Uncategorized

Life Updates.

She’s back!! Alive and kicking? In ieder geval Alive. Kicking naar alles wat ze niet zo leuk vindt. Maar verder ook wel kicking met dingen die ze juist wel leuk vindt.

De pauze van mijn blog is ondertussen een eng lange pauze geworden, vind je niet? Als ik terug kijk naar vorige blogs die ik heb geschreven, gaat de laatste over bezoekje Zweden enzo, en aan het eind over dat ik ging beginnen met studeren op het AMFI. Nou, over een week of zeven is dat eerste studie jaar al voorbij! Vooral de afgelopen maanden heb ik de drang gehad om te bloggen, maar steeds als ik er voor ging zitten was er iets fout met de server – ze zijn verhuisd van web-log naar weblog (zonder streepje) en dat bracht nogal wat complicaties met zich mee, vandaag is voor het eerst geweest dat ik eindelijk de look van mn blog kon aanpassen! Niet dat ik het elke dag geprobeerd heb, maar toch. Of ik was toch nog te inspiratie-loos om iets interessants te schrijven. Of ik had inspiratie maar vond dat ik dat niet kon verspillen aan een blogje maar het moest richten op xe9xe9n van de vele studie projecten. But here we go. Een crappy her-begin is toch een beter her-begin dan niets. Vanaf hier kan het alleen maar beter worden. Heb ik gehoord.

Mijn studie Fashion&Branding aan het AMFI is een stuk creatiever dan ik eigenlijk had gedacht. Het is daardoor nog een stuk uitdagender en spannender, wat gedeelde gevoelens mee brengt. Aan de ene kant vind ik het super leuk om te kijken hoeveel ik uit mezelf kan halen, qua ideexebn, deadlines, originaliteit, etc. Aan de andere kant zorgt deze manier van studeren voor chaos. In de studie zelf, wat betreft leraren, methodes, waardering, etc. Maar ook in mijn hoofd! Vooral in het begin vond ik het super lastig om zakelijk achtig bezig te zijn met de gewone leervakken, en dat tegelijkertijd te combineren met het alles-zelf-verzinnen-en-het-heel-vet-en-cool-en-mooi-maken gedeelte. Misschien dat het komt doordat ik inderdaad best een paar jaar niet meer naar school was geweest hiervoor, of gewoon door hoe het werkt in mij, maar deadlines en dingen moeten, vind ik lastig en freaks me out zo nu en dan. Ik merk in ieder geval dat het me allemaal best een beetje uitput en hou er weinig sociaal leven op na! Met kerst zijn vriend en ik naar Australië geweest om dat bij zijn familie te vieren.

Herenigd met busje wat 8 maanden lang ons huis was in 2009

Herenigd met busje wat 8 maanden lang ons huis was in 2009

Wij, met de dochtertjes van Shane's broer

Wij, met de dochtertjes van Shane’s broer

Daarvoor waren we echter net verhuisd en drie dagen na terugkomst in Nederland had ik eenxa0grote deadline voor de studie dus heb ik daar dag en nacht nog aan doorgewerkt.

Ik en mijn studie materiaal opgesloten in het voor ons nog nieuwe appartement na kerst

Ik en mijn studie materiaal opgesloten in het voor ons nog nieuwe appartement na kerst

Daarna kon ik eindelijk instorten en had ik een twee weken infuus met antibiotica om mijn lieve longentjes weer beter op gang te helpen. Voor het eerst via een Picc-lijn, omdat standaard infusen zo een ramp scenario zijn voor mij!

Mooie plek aan het einde van de kuur. Maar beter 1 zo een dan 10 ervan op allebei mn onderarmen!

Mooie plek aan het einde van de kuur. Maar beter 1 zo een dan 10 ervan op allebei mn onderarmen!

Langzaam maar zeker ben ik daarna weer opgeknapt /aan het opknappen en heb ik in ieder geval alles voor het AMFI weer kunnen inhalen.

Mijn booba, Australisch vriendje Shane dus, is nog steeds hier in Amsterdam met me. Het visum proces gaat allemaal net wat moeilijker dan gehoopt. Dat we hier nu anderhalf jaar al zitten en nog geen visum of iets hebben zegt genoeg. Maar de ideexebn om het opnieuw en beter en succesvol te doen zijn gelukkig nog niet op :) Hij werkt als schipper op de mooie grachten hier, voor een klein bedrijfje wat een aantal boten heeft, van chique gesloten klassiek hout, naar feestende open sloep. Soms is hij daar heel blij mee, en soms ook helemaal niet. Hij heeft echter ook zijn eigen schattige bootje gekocht, een Doerak, die hij mooi aan het opknappen is nu dat de zon schijnt en hij weer ietsje meer tijd vrij heeft!

Booba vaart zijn bootje naar Amsterdam toen ze net gekocht was

Booba vaart zijn bootje naar Amsterdam toen ze net gekocht was

Dit was het geloof wel weer even. Op AMFI krijg ik dezelfde feedback als van mijn oude blog lezers – Veels te veel en te lang, houd het kort!! Dat gaat alweer niet lukken, maar nu wordt het in ieder geval niet nog langer. Snel weer meer! Nu echt! x

No Comments

Leave a Reply