Uncategorized

Liefdes lantaarntje in de tuin

Hallo! It is I! Een vers verhaaltje. Ik ben niet naar verre spannende landen geweest en ik ben ook niet getrouwd met zeven kinderen erbij, maar op een kleinere schaal gebeurt er hier en daar nog wel eens wat.

Laten we beginnen met de luidruchtigste. Hondjes!

Hondjes in de tulpen.

Hondjes in de tulpen.

Hapje oor!

Hapje oor!

Door anderen ook wel liefkozend genoemd: harige ratten.  Maar niet die van ons, slechts inwonend voor 3 weken die morgenochtend heel vroeg trouwens al voorbij zijn. Hun baasjes hebben ze even achtergelaten bij mij omdat ze hun prachtige kindje in China gingen ophalen. Hoe bijzonder! Op de foto zitten de doggies trouwens inderdaad dus tussen de tulpen. Dat komt omdat Shane opeens dacht dat het leuk zou zijn om naar De Keukenhof te gaan, en dat was het ook! Met zijn viertjes hebben we de bloemetjes besnuffeld en veel aandacht gekregen van vooral wat oudere Aziatische dametjes.

Dat brengt me naar Shane! Hoe gaat het met ons en woont hij al hier?! Nee hij woont nog niet hier, maar met ons gaat het heel goed.

Booba's

Booba’s

We zijn echter wel een grote stap verder naar het hier samen wonen want de visum aanvraag is na veeeeel werk en tijd en kosten, nu bijna een maand geleden ingediend. Voor 3 juli moeten we wat van de IND terughoren en ik kan me eigenlijk niet meer voorstellen dat dat niet positief gaat zijn, maar ga nog maar even duimen voor ons! Tot die tijd gaan we door zoals we dat de laatste paar maanden hebben gedaan en is Shane elke 2 of 3 weken een weekend hier.

Dan gaat het over Hier, Haarlem dus. We zijn er eindelijk nog meer huisje, boompje (geleend) beestje van aan het maken. Toen we hier introkken wisten we al dat we graag wilden kijken of onze vingers groen genoeg zijn om een groentetuin aan te leggen en te onderhouden. De tuin is heerlijk ruim en was vooral grasveld met wat tegels, dus hebben we een hoekje gras weggehaald om daar ons experiment uit te voeren.

Moestuin allert!

Moestuin allert!

Er is eerder graslaag over graslaag gelegd dus we zijn drie hele dagen bezig geweest om alle wortelen van gras en onkruid weg te krijgen. Bizar hoe lang en sterk die kunnen zijn! Shane en ik hebben allebei vrijwel geen ervaring met tuinieren, uitgezonderd van de schooltuintjes op de basisschool, dus we hebben in alleen die paar dagen al zoveel geleerd over hoe het ook al weer allemaal werkte in de natuur, enzo.  We hebben spinazie, ui en en wortel zaadjes in de grond gestopt en helemaal links zie je een nog klein frambozenstruikje. De ui is nog steeds non-excisting en gaan we denk ik weghalen voor nieuw spul, de spinazie maak ik me een beetje zorgen over maar de wortels doen het volgens mij goed!

Boompje met liefdes-lantaarn

Boompje met liefdes-lantaarn

Op de achtergrond rechts zie je aardbeienplantjes die heel dapper groeien en op de voorgrond zie je een kaarshangding die Shane opeens voor me ging maken aan het eind van een lange dag. Hij heeft er allemaal gaatjes in geboord die samen I -hartje- U vormen en hij is prachtig ‘s avonds met een kaarsje erin. Ik ben verliefd!
Oh. En dan heb je de tomatenplantjes nog niet gezien.

Volle baby broei vensterbank

Volle baby broei vensterbank

Trostomaatjes baby plantjes!

Trostomaatjes babies!

