Nederland Plogs & Vlogs

Vlog: lang weekend Terschelling!

Lang weekend Terschelling

Twee weken geleden bevond niet alleen mijn Aussie zich voor het eerst op een waddeneiland, maar ook ik! Om de een of andere reden had ik nog nooit het genoegen gehad of genomen om daar de boel te gaan verkennen. We hebben een tijdje geleden besloten om bewuster om te gaan met onze tijd en daarbij hoort ook weer meer op avontuur. Om het laagdrempelig te houden vertelden we onszelf dat dat ook weekendjes in eigen land mogen zijn en voila, op naar Terschelling we went. En ik maakte er een filmpje van!

Praktische info voor een weekend Terschelling

Aan het einde van de video wilde ik eigenlijk nog even laten zien wat dit uitje ons kostte en hoe we er kwamen enzo, maar ik ben ondertussen knetter verkouden en metzonder stem. Dan dus maar het abrupte einde en de info in deze tekst.

Weekend Terschelling

Hoe kom ik op Terschelling?

Vanaf Harlingen gaan elke dag meerdere veerboten. Bij Harlingen kom je met de auto of trein. In dat laatste geval is het vervolgens prima overstappen op de boot, want het treinstation bevindt zich pal naast de haven. Zelf gingen we zoals je zag met de auto, die we vervolgens vlakbij de haven parkeerden bij Autostalling de Bazuin. Je moet dan wel online reserveren, wat wij gelukkig de avond van te voren nog even hadden gedaan.

Er zijn twee soorten veerboten en het verschil zit ‘m in de reistijd en prijs. Eentje doet er twee uur over, en de ander 45 minuten voor dubbel de prijs. Wij kozen de eerste optie, die volgens mij altijd met Rederij Doeksen is. Reserveren kan online van te voren, maar wij kochten de tickets in de haven zelf. Zowel in Harlingen als op terugweg vanaf Terschelling.

Kosten van dit uitje

Accommodatie

Qua kosten moet je denken aan accommodatie, eten en drinken, plus vervoer. Wij boekten via Groupon bij Hotel NAP. Die had ik daar al veel vaker zien langskomen dus dat zal vast nog wel eens gebeuren, mocht je er naar op zoek gaan. Maar als je niet in het hoogseizoen gaat vallen de prijzen er sowieso wel mee. Wij betaalden in dit geval 109 euro voor twee nachten inclusief ontbijt. Voor het beest kwam daar nog 20 euro bij en ook was er een toeristenbelasting van een paar euro per nacht. Bij het verkennen van het eiland zagen we trouwens óveral huisjes te huur, op allerlei soorten plekken, dus er zijn heel veel opties.

Eten Terschelling

Eten en drinken

De prijzen van (uit) eten en drinken was vrij normaal Nederlands. Niet te duur maar wel ook moeilijk om iets echt goedkoops te vinden. Van wat ik heb gezien vind je in alle verschillende restaurants hoofdgerechten tussen de 15 en 25 euro. Of vast ook nog daarboven maar daar durf ik niet naar te kijken ;) Ik moet daar wel bij zeggen dat we overal waar we neerstreken écht lekker hebben gegeten!

Vervoer

Het vervoer is dus eerst de auto of trein en daarna de boot. Leg je het eerste deel af met de auto, denk dan aan benzine en aan parkeerkosten in Harlingen óf het ticket voor de veerboot. Wij kozen ervoor om de auto achter te laten in Harlingen, puur omdat dat goedkoper was dan ‘m mee te nemen op de boot. Voor twee nachten betaalden we daar 25 euro voor. In heel Harlingen wordt streng gecheckt op fout parkeren en nergens in het dorp kan je je auto zomaar kwijt. Prima oplossing zo dus. Voor de boot betaalden we beide kanten op rond de 35 euro voor ons allebei, dus 70 in totaal. Het beest mocht gratis mee.

Vlog van ons weekend Terschelling

De rest van de indrukken mag je lekker gaan bekijken in dit filmpje. De thumbnail hieronder ziet er koud uit, maar we hadden ook lekker weer. Het was leuk!

Zijn jullie er wel eens geweest en zo ja, wat zijn je beste tips?

2 Comments

 • Reply
  Karlijn
  26/04/2018 at 8:35 am

  Terschelling is fijn! Net als Vlieland, Schiermonnikoog en de rest. Maar het is te lang geleden dat ik er ben geweest, dus geen tips ;) X

  • Reply
   Sarah Smit
   13/05/2018 at 12:39 pm

   Ja hoi hier Spuit 11! Leuk je berichtje hoor, maar weer jammer van die ontbrekende tips Kar ;D Vlieland hoor ik trouwens van veel mensen als favoriete Waddeneiland. Must plan as next trip! Xxx

  Leave a Reply