Griekenland Plogs & Vlogs

KORFOE VLOG 1 – de reis er naartoe

CORFU korfoe vlog dag 1De wekker om 3.45 ‘s nachts, want vliegen doen we budget en dan krijg je dat soort tijden op geschoteld. De luxe van een bestelde taxi voor de deur om 4.40. We zouden eerst met de bus gaan, maar de bushalte is ruim 10 minuten lopen vanaf hier, wat met alle bagage zo vroeg op de dag geen feest zou zijn. Plus er was praat over een staking van het OV die dag. Dan maar zo. En oh wat was dat fijn; ik sliep al een maand heel slecht en deze korte nacht helemaal niét.

De bekende bullshit slapeloosheid en daarnaast de opwinding maar ook spanning; het beest achterlaten is nooit fijn. Al was ze in goede handen, met onze oude buurjongen en zijn neefje die hun gaming station gewoon hier naartoe verplaatsten voor de week. En de laatste paar nachten verbleef ze bij dat gezin zelf, in onze oude straat. Wat een geweldige oplossing!

Vliegen naar Korfoe vlog

Voor de normale bagage deelden we een grote check-in tas (die budget airlines hebben steeds minder budget bagage prijzen omg) en daarbij kwamen mijn medicijnen trolley, zuurstof concentrator en Vriend’s welbekende adventure backpack. Met al mijn medische spul weet je nooit hoe lang je bij de douane staat. De beste ervaring was een snelle blik op de brief van mijn arts en een vriendelijke “Helemaal prima, sorry maar dat moesten we checken”. En de slechtste ervaring was een ego trippende eikel die een half uur zijn onnodige tijd nam, zodat ik uiteindelijk in tranen nog maar net mijn vlucht haalde.

Boziki studio Palaiokastritsa

Vandaar dat we het zekere voor het onzekere namen en dus ruim twee uur van te voren op Schiphol aankwamen. Op dat punt zei Vriend opeens, zullen we niet eens beginnen met filmen? Want van te voren had ik hem natuurlijk verteld hoe leuk me dat leek, en hoeveel zin ik had in mooie vlogjes maken tijdens de vakantie. In mijn oververmoeide staat boeide het me even wat minder. Thanks dus voor die aanmoediging, Vriend! Deze douane ervaring bleek trouwens bizar; GEEN check. Niets. Met 6 liter vloeistof in mijn handbagage, kilo’s elektra, pillen, poedertjes, spuitjes, een gek apart apparaat waarvan vorige keer gedacht dat er cocaïne in mee gesmokkeld werd… Geweldig, ik teken ervoor, dan maar een koffie extra na check in!

Korfoe vlog dag 1

Deze eerste vlog begint dus wat minder spraakzaam dan ik had gehoopt, maar dat verbetert vanaf dag twee ;) Dus voor nu: lekker kijken naar deze eerste dag vakantie! Van Schiphol naar Corfu Airport en van daar door naar het prachtige Palaiokastritsa, waar we een appartementje hadden geboekt. Veel plezier, en tot heel snel met dag twee van de Korfoe vlog serie!

KORFOE VLOG 1 – de reis

Stay tuned for the next one, en als je dit nou super leuk vond om te zien kan je eventueel op het duimpje omhoog klikken op YouTube zelf (klik), of laat een reactie achter hieronder. Dat vind ik super leuk! In de vlog zelf was ik uiteraard weer vergeten om zoiets te noemen, DERP :)

PS. Ik vlieg zoals je ziet met zuurstof. Meer over mijn ervaring en de uitleg ervan lezen? Dat kan hier (klik)!

2 Comments

 • Reply
  Johan
  08/07/2018 at 11:40 am

  Je mag echt super trots zijn op uw blijvende doorzettingsvermogen !!

  • Reply
   Sarah Smit
   08/07/2018 at 12:57 pm

   Lief, Johan :) Makkelijk als je op zo een mooie plek bent!

  Leave a Reply