Uncategorized

lekkur

Weet je wat tegenwoordig zo irritant is, van die handsfree onzin. In de auto: okee prima geen ongelukken maken! Maar moet dan dan ook op straat terwijl je niks doet in het laatste restje zomer-avond-zon loopt met beide handen leeg?! Ik weet nooit of er een in zichzelf mompelende gek op me afkomt die gezellige plannen met me heeft, of een bezige zakenman! Of gewoon iemand die het stoer vindt natuurlijk.. bleh.. Jeehh weekend. Ik had vandaag maar tot 12 uur school, maar had een paar gesprekken met klasgenootjes en terwijl ik in gesprek bezig was met Caroline merkte ik opeens dat dat verhaal wat ik net had verteld er toch wel heel vloeiend uit kwam!! Ook aan de lunchtafel is niet meer het enige wat ik doe eten met wat rumoer om me heen, wat zo was de eerste 3 dagen na al het zweeds tijdens de activiteiten, maar ik kon het gesprek prima volgen, echt alles ervan en praatte druk mee! Leukleukleuk. We moesten vandaag elkaar intervieuwen. Niet iedereen heel snel iedereen, nee we moesten in 2 rijen staan, een rij als nieuwlingen op de school, 1 rij als niet-nieuwelingen oftewel 2e of 3e jaars. En daaruit werden daan koppels gemaakt. Ik moest met 1 van de meisjes waar ik tot vandaag toe nog niet mee had gepraat en dat was niet bij toeval. Het meisje Frida behoorde tot de groep waar ik helemaal geen zin in had vrienden mee te worden aangezien je hun ego waar ze mee rond lopen op school, die 400 meter verder in ons huisje al kunt ruiken. Maar toch was ik wel blij dat ik juist 1 van ‘hun’ moest intervieuwen en andersom, konden we ook es zien hoe dat zou gaan. Nou dat ging eigenlijk wel leuk haha. Zodra ze doorhad dat ik alles behalve onder de indruk was met hun irritante gedrag, relaxte ze een beetje en werd het intervieuw een leuk gesprek, we zaten aan een tafel (we mochten ons verspreiden over de hele ‘campus’) met nog 2 van ongeveer hetzelfde ego-groepje maar het werd heel gezellig eigenlijk. Ze hielp me heel goed met mn zweeds en toen ik er zelf totaal gestoord van werd en even een gek-uitbarsting moest doen moest ze erg lachen en zei dat het juist totaal goed was ddat ik steeds zoveel vroeg enzo en ging ze helemaal vertellen hoe ze dacht dat ze me kon helpen het snel te leren. Ze gaat ook een cd voor me meenemen van ehh vergeten wie, een zweedse rocker iig want ik zei dat ik tot nu toe geen goeie zweedse muziek had gehoord.Oja Kent heet ie geloof ik. Boeien. Dr zijn trouwens nauwelijks groepjes op deze school hoor, dat valt wel op, iedereen mengt echt met elkaar, zeker deze eerste dagen, dr is niemand die elke dag met lunch aan dezelfde tafel met elkaar zit bijv en iedereen is nieuwschierig naar elkaar op een leuke manier. Dus dat is fijn.

En het is nog zooooooo lekker weer hier!!! Ik zet het bruin worden gewoon nog even door na Spanje :D zat gewoon echt helemaal te zweten met dat intervieuwen want dat was buiten in de zon, ook al had ik een rok en hempje aan enzo :D Maar ik mag jullie niet te jaloers maken want in de krant staat dat het morgen een beetje gaat regenen en zondag een beetje boel. DUS!

4 Comments

 • Reply
  Marcel
  29/08/2006 at 7:34 pm

  Hoi Saar!

  Zo, ik ben na drie maanden ook weer terug van al het rondreizen… Sterkte met de inburgeringsprocedure! Ik heb drie jaar geleden hetzelfde circus moeten doorlopen, dus ik weet ongeveer wat je doormaakt. :-)

  Goed, ik ga maar eens bijlezen wat ik in de afgelopen maanden allemaal gemist heb. Groeten!

 • Reply
  lisa
  30/08/2006 at 1:07 pm

  Arme Hussein dach tik meteen.. :( Fijn dat die wiskunde test wel goed ging :D
  kusje van je zusje

 • Reply
  lisa
  04/09/2006 at 6:36 pm

  mijn zus kan zweeheeds!
  mijn zus kan zweeheeds!
  En het gaat eindelijk regenen!
  En het gaat eindelijk regenen!

 • Reply
  Marcel
  05/09/2006 at 10:36 am

  Kent is niet xc3xa9xc3xa9n rocker, maar een hele band vol! :-) Het was ook het eerste wat mij werd aangeraden toen ik om Zweedse muziek vroeg, en ze hebben inderdaad best mooie nummers.

  Een andere goede tip is natuurlijk om Cornelis Vreeswijk in het Zweeds te luisteren – kun je meteen mooi opscheppen door aan iedereen te vertellen dat de Zweedse volkszanger nummer xc3xa9xc3xa9n eigenlijk een Nederlander is!

 • Leave a Reply