Griekenland Plogs & Vlogs

KORFOE VLOG 7 – gekke dag in Corfu City en Dassia

CORFU city Dassia strand

Jongens, als jullie in de illusie verkeren dat dit droomstel nooit ruzie maakt, dan stel ik jullie bij deze teleur.

Het was een tijd geleden dat het zo knalde als op deze dag in Corfu City, maar toch was het een aantal uur later weer goed. Daarmee bewezen we naar onszelf dat we een stuk volwassener zijn dan een aantal jaar geleden. Of misschien gewoon wijzer, enzo. Applaus voor mij dat ik, na mijn “stik er maar in” oer reactie, er zo snel (kuch, aantal uur, kuch) weer over heen was. En applaus voor Vriend dat hij mij die ruimte kon geven terwijl hij het liever op een andere manier had gedaan. Ook wil ik het universum of iets dergelijks bedanken voor de totale random setting van het weer goedmaken. Bij deze mijn Oscar speech.

Corfu City Korfoe stad

Corfu City

Van Corfu City hebben we dus niet zo veel gezien als dat we van plan waren, maar wat we ervan meekregen zag er prachtig uit hoor. Ik zou er zo weer heen gaan, lol. We liepen er ongeveer een uurtje rond en het had die heerlijke sfeer van een typische grotere Griekse eilandstad. I love it! Blijkbaar werkt het bussen systeem op dit eiland in kleurtjes, want zaten we eerder in “The Green Bus“, zo moesten we nu “The Blue Bus” vinden. Vanaf Gouvia kostte het ons een klein half uurtje om in het centrum van Corfu City te komen, maar met minder verkeer doe je dat veel sneller.

Korfoe stad Corfu City

Oja, het viel ons op dat er in deze stad overal veel prullenbakken staan. Fun fact.

Prullenbakken Corfu City

Dassia Strand

Onverwachts hebben we op deze dag dus ook het strand van dorpje Dassia gezien, haha. Wat een toeval. Blij dat het zo liep. Het is een dun strandje en daarom lijkt het meteen vrij druk, maar de sfeer was er heel fijn. Als je langs de enorme hotels bent gelopen aan het begin van het zandstrand, voelt het meteen een stuk minder groots en toeristisch aan.

Dassia strand Korfoe

All in all een gekke dag waarin de emoties hoog opliepen, maar die uiteindelijk toch nog mooi kon worden afgesloten als laatste volle dag op Korfoe. Ik heb op dit punt GEEN zin om weer naar huis te gaan en zou het liefst mijn paspoort verbranden en op een bus naar een klein verscholen dorpje stappen. Maar iets met medicatie die op is, een hondje wat op ons wacht, en Vriend die Nederlands geld moet verdienen…

Paradise Hotel Gouvia Korfoe

Korfoe vlog 7 – Gekke dag in Corfu City en Dassia

Bij deze het kortste filmpje van deze Korfoe serie. Waarin ik je wat moois van de stad en het strand laat zien, en in onscherpe Smeagol stijl vertel wat er nou een soort van gebeurde. We should start a soap!

No Comments

Leave a Reply