Uncategorized

Kapper en makeup gedoensel

Oehh wat ruiken mn haartjes lekker! Het is een lichtelijk benauwd makend spulletje maar zo lekker! En het is zo zacht! Eindelijk de kapper bezocht. En wat voor kapper!! Op de Rozengracht.. laat ik vertellen wat ik daar deed. Tijdens de shoot met Wim heb ik enorm veel tips en informatie gekregen over make up. Bij mij is het duidelijk dat een concealer tegen wallen niet kwaad kan, daar had ik Wim niet voor nodig. Waar ik hem wel voor nodig had was om de adressen van goede make up winkels te weten te komen. Hij vertelde me over de winkel backstage, op de Rozengracht. Ik was meteen van plan om daar heen te gaan want heb nog nooit in mn leven goede dure make up gehad. Wist helaas wel dat dat niet weinig zou gaan kosten. Toen ik werd afgezet bij het station in Almere gaf ie me voordat ik uitstapte een briefje van 50 euro, met de woorden ‘als jij mij het bonnetje geeft,krijg jij deze van me.’ Waaat?
Dus op mijn groene fiets er vandaag dan heengegaan, me laten adviseren door 3 verschillende visagistes, opgemaakt worden aan een complete makeup tafel ter voorbeeld, me af en toe belachelijk voelen omdat ik nxc3xadxc3xa9ts van make up af weet en zeker niet in zo een xc3xa9nxc3xb3rme winkel als backstage. xc3x81lles is er te vinden op make up, grimeur, pruik, en boa gebied. Ongelofelijk. Uiteindelijk ben ik heel tevreden weggegaan met een wallen-verstop-spul, poeder foundation, 3 kleuren basis oogschaduw die ik zelf mocht samenstellen, en een hele zak 3-hoekige sponjes.
Ik heb nog nxc3xb3xc3xb3xc3xadt zo een fortuin aan make up uitgegeven.. :|

I Love Amsterdam. Maar kom er nu niet erg vaak meer, aangezien mn school xc3xa9n werk in Amstelveen zitten. (Ongelofelijk).  En toen ik er nog kwam was dat bijna nooit in mijn favoriete buurt, namelijk rond de rozengracht en centraal en al die kleine verdwaal straatjes! Dus na backstage ben ik de hele straat afgegaan, en kwam ik op een gegeven moment een (zoveelste) kapper tegen.

