Australië Reizen

Melbourne en foto’s

Dit wordt een verhaaltje met foto’s! We zijn sinds 2 uurtjes weer terug in Mathoura. (In dit huis om precies te zijn;)
Cimg3455
Vandaag zijn we ook nog blijven rondhangen in Melbourne en de zon scheen eindelijk weer. Het was echt aan het stormen, werden gister letterlijk van de weg geblazen (lopend hoor niet met de auto hihi). Maar vandaag weer braaf rood half verband neusje enzo. Als eerste Melbourne avontuur-foto maar het busje!
Cimg3457
Ze (busjes zijn blijkbaar vrouwelijk) staat hier obviously nog in het dealergebeurengebouw maar zo zie je welke kleur ie, pardon, zij is en hoe groot ;D Kan niet wachten om dr op te halen en op te knappen en in te rijden naar nieuwe plekken!! We gaan zoiezo een goed blijvend bed in de achterkant maken, zo is ie toch al ingedeeld. En voorin achter de stoelen zijn dat wat kastjes en een gootsteentje en koelkast en geloof ook magnetron. We gaan alles goed schoonmaken want dat is wel nodig en dan gaan we tegelijkertijd wel bedenken wat er veranderd en anders en misschien nieuw moet.

Gister hebben we ‘s ochtends in het hotel even door mijn perfecte Australische gids gebladerd (eyewitness travel guides, luuuuv them) en daarna met een paar ideeen door de stad gaan lopen. We zijn naar the city museum geweest waar we vooral hebben geleerd hoe Melbourne is ontstaan en gegroeid en veel over goud ook. En over magie want dat was het thema op het moment :p Verder liepen we een kