzelf.
  • Je bent sterker dan je denkt als het erop aan komt. So cheesy, maar echt waar.
  • Iéts besluiten, ook al is het eventueel niet de bewezen perfecte optie, is beter dan niets doen.

Plus dus de twee levenslessen die in de podcast zelf worden besproken. In dit rijtje hierboven is de focus een beetje op keuzes maken en stappen nemen, maar dat klopt wel met de fase waarin ik nu zit natuurlijk.

Heb jij een levensmotto? Of, minder definitief neergezet; een recent geleerde les die het delen waard is?

Waar vind je deze aflevering?

Deze aflevering kan je luisteren en zien via het filmpje hierboven, en als het beeld je niet boeit, gewoon luisteren via waar je normaal je podcasts vandaan hebt. Voor de maagden onder ons: op bijvoorbeeld Spotify, iTunes, je iPhone of Android app, etc. Ik hoop dat je het interessant vindt! Hun andere afleveringen zijn ook echt het luisteren waard!

No Comments

Leave a Reply