Reizen Uncategorized Zweden

Marie, Uppsala en uit

Goeienacht :D! Nou eindelijk weer een stukje, ik was laatst begonnen aan een grappige maar toen liep alles erg vast en dan raak je altijd zo ontmoedigt, niet?!

Ten eerste. Marie, mn vriendinnetje hier in het noorden van het Zweden met CF die al ongeveer 2,5 jaar op nieuwe longen aan het wachten was, heeft eindelijk het telefoontje gekregen wat ze zo hard nodig had. Ze is geopereerd in de nacht van donderdag op vrijdag en het zaterdag ochtend moest ze opnieuw geopereerd worden voor een kleine correctie, maar het lijkt tot nu toe goed te gaan. Ik wil jullie vragen , ook al kennen jullie haar misschien niet, om heel veel positief over haar te denken, en haar succes en sterkte te ‘sturen’.

Goed.. dan kan ik nou vertellen hoe het met mij gaat :) Ik was woensdag dus naar Uppsala geweest waar k om half 11 mn fysio zou zien. Daar was heel veel tijd voor ingepland dus had voor de zekerheid maar een ander t-shirtje meegenomen– het zou niet de eerste keer zijn dat er onverwachts de fitnesszaal geshowt zou worden. Maar nee nee dat was niet het geval, ten eerste was er gewoon weer te veel tijd bedacht, en ten tweede was er een studente bij die stage liep, ten derde kreeg ik een ander vernevel apparaat mee die blijkbaar nogal een gebruiksaanwijzing had vond Ewa, of in ieder geval een manier van ademen toegepast moest worden. Het is een I-ned AA System, best heel klein ook maar ziet er wel oud uit :p ik moet hem gebruiken bij de nieuwe antibiotica die ik heb gekregen die dag ook Promixin, Colistin hoeft dan niet, en dat is voor om de maand als ik geen Tobi neem. Gelukkig is het heel snel te doen :) Oh en mn longfunctie is nu iets boven de 60%.

De afspraak met Marie, Ewa en Elisabeth kon gelukkig verschoven worden en moest dus maar een half uurtje wachten. Aan het begin van zo een gesprek wordt er altijd gevraagd hoe het gaat en of je bijzonderheden ofzo te melden hebt. Nou niet echt, maar bij Ewa had ik terloops gezegd dat ik niet goed sliep dus die haalde dat omhoog. Marie’s attentie was gewekt en ze wou er alles van weten. Nouja, ik slaap gemiddeld niet langer dan 4 uur per nacht. Zo simpel is het. Toen gingen alle3 me zielig en onderzoekend aankijken en Marie vroeg of ik wist hoe het kwam en legde uit dat ze heel goed kon begrijpen dat het zou kunnen komen door gedachtes, omdat er veel is enz. kwam een heel verhaal wat zij dacht wat voor mij bijv lastig was, en dat ik wist dat ik met hun kon praten, en zo niet met hun dan met de maatschappelijk werkster enz enz. Toen stopte ze even voordat ze me lief aankeek en vroeg ‘wil je dat? Dat als je over een maand hier weer bent ik zorg dat zij hier is?’ Ik moet toegeven dat mijn maatschappelijk werkster hier niet half zo erg is als ik gewend ben, en wou bijna ja zeggen, praten kan nooit kwaad wordt gezegd, maar dan verdraai ik net mn tong nog en zeg ik altijd nee. Heb er 2 keer eerder in toegestemt om met zo iemand te praten en ver heeft het me niet gebracht :p En nou heb ik slaappillen voorgeschreven gekregen die ik nog niet heb geprobeerd verder.
Bij het bloedonderzoek bleek dat ik allergisch ben voor een of andere schimmel die altijd in de lucht hangt, en ook blijkt mijn lichaam belachelijk veel tegenstoffen tegen gluten aan te maken. Waarom snapt mn lijf nou nooit dat het niet zoveel dingen aan moet vallen :s Ik heb voor die 2 dingen weer nieuwe medicijnen meegekregen, Vfend en ik moet steroide slikken… ja.. ik weet nog steeds niet of ik er helemaal achter sta maar ben gister toch braaf begonnen. Begin best wel heftig en dan na 2 weken afbouwen. We zullen wel zien. Volgende controle is over een maand.