Die staan dus nog binnen om groot en sterk te worden voordat ze de wilde moestuin ingaan. Ik ben een dikke nerd maar het is zo vet om deze dingen uit een zaadje te zien komen! Ik heb er alleen veel te veel gepland dus het gaat nooit allemaal in de tuin passen. Wie wilt?! Of moet ik gewoon 40 extra plantenpotten kopen? Dat ding in het soort van midden van de vensterbank is trouwens een plastic bak met oude wc papier rollen waarin klim-boon zaden zitten. Die kunnen later ook de tuin in om aan bamboe stokken omhoog te gaan groeien. I’m way too excited about all of this to still be cool. Oh well.

En hoe gaat het met Het Lijf? Daar gaat het wel oké mee. Ik zou wel willen dat het wat beter ging en dat ik veel meer mee kon doen met alles en iedereen, maar als ik er realistisch naar kijk is het niet slecht. Twee weken geleden had ik de jaarlijkse hele grote controle in het AMC. Dan zie ik de hele reutemeteut: longarts, poli verpleegkundige, fysiotherapeut, diëtist, maatschappelijk werkster en moet ik een twee uur durende longfunctie blazen, de shuttle test rennen naast allerlei andere kracht/flexibiliteit-test-oefeningen, bloed laten prikken, röntgen foto’s laten maken, glucose drankje drinken en nog meer bloed laten prikken om te testen voor diabetes. Feest dus natuurlijk. Niet omdat ik zo een dag stom vind maar vooral omdat die longfunctie en de shuttle test me vloeren! Aan het eind van de dag komt iedereen samen in een kamer met een scherm geprojecteerd op de muur waarin alle uitslagen staan en vertelt iedereen zijn/haar vindingen en advies. Ik ben gelukkig vrij stabiel de laatste paar maanden dus het was een stuk minder traumatisch dan vorig jaar, hehe. Mijn longfunctie is 43% en met de shuttle test kwam ik ongeveer even ver als vorig jaar, 950 meter, al zakte mijn saturatie verder naar beneden en leek mijn hartslag op die van een muisje. Daar heb ik dubbele gevoelens over want aan de ene kant ben ik erg opgelucht dat het niet minder is geworden maar aan de andere kant heb ik toch niet een jaar voor niets getraind? Alle andere uitslagen waren ook allemaal in orde en zo werd de dag vrolijk afgesloten!

Als laatste: whats up met de ontwikkeling van de CFCommunity website? Nou, die is heel mooi aan het worden! Voor mij is het wat rustiger wat dat betreft omdat ik een tuin-nerd ben en geen computer-nerd, dus al die ontwikkeling doen Bowe en zijn homies. Hij laat me vaak zien wat ze aan het doen zijn en hoe het eruit ziet en we hebben regelmatig brainstorm sessies over hoe we bepaalde dingen kunnen doen en wat er perse wel of niet mee moet gebeuren. Echt heel leuk. Zodra er meer nieuws over is horen jullie dat natuurlijk meteen!

Oh wacht, nog een aller laatste ding. Shane gaat de Dam tot Damloop rennen dit jaar September voor Cystic Fibrosis! Ik vind het zo super leuk en ben trots! Hij heeft net zijn profiel aangemaakt op de site van de organisatie. Klik hier om die te bekijken. Wie helpt hem op weg?

4 Comments

 • Reply
  Fred
  29/04/2014 at 7:26 pm

  Hoi Saar,
  klinkt goed allemaal! Leuk om van je te horen!

  Fred

 • Reply
  Annie
  29/04/2014 at 11:30 pm

  You rock sweetie!
  Some day your writings should be in a book :)
  <3

 • Reply
  Veronica
  30/04/2014 at 6:54 am

  Goed bezig.
  Een goede thuisbasis is het fundament van ons leven.
  Mooi dat jullie daar zo mee bezig zijn.
  Laten we veel gaan dansen om onze condities op peil te houden.
  Keep up the good work.

 • Reply
  itty
  30/04/2014 at 9:59 am

  Saartje, ik geniet van je tuinkunsten!:)

 • Leave a Reply