Griekenland Plogs & Vlogs

KORFOE VLOG 4 – Corfu donkey rescue

CORFU donkey rescue vlog

Well, vandaag was misschien wel de tofste dag van de vakantie. De avond van te voren kwam Vriend online opeens wat tegen. Het Corfu donkey rescue center. Het bleek helemaal niet zo ver van ons appartement af te liggen. “Will it make me cry?” vroeg ik nog even, voordat we besloten te gaan. Verdrietige ezeltjes in combinatie met een soort van standaard onstabiel emotioneel evenwicht en abnormaal medelijden-hebben-met-zielig-dier, weet je. Maar nee. Vriend wist zeker van niet. Met mijn gekke ezeltjes liefde en altijd doorlopende donaties aan soort gelijke instanties was het juist de béste plek om te bezoeken, zei hij.

Corfu donkey rescue center

En ohh, wat was het inderdaad de beste plek om te bezoeken. Ik kan het echt iedereen aanraden die ook naar Korfoe gaat. Schattig, bijzonder, lief, wel een beetje zielig ook, maar vooral heel mooi dat deze beestjes hier na hun moeilijke jaren hun safe haven hebben kunnen vinden. En ze waren stuk voor stuk blij met de knuffels en aaitjes die wij maar al te graag wilden geven, wat me verbaasde na zoveel narigheid in hun eerdere leven. Wat een bijzondere, pluizige helden.

We kregen zoals je in het filmpje kunt zien een rondleiding en bleven achteraf nog lang napraten met de vrijwilligers. Op zulke momenten ben ik echt weer klaar om alles van het normale leven wat we hier aan het opbouwen zijn te laten vallen. Om weer op zo een eiland met in dit geval ezels aan de slag te gaan. Gelukkig heb ik Vriend die me (meestal) met beide benen op de grond kan houden. En mijn krakkemikkige lichaam wat al half dood neervalt bij het idee, na de eerste tien minuten van enthousiasme, hehe.

Korfoe ezel corfu donkey rescue center

Omdat we het werk wat hier gedaan wordt zo bijzonder en belangrijk vonden moet ik toch ook even de mogelijkheid van doneren pitchen. Ze krijgen geen hulp van de regering en zijn dus afhankelijk van mensen zoals ons. Ter plaatse hing er een brievenbus achtig ding waar we wat geld in achterlieten. Maar via hun website zijn er ook meerdere manieren mogelijk. Je kan bijvoorbeeld een ezel “adopteren” vanaf 90 euro per jaar. Of gewoon voor losse donaties kiezen, van hoe veel of weinig je wilt. Anyway. Ik denk dat je na het kijken van de vlog snapt dat ik deze mogelijkheden even moest noemen.

Korfoe Agios Georgios strand

Maar dat was niet alles wat we vandaag deden! It was a big day. Vanuit het Corfu donkey rescue center reed ons scootertje ons naar het prachtige en lange strand Agios Georgios. Een tip die we onder andere van het prachtige “cafe vrouwtje” hadden gekregen. En onderweg terug naar huis kwamen we op het hoogste punt van de route een man naar mijn hart tegen, Kostas (hoe kan het ook anders). Hij stond daar met zijn kraampje en schilderwerk en was serieus te leuk om niet vast te leggen op camera.

Korfoe Corfu Kostas

Dus. After all that talk. Hieronder dan het filmpje van dag vier. Ik hoop dat je geniet van onze denk-ik-favoriete vakantiedag!

KORFOE VLOG 4 – ezels (Corfu donkey rescue) en mensen

Nog effe het aandachtsgeile riedeltje dan: like subscribe share, laat een reactie achter hieronder, duimpje omhoog op Youtube zelf, ALLESSSSSS. Okee tot de volgende ;)

No Comments

Leave a Reply