Ik heb vorige maandag trouwens mijn huisarts achtig persoon ontmoet. Dat is gewoon hier in Mxc3xa4rsta, in een gebouw waar allemaal dokter rondlopen ofzo. Ik kwam binnen, gaf 140 kronen als ‘eigen bijdrage’, schudde haar hand waarbij we nog een statische schok kregen ook, vertelde wie ik was en wat mijn telefoonnummer was, zij vertelde waar zij voor was en wat haar telefoonnummer was, en toen kon ik weer gaan. Nuttig nuttig nuttig maar ja misschien wel voor in de toekomst een keer.

Elke dag weer goed naar school geweest verder en gisteravond, vrijdag dus, uitgeweest met Annalie, Mattias, Alina en Joanna. Het zou rockkvxc3xa4ll (rockavond) zijn ergens, en we zouden verzamelen in amanda’s krog. Eenmaal allemaal daar op naar rockkvxc3xa4ll en ik moet toegeven, de muziek was niet slecht, het was alleen zo jammer dat de gemiddelde leeftijd van het publiek 9 was. Okee 15 misschien. De gitarist van het laatste bandje wat we meemaakte was wel leuk! Dus daar hebben we een stuk of 15 fotos van genomen aangezien ann en ik ondertussen heel flauw bezig waren, en ik waanziinig hyper heb echt 6 uur aan een stuk door staan stuiteren woow als de mensen die me die avond ontmoet hebben me nog kunnen uitstaan: respect =D
Img_2558
Dus na 20 minuutjes wel weer gezien en naar Sigtuna krog waar we een tosti hebben gegeten. Daar was Siri, een meisje wat ik ontmoet heb op mn laatste verjaardag en daarna nog 2 keer heb gezien. Dat was altijd heel gezellig enzo maar nou bleek te toch last te hebben van het bitch-syndroom! Ik heb het idee dat het kwam omdat wij met ons 4 meisjes gewoon heel vrolijk waren haha (mattias was nog bij de rockmuziek met een vriendin). Daarna weer naar Amanda’s met zn alle, waar we tot na sluitingstijd zijn geweest weer tot 3 uur gingen de meeste naar huis alleen moesten Kemal en ik nog tienduizend uur op een taxi wachten nadat we nog even had gepraat. Dus 6 uur was ik thuis.
Img_2593
Super leuke foto van Ann die met de muziek bezig is!

Img_2582
Met Mattias, de buurjongen van het oude vertrouwde aupair gezin.

Img_2575
Met Joanna (de nieuwe aupair van het gezin waar Sonja eerst zat), Ann, en Alina (uitwisselingstudente uit mijn klas, uit Roemenixc3xab)

Img_2600
Vrolijk met Kemal

Img_2577
Niet voor ons, maar wel een leuke foto op heineken-patje van leuke shotjes.

Img_2616
hihi Ann and me

Img_2619
Met zn allen!

Tja en nog steeds klaarwakker he. Misschien moet ik nou toch maar es huiswerk gaan maken ofzo, doe ik in ieder geval iets met mn tijd. (ook al is loggen ook heel wijs of nie!?) Leuk liedje op de radio.. :) Slaap lekker lieve mensen (k)

Marie, jag xc3xb6nskar dig mycket mycket kraft!!!! Txc3xa4nker pxc3xa5 dig!

4 Comments

 • Reply
  Annalie
  04/02/2007 at 12:48 pm

  saaar =)
  tof logje hoor haha
  ik pluk deze foto’s hier alvast vanaf, als t lukt =) ok ?
  k zal idd mijn log ook maar eens bijwerken … =(

  liefs =)

 • Reply
  Fred
  04/02/2007 at 9:36 pm

  Hoi Saartje!

  Spannend delongtrasplantatie van Marie! Hoop dat alles goed gaat.
  toevallig is er vandaag iemand die ik ken van de kampen van heeel lang geleden ook getranplateerd, Sandy. Ze was ook bij de laatste CF beachdance.
  Hou je haaks en de groeten!!

  XX Fred

 • Reply
  Bowe
  04/02/2007 at 11:01 pm

  Damn als ik die foto’s zie, wil ik meteen weer komen :( Zo leuk. zo gezellig. zoveel alcohol op de achtergrond.

  Ik ga heel veel aan Marie denken en hopen dat alles goed met haar gaat. Beloofd!

  Kus en slaap lekker straks ;)

 • Reply
  Driek Oplopers
  06/02/2007 at 11:25 pm

  Met heel veel plezier weer even op je gezellige weblog rondgeneusd. Je hebt nog een uitvoerige mail tegoed. Die krijg je beslist!

  Veel groeten,

  Driek

 • Leave a Reply