De kapper; werd gerund door – een travestiet – een homo – en een mooi maar vreemd ander meisje. I loved it! De homo zat met zijn apple op de trendy rode bank toen ik binnenkwam door de wijd openstaande deur waar de hyper muziek uit ontsnapte. Het vreemde meisje mocht mijn haar knippen en ik was de enigste die daar toen als klant was. Al snel gingen de homo (wiens naam ChiChi (?) was) en travestiet buiten koffie zitten drinken met ‘buuf (is niet vrolijk vandaag)’. Wat een geroddel, heerlijk nutteloze gespreksonderwerpen, afschuwelijk geweldig sfeertje! Het vreemde meisje en ik raakte aan de praat, zoals dat gaat bij kappers, en ze wou wel weten hoe ik op de Rozengracht terecht kwam als ik Amstelveen woonde. Ik had iets bij backstage nodig. Oh en wat heb ik gekocht dan? En waarom daar? Dus k vertelde over een fotograaf die me dat had aangeraden. Het vreemde meisje gaat van de rechterkant van mijn halfgeknipte haar naar de linkerkant, kijkt nadenkend. Wat voor fotograaf dan? Ben je model? Doe je shoots? Uhm.. ja nou ik heb wat shoots gedaan en wil eigenlijk wel ondertussen wat meer gaan proberen..
‘ChiChi!’ chichi kijkt met zn heerlijk grote gay ogen door het raam naar het vreemde meisje. ‘Ja Chichi!’ chichi komt in de deuropening staan. Het vreemde meisje kijkt met net zo grote ogen naar hem, gebarend dat ie hier moet komen. Chichi komt achter de stoel staan en door de natte plukjes haar heen zie ik zijn verbaasde gezicht in de spiegel. ‘Zij is ook model he Chichi?!’ waaaah beginnend model jongens! ‘ xc3x89cht wxc3xa1xc3xa1r!? Hoe lang ben je dan?’ (Zie voor je – hangende handjes op borsthoogte en nog grotere ogen) hm 1,76m. ‘Hoe oud ben je dan?’ 19. ‘Oh..!…..!…Ja er zijn veel goede bureau’s hier hoor!!….!…’ Het vreemde meisje glanst van trots om Chichi deze schok (?) te hebben bezorgd en verteld me dat Chichi ook veel in de styling zit en modeshows organiseerd enzo en met visagisten omgaat enzo en veel doet enzo.. ‘Ja en maar wat voor boek heb je dan?’ Dit keer laten mijn groot geworden ogen blijken dat ik de vraag niet snap. ‘Ja wat voor ding doe je? Fashion, commercial, glamour, wat doe je?’ Oh nou ik heb niet genoeg foto’s daarvoor hoor, luister ik ben echt nog niet ver, en ik wil het liefst nu veel foto’s laten maken zoda.. ‘Ja je moet naar Papparrazi gaan! Die doen het misschien wel voor je! Moet je doen hoor! En hier om de hoek… zit ‘name’….!..’ Trots wordt er doorgekamt door het vreemde meisje, wat het spiegel-grote-ogen-contact af en toe een klein beetje lastig maakt. Chichi blijft nog een minuutje in de zelfde houding staan en loopt dan weer naar buiten, om verder te gaan met de koffie en de buufs (er is er eentje extra bij gekomen). Even later komt er een gekleurde man met kleine vlechtjes aan de travestiet vragen of ze hier werkt. Ja. Dan loopt hij naar binnen, en begint druk bewegend te vertellen dat ie toch een afspraak gaat maken binnenkort toch en dat ie dan graag een goede scheiding enz enz wil toch en gebaard druk naar zijn hoofd, gebogen, zodat we het goed konden zien. Terwijl hij druk aan het bezig zijn is, komt de travestiet naar binnen en maakt een gekke beweging met haar hoofd die ik via de spiegel niet goed kon interpreteren. Vrijwel meteen zegt het vreemde meisje dan ‘ohw maar sorry we vlechten hier niet!’ Er wordt nog uitgebreid verteld waar een andere kapper zit die wel vlecht, en alsof het een toneelstuk is loopt de man met vlechtjes met gebogen rug en lange armen langzaam de zaak uit. Meteen daarna komt Chichi binnen. Grote ogen en hoge stem – Ik vertrouwde hem niet hooorrr!

Nou goed. Zo ging dat de hele tijd door, ik werd er helemaal vrolijk van, noem me gek of niet!! Toen ik de zaak uitstruikelde aan het eind riepen de kappercrew en de 2 buufs me vrolijk veel succes! na. Haha oh.. Mn haar is eigenlijk hetzelfde gebleven. Puntjes eraf en iets meer leven en gezondheid erin. Yay :) Wat een uiterlijk dag he.

5 Comments

 • Reply
  Iboulevard
  15/09/2007 at 12:26 am

  mooie foto’s hoor…

 • Reply
  Fred
  15/09/2007 at 11:11 pm

  Hoi Saar,

  leuk die foto’s, maar ook leuk te horen hoe hij het aanpakt.
  Lijkt prima te werken als ik het zo zie.

  groeten en tot horen!

  Fred.

  (PS maarten is weer uit huis, woont nu in Haarlem)

 • Reply
  Cleo
  21/09/2007 at 11:32 pm

  Ik heb net je reactie bij “tegenstrijdige berichten” gelezen, en ik ben het hardstikke eens met je!, dus dan weet je dat =)

 • Reply
  Bowe
  24/09/2007 at 7:05 am

  zit je hier helemaal klaar om voor t eerst sinds eeuwigheid naar t ziekenhuis te gaan.. rijden er geen treinen omdat er een malloot voor de trein springt.. damn god wil me echt bij t ziekenhuis vandaan houden!

 • Reply
  Zaar
  25/09/2007 at 12:15 am

  NIET!!! Wahahah jezus hoe krijg je het voor elkaar =D

 • Leave a Reply