Zweden

Liesje hier in Zweden!

Nou Lies is dus hier en das hartstikke tof natuurlijk! Kheb alleen dus niet echt tijd of zin gehad om op de computer te loggen dus nu pas vandaar. Ohnee vandaar nu pas. dus… Zaterdag hadden Armand en ik haar na wat verwarring opgehaald van t vliegveld Arlanda. Even naar huis, toen zelf met zn 2en weer terug naar t vliegveld met de bus, want Lies had iettsss te laat gezegd dat ze geld om moest wisselen. Zijn we meteen maar even langs Arlandastadt geweest, een soort heel groot winkelcentrum.

Zondag zijn we natuurlijk uiteraard logisch naar Stockholm gegaan, we dachten dat het half 11 was maar toen was het opeens alweer half 12 toen we in de vertraagde pendeltåg zaten naaja. kheb Lies Södermalm laten zien en we zijn via Gamla Stan teruggelopen naar uhm heel veel. In Gamla Stan was ik zelf ook nog niet geweest, das et oude deel van de stad en heeel erg leuk ook. Net als heel Stockholm ja echt nog steeds. Elke keer als ik daar loop gaat mn hoofd letterlijk van rechts naar links omhoog om laag zodat ik hopelijk niets mis. Dus als je afgelopen zondag in heel half Stockholm 2 schattige prachtige geweldige leuke meisjes met hun hoofd elke seconde een andere kant op zwiepend zag lopen en genieten, dan weet je…

We hebben nog ijs gekocht bij een man waarvan we dachten dat ie heel leuk en schattig was, tot we aan de beurt waren HAHAHAH. We zijn ook nog verdwaald in een grootte van 6 straatjes tot ik saartjeshuilend besloot dat ik geen kaart kan lezen. Ik kon het eerst namelijk wel!!! Toen vroegen we het maar aan een leuke meneer bij een stoplicht nadat we in heel veel winkels waren geweest die we bij toeval tegenkwamen (het leuke van verdwalen) en die besloot antwoord te geven nadat ie heel rustig zn hoofd had omgedraaid en me hahaha heel grappig echt letterlijk van top tot teen heel serieus bekeek en toen opeens begon te lachen en zei dat ik m natuuurlijk iets mocht vragen wahah en heej wat leuk ik heb net een mailtje van Laurent gekregen met fotos die ie had gemaakt toen ie langsreed toen lies en ik kindjes aan t ophalen waren, DIT is er een van:

 

Maandag zijn we eerst met zn 2en naar Zweedse school geweest maar Lies mocht niet in de klas zitten en jesusmietjes heej wat is die lerares van maandag, Elisabeth, een DOOS zeg. In 2 uur hebben we alleen maar 10 woordjes eindeloos herhaald , dus ja okeej, we weten nu hoe we ze moeten uitspreken, maar de betekenis, mwah vind t zelf maar uit ofzo. Pfsss en ze zei ook nix tegen me terwijl ik vet aan t klooien was (k kon Lies zien door t glas dus gekke bekken moeten dan komen kunnen niet uitblijven duh zeker niet met dus zoon lerares ach je weet t wel) Laurent had er ook genoeg van dus zijn we na de pauze weggegaan en zijn we wat gaan eten in t andere gedeelte van t kroeg/restaurantje waar ik met Sonja ook was geweest, en hebben we vage lange maar leuke gesprekken gehad haha wat denkt ie over veel rare ongewone dingen na zeg maar das juist wel leuk want normale mensen zijn snel zo saai weet je wel.

Ennem toen t informatiebureau geprobeerd dat open was hoor echt waar, trek aan t touwtje en de deur gaat open, maar dat deed ie natuurlijk niet, niet vergeten dat we hier in zweden zijn he. Dus hebben lies en ik langs t meer gelopen en in een antiek boekwinkeltje even gekeken. Dinsdag ben ik niet naar school geweest en zijn Lies en ik weer naar Sigtuna gegaan, maar nu voor t echte werk haha. We zijn de hele stoere straat paar keer doorgelopen (de winkeltjes zijn zoooooooo lief en leuk en de mensen ook en t is zoooo mooi, Bo je gaat t echt geweldig vinden) (EN ANDERS) en weer een stukje meer gelopen, en via coole plekken en mooie weggetjes naar t nieuwe huis, waarvan Lies de hele tijd zei zo groot en cool! en dat klopt want dat isset ook!! En we waren niet eens verdwaald!! (Dat gebeurde gewoon pas op de terugweg, hoe simpel ook)

