Boeken Inspiratie

Inspiratie: bewuster kiezen wat je doet

Internet is niet de plek waar je mensen om 40 minuten van hun tijd vraagt. Ik weet het. Maar YouTube vertelde me dat ik dit moest kijken en het zag er interessant uit. Omdat het Wel Veertig Minuten Lang Was, duurde het een paar dagen voordat ik dat deed. Wat ben ik blij dat ik er toen tijd voor heb gereserveerd!

Bewuster kiezen waar je je tijd aan besteedt

We hebben Max Joseph te danken aan dit werk. Iemand die ik verder niet ken maar meerdere goede stukjes op zijn kanaal heeft staan. Deze “Bookstores” hierboven is zó goed gemaakt, en werkte voor mij zo inspirerend! Het besef hoeveel tijd je ergens zomaar insteekt zonder het door te hebben. Of dus eigenlijk, hoeveel tijd je Nergens insteekt. Hoeveel tijd er daardoor uit je handen glipt. En hoe debiel makkelijk het is om bijvoorbeeld meer te lezen dan dat je nu doet. Of om meer te doen van wat dan ook! (kuch, bloggen, kuch) Hoe weinig aanpassing in je leven daarvoor nodig is. Want in dit filmpje gaat het over lezen, maar wat je hier leert is toe te passen op alles.

bewuster kiezen meer lezen

Na het kijken hiervan werkte ik mijn Goodreads profiel bij, om vervolgens eindelijk mijn boek uit te lezen en de volgende dag in een nieuwe te beginnen. Sindsdien is lezen weer veel meer deel van mijn dagelijkse routine. Ook op andere fronten doe ik net wat meer, in plaats van continue te denken dat ik die dingen wel zou willen doen zonder dat er vervolgens wat mee gebeurt. Dat komt doordat ik me fysiek nu wel okee voel (yay!), maar vooral door te onthouden wat een enorm verschil het al is als je maar dertig minuten per dag bezig bent met waar je meer van wil of moet doen. In het filmpje zie je de gedetailleerdere uitleg daarvan.

Dus ja. Wel Veertig Minuten Lang. Maar wijze lessen, mooie beelden, leuk gebracht. Serieus een goede investering van je tijd. Anders verdwijnt die toch weer in nutteloos scrollen. No? ;)

4 Comments

 • Reply
  Rosan
  20/06/2019 at 8:16 pm

  So you’re telling me you’ve NEVER watched Catfish? :O
  Niet om nu je weer terug te duwen naar TV, maar daar is hij van.. :)

  • Reply
   Sarah Smit
   01/07/2019 at 10:41 am

   Ik heb er dus nooit eerder van gehoord :| Dankzij slecht management van de TV provider hier keken we de laatste jaren nooit gewone TV en alleen Netflix and the like. Misschien daarom?

 • Reply
  Karlijn
  21/06/2019 at 8:54 am

  Hé dat filmpje heb ik laatst ook gezien! En aansluitend bij Rosan, ga je schamen Saar, Max (en Nev) hoor je wel te kennen hoor.
  Ik lees eigenlijk altijd elke dag, sowieso voordat ik ga slapen maar ook gewoon tussendoor. In de trein, op de wc (ja echt), tijdens het koken (prima te combineren) en gewoon ‘s avonds op de bank. Het geeft me rust en ik vind het heerlijk om mezelf te verliezen in een verhaal en niet bezig te zijn met de wereldproblemen van een 27-jarige ;) Ik neem de volgende keer weer een boek voor je mee! X

  • Reply
   Sarah Smit
   01/07/2019 at 10:44 am

   Wat grappig! En ja jezus OKEE ik ga die Catfish wel opzoeken OKE. Jij bent de bomb met lezen ja. Wat een concentratie op al die plekken! Die rust herken ik, veel meer met een boek dan met een scherm. Maar nee, please neem geen boek voor me mee, ben je hier wel eens boven geweest? Er ligt nogal wat op me te wachten :p Xx

  Leave a Reply