Uncategorized

in de sneeuw 10/03

Dr is een man, die ik altijd een beetje raar gevonden heb. Hij stapt vaak tegelijk met ons op de bus, bij de bushalte van de Josefina skolan. Ik denk dat hij docent engels is, want met veel leerlingen die staan te wachten heeft hij een engels gesprek wat eigenlijk helemaal nergens over gaat. Hij heeft grote brilglazen, en een wit/bruine grote jas met een gekke kapouchon (hoe schrijf je dat) en ik wist nooit of het nou verwardheid was, of zelfingenomenheid wat ik zag. Vandaag moest ik wat dingetjes halen, postzegels, buskaart enz. en zag ik hem bij de bankautomaat in de rij staan. Een dampende kop koffie in zn wanten en dezelfde gekke aandacht trekken als altijd. Ik liep langs hem en zag in zn ogen een lichte blik van herkenning. Nadat ik alles had gekocht liep ik terug want de bus was net geweest. Ik liep niet door het winkelstraatje maar door de straat ernaast want wou een foto maken van een huis daar. En toen zag ik hem opeens de straat oversteken. Met bloemen in zn hand. Het paadje op van het kerkhof. Ik weet niet waarom, maar dat beeld raakte me zo erg. In die gesprekken met leerlingen bij de bushalte hadden ze het vaak over wat ze gingen doen in het weekend. Hij herhaalde dan vaak wat ie zei, iets in de trent van dat ie samen met wat vrienden indiaas ging eten bijv. Dan leek het of ie wegzakte en mompelde ie een beetje voor zich uit, half tegen de leerling, you know… have fun… chat a bit… enz. Hoe hij daar liep, in de sneeuw, in die gekke jas, met een grote bos bloemen ingepakt in papier. Ik moest gewoon even blijven staan en kijken..Verder sneeuw het hier de hele dag tyfus veels te veel, en is het ook nog behoorlijk wat kouder dan men in de lente wenst, maaaar de eerste tekenen van de lente zijn er: MELOEN EN AARBEI IN DE SUPERMARKT! haha ik ga zo.. dikke kus saar

2 Comments

 • Reply
  Alexander Sels
  10/03/2006 at 6:39 pm

  ach wat een droef verhaal… ik leef met hm mee….

 • Reply
  itty
  11/03/2006 at 7:06 pm

  hoi Sarah, leuk om weer geregeld wat van je te lezen! Ik vermaak me altijd prima met jouw stukjes!

 • Leave a Reply