Huis & Tuin Inspiratie

Ikea shoplog

IKEA shoplog collage

Al lopend door de winkel ontstond het idee om een Ikea shoplog te maken! Het is vrij raar om je aankopen te fotograferen en op je blog te plaatsen vind ik, maar ik wilde het toch eens uitproberen. En zo geschiedde!


Ikea Dvala kussensloop

Over de jaren heen zijn onze hoofdkussens gegroeid, maar zijn de helft van onze kussenslopen dezelfde maat gebleven. Dat betekent dat we drie setjes kussenslopen hebben die we voor elk dekbedovertrek moeten gebruiken. En al realiseer ik me dat dat een heel luxe probleem is – ik wilde twee kussenslopen in een neutrale kleur die we daarvoor in de plaats kunnen gebruiken.

Ikea kussensloopZo zien ze eruit op ons bed. Ik koos voor Dvala, in het wit. Het is een dunne katoenen stof en voelt niet allerzachtst aan, maar dat is te verwachten. Voor twee slopen betaalde ik 3,49 euro. Er lagen anderen van betere kwaliteit waar ik over twijfelde, maar die waren ook wat prijziger.

Ikea Shoplog lichtjesIets wat ik op allerlei plekken al voorbij had zien komen en wat ik super leuk vind voor de donkere winter is deze lichtjes slinger met 12 kleine lampjes. Genaamd Särdal. Werkt op twee AA batterijen en kost 2,99 euro.

Ikea Vinter servetjesDe Vinter collectie is nu te koop, en bestaat vooral uit allemaal warm-on-the-inside winter en kerst spullen. Deze grijze servetjes met hobbelpaard print erop lagen daarbij, voor 1,49 euro.

Ikea Shoplog kaarsenKaarsen inkopen kan nergens anders zo goed als hier. Ik neem standaard het pakketje van de vijf samen verpakte stompkaarsen mee. Qua geur houd ik niet zo van sterke en goedkope kaarsen, maar deze kaars met Vanille geur is altijd te vinden in ons huis. Hij geeft een fijn subtiel, warm en licht-zoetig luchtje af. Sinnlig voor 1,99 euro en het pakketje Fenomen voor 5,99 euro.

Ikea Shoplog styling kaars servet lichtjesZo ziet dat er allemaal bij elkaar uit. Klaar voor de kerst joh! De servet houder komt trouwens ook van Ikea. Ik heb die al ruim een jaar, maar ik zag dat hij nog steeds te koop is.

Ikea batterijenEerder genoemde lichtjes slinger komt exclusief batterijen. Komt het even mooi uit dat Ikea batterijen van eigen merk verkoopt. Ik weet het, batterijen zijn niets bijzonders en waarschijnlijk een beetje raar in een shoplog. Maar die van Ikea zijn gewoon het allerbest, ze gaan tien keer zo lang mee dan al die fancy konijnen. En dat voor 1,99 euro.

Ikea blog doosOok heb ik doos Ryssby gekocht. Maar dat niet alleen…

Ikea shoplog opbergdoosPlus twee! Verstopt in de eerste. Dit setje zag ik eerder al, maar toen kostte ze nog 19 euro, wat ik zelf nogal veel vind voor wat karton. Nu vond ik ze terug in de koopjes hoek voor 4 euro.

Handdoek IkeaVriend heeft bikram yoga weer opgepakt en had daarvoor een handdoek nodig. Al onze oude sport-handdoeken hebben langzaam de overgang gemaakt naar schoonmaak-handdoeken dus het was sowieso de hoogste tijd om wat versers in huis te halen. Ik koos voor een grijze handdoek van 70 cm bij 150 cm. Fräjen heet deze, en hij kostte 5,99 euro.

IMG_3652Uit het nieuwe, gevaarlijkste hoekje van de Ikea moest ik ook wat meenemen. Alle cadeau verpakkingen, etiketjes, papieren decoratie en notitieboekjes lagen er weer op hun opperbest bij. Gelukkig kwam ik weg met slechts deze cadeau-tags en wat stickers.

IMG_3653Aan de achterkant zit bij allebei de producten nog een vel/reeks. De grote stickers lijken me leuk om te gebruiken als adres-ding op de voorkant van een enveloppe! De stickers waren 0,49 euro en de cadeau-kaartjes 0,99 euro, beiden met de naam Historisk.

Dekbed hoes Ikea Thuis ligt er eigenlijk standaard een dekbed op de bank. Daarvoor hebben we twee identieke overtrekken (dat het er in al mijn plogs hetzelfde uitziet betekent dus niet dat ik hem nooit was, ik zeg het maar eens even). Die hebben allemaal printjes en kleuren en al houd ik daar enorm van, het maakte de huiskamer nog chaotischer. Ik wilde dus al een tijd iets in de kleur van de bank of de muur en was heel blij dat ik deze overtrek tegen kwam!

Dekbed hoes IkeaZo ligt dit dekbed er in het normale leven natuurlijk nooit bij, maar nu voor de foto even wel.

Stoelkussen IkeaDit blijkt een trip te zijn geweest vol met lang gekoesterde wensen. Aan de eettafel hebben we twee soorten stoelen, waarvan de helft houten zitvlakken heeft. Dat zijn er vier, maar voor slechts twee zijn er kussentjes om het ons achterwerk wat comfortabeler te maken. Bovendien zijn die kussentjes al vele jaren oud en wit met rood, wat niet meer helemaal bij de rest van ons huis past. Ik ben langzaam wat meer groen aan het inbrengen en vond dit de perfecte kussentjes om de oude mee te vervangen!

Stoelkussentje IKEA

De stoel is rond en het kussentje vierkant, maar dat mag de pret niet drukken! Ik ben er blij mee.

Kerst collectie IkeaDenk je dat je veilig bij het magazijn bent beland dan heb je het mis. Uiteraard is er ondertussen een uitgebreide kerst collectie te vinden, en die hebben de marketeers heel verstandig in het midden van het magazijn geplaatst. De lichtjes slinger komt hier vandaan en ook kwam ik deze piek tegen. Vorig jaar hebben we allemaal mooie kerstballen en andere versiering in huis gehaald die we dit jaar zeker weer gaan gebruiken, maar een piek vonden we nergens meer. In de pocket!

Ikea snoepVoorbij de kassa is het bezoek nog niet compleet. Er moeten Zweedse snoepjes worden meegenomen! Het leuke is dat dit ècht de snoepjes zijn die in Zweden in de supermarkt liggen, en toen ik daar woonde heb ik hier kilo’s van weggewerkt. Normaal zijn het auto vormpjes (‘bilar’ is Zweeds voor auto’s) maar ook hier zijn ze al in de kerstsferen. Gelukkig met dezelfde smaak. Dit zakje was volgens mij 1,70 euro.


Voor zo ver deze Ikea shoplog! Heel wat anders dan wat je hier normaal gesproken vindt, maar misschien wel een leuke afwisseling. Wat denk je, nooit meer doen of kan geen kwaad?  

7 Comments

 • Reply
  Marjan
  04/11/2015 at 5:43 pm

  Ik vind het wel leuk om te lezen wat iemand anders koopt 😄!! Dusss, kan geen kwaad 😄

 • Reply
  Sandy
  04/11/2015 at 8:00 pm

  Ja. Nu wil ik dus weer naar Ikea. ;-)

 • Reply
  smileysarah
  04/11/2015 at 9:12 pm

  Haha, dat is goed om te horen Marjan!

  Enneh, Sandy… sorry? ;)

 • Reply
  Sandy
  05/11/2015 at 12:33 pm

  Zeg dat sorry maar tegen Remco :P

 • Reply
  manon
  05/11/2015 at 8:24 pm

  hoi was ik net ook in de Ikea in haarlem die dag maar alleen om te lunchen tussen mijn drukke werk door , jammer dat ik je niet ben tegen gekomen , leuke blog ‘grtjes Manon

 • Reply
  Ester
  06/11/2015 at 12:49 pm

  Dat was een aardige buit :-) Die kaarsen neem ik ook altijd mee, zo’n subtiele vanille geur is erg ontspannend.

 • Reply
  Martine
  08/11/2015 at 11:42 am

  Wat heb je veel leuke dingen gekocht! Word er blij van het te zien. :-) IKEA is toch een heerlijke winkel. ;-) Geniet ervan! En dikke knuffel voor je lieve hondje!

 • Leave a Reply