Uncategorized

kalver vertrouwen

Jippiejajeej, was ik gister nog bang dat het een cf-ziek-zijn was; durf ik er nu van uit te gaan dat het een menselijke griepheid is. Voel me nog zwaar beroerd (pleures kriebelhoest en daardoor misselijkheid bijgekomen maar snotproductie en zweet aanvallen afgenomen) maar een stuk minder dan gister. De slaap pilletjes hielpen! Was ook uitgeput dus dat zal meegeteld hebben, maar ik heb afgelopen nacht 10 uur geslapen, wat voor mij een kleine coma te noemen valt. Het is wonderbaarlijk wat goed slapen met je kan doen! Was toch maar gaan babysitten vandaag en met 2 kleine, druk spelende kindjes om me heen moest ik steeds denken hoe uitgerust ik me wel niet voelde. Toch maar elke dag die dingen slikken, in de hoop dat ze vanaf nu gewoon altijd werken? ;p

De deal is dat ik elke maandagmiddag een 6-jarig meisje van een gezin wat ongeveer bij me om de hoek woont, van school afhaal om 3 uur en dan bij hun thuis ben tot de moeder met de rest van de kindjes thuis komt om 6 uur. Tot nu toe is er altijd een vriendinnetje met haar meegekomen en het is grappig hoe dat werkt – elke keer loop ik van het schoolplein af met het handje van dat vriendinnetje sterk om de mijne geklemt, tot ik hem los moet wrikken om mijn fiets van het slot af te halen. Vaak pas als we thuis zijn hoor ik het vriendinnetje aan mijn originele oppaskindje vragen ‘wie dat eigenlijk is’. Terwijl ik al hele levens verhalen en dag-gebeurtenissen te horen heb gekregen – fijn om te weten dat ze zich blijkbaar toch best op hun gemak bij me voelen i guess!

8 Comments

 • Reply
  Fred
  24/08/2008 at 2:32 pm

  Hou je haaks!

  XX Fred

 • Reply
  Judith
  24/08/2008 at 5:16 pm

  Ja, daar zeg je een waarwoord. Maar meer nadelen heb ik er nog niet aan ondervonden ;-). Wel balen hoor. Heelveel beterschap en ik hoop dat je snel opknapt!

  Liefs, Judith

 • Reply
  Bowe
  24/08/2008 at 6:35 pm

  Arm schaap.. rustig aan doen dan maar en lekker slapen vannacht ;) x

 • Reply
  itty
  24/08/2008 at 8:10 pm

  woonde je maar wat dichterbij, dan kwam ik je wel een beetje verzorgen!
  even onderstoppen, kopje thee, kopje bouillon, bakje kwark, versgeperst fruit , aai over je bol!
  Je hebt toch geen beginnende suikerziekte?
  Misschien even laten checken.
  hoe dan ook: beterschap!

 • Reply
  itty
  27/08/2008 at 8:56 pm

  en…..ben je alweer helemaal beter sarah?
  Het kalfje vertrouwt je…..daarom is je titel van dit stukje ook zo toepasselijk!!

 • Reply
  Prinsesje in Wonderland
  30/08/2008 at 6:19 pm

  Fijn toch dat ze zo vol in vertrouwen met je meeloopt :) dat kun je beter hebben dan dat je haar mee moet slepen ;)

 • Reply
  Terry
  31/08/2008 at 4:55 am

  Hello Ms Smiley,

  I came across your pages here, I’m quite moved by how you are.

  I happen to be not completely wel either, I have emphysema from smoking, I don’t smoke anymore.
  Anyway, you are a person to admire, I’m so sorry to read about how you feel when you don’t feel okay but yuo give me encouragement because you seem to deal with it in such a bright way.

  You see, it’s all new to me, dealing with what is happening, so anyone or thing that is similar or the same gets my attention.

  I have been to Paleochora a few times, I don’t know how I will feel where it is extremely hot anymore, I will try it out, I always liked hot weather, all as I know is cold is no good and temperatures that go up and down too.

  45 degrees that you wrote about, I ca’nt imagine it, though I have been in India and Nepal ages ago, Newpal wasn’t that ht, but India, and other palces on the way, it’s more like a question of finding shade than lying out in the sun.

  anyway,

  take good care

  blessings to you

  Terry (in Utrecht) ik spreek ook Nederlands ik ben engels

 • Reply
  saar
  02/09/2008 at 12:29 am

  Nee dat heb ik in Zweden al genoeg mogen ervaren

 • Leave a Reply