En nu was t info bureau WEL open dus jeeeeeej EINDELIJK EINDEIJK hoef ik niet meer elke keer jaloers en giftig om te kijken als ik in Stockholm iemand met een kaart zie lopen die ik OOK wou; nu heb ik m! en zelfs een van Arlanda en Sigtuna gnagna yeah baby hoe blij kan je zijn met kaarten niet waar?! Ook liet iemand we schrikken in de supermarkt en wie anders kon het zijn dan, jawel, weer Laurent wahah dus zijn we nog ff allemaal chocolade melk en koffie gaan drinken in et vet coole chocola gespecialiseerde cafetje/bakkertje achtig iets dinges. Toen kindjes halen. S avonds gezwommen en mn cool badmeester was er niet. Woensdag was ie er ook al nie toen ik met Moana mee ging, en Lies ook. (kben sochtends wel ff naar school geweest) Flauw hoor normaal issie dr dan altijd bah wat een sukkel eigenlijk he.

Nu isset vandaag en hebben we eh eigenlijk weinig gedaan, we zijn geloof ik allebei een beetje moe dus gechillt thuis, ik ging s ochtends vroeg mee met Armand om een nieuwe buskaart te kopen, die ik, hebben we net pas ontdekt, met korting kan kopen omdat ik nog onder de 18 ben!! dus dat scheelt me 240 kronen, bijna de helft, vet chill yeahhhh en daarna naar huis, was weer gedaan en opgehangen en gevouwen enz enz en toennn oja nog ff vers brood gehaald want op dinsdag en donderdag eten we hier altijd brood s avonds en ik moet mezelf nog aanleren om dan s middags voor mezelf te koken maar dat doe ik tot nu toe nog nie, slecht he. En nu hebben we net de kindjes te slapen gelegd want Armand en Jolanda gingen nog naar t nieuwe huis waar Armand nu elke dag hard aan t werk is en al best heel veel voor elkaar heeft. Ae zijn nu met zn 2en aan t bepalen waar de afvoer en elektriciteit en zo moeten straks, vanwege de nieuwe muren die erin gaan.

En nou heb ik typ-irritatie en heeft Lies gemerkt dat r sudoku puzzel die zo goed leek te gaan helemaal niet goed ging, in tegendeel ze kan niet meer verder, dus we gaan maar ff iets anders doen. daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag dikiikikiki kuszknufz moi, saartje

2 Comments

 • Reply
  lisa
  30/10/2005 at 9:54 am

  Yo sis!
  Ik vind het echt zoooo cool voor je dat je zusje bij je is! Lisa heet ze toch??? Nouja.. doe haar maar de groeten :).
  Maar ik was ook saggerijnig doordat jij saggerrijnig was (soms ;)), en dat knalde gewoon heel vaak tegenelkaar op :?
  Maar het is wel een heeeeele leuke week geworden, ik heb een webcam dus als je online komt vandaag dan kunnen we niet alleen PRATEN maar ook kan jij mij ZIEN!! :D… Ja lies…
  Mijn vlucht…. er waren scherpere bochten dan normaal dus dat was *heel leuk* want dan kon ik de hele wereld zien, of de hele lucht! Echt geweldig, NIET DUS GODVERDOMME! IK GA NOOIT MEER VLIEGEN! Nee zo ver gaat t niet, ik ga nog wel vliegen maar niet met plezier :?
  Kusje van je zusje

 • Reply
  Vliegenier
  31/10/2005 at 8:57 pm

  Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey
  Saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar

  Ik ben er al bijna helemaal klaar voor hoor ! Vandaag ff geld gewisseld (40 Pond en 1150 Kronen) zou dat genoeg zijn denk je ? Die kronen zien er wel stijlvol uit zeg, veel mooier als (pl)eur(o)(i)s! En ik denk dat ik met jouw fantastische beschrijving ook wel zonder al teveel problemen in zuid oost Azie belanden! Maar ik ga gewoon vertrouwen op mn postduiven instinct en op mijn beschermengel want die levert me vast wel heelhuids bij jou af :) Nu heb ik nog 1 belangrijke missie voordat ik weg ga en dat is het O’ neil meisjes nummer vragen, want ik kwam dr vandaag tegen in de stad en we hebben heel lang gepraat en t was gezellig en ze is 17 en ze haat Lelystad en is gek op fotograferen en nog vrijgezel en en en en EN EN dat was het eigenlijk wel een beetje.. voor de rest geen nieuws van mijn kant behalve dat ik er nog steeds we zin in heb. Beterschap aan kleine Mona en tot snel snel. dikke kusknuf (ja ik heb dat woord gejat, what are you going to do about it ? Sue me ? Bite ME! BiaaaaaaaaaAAtch)

 • Leave a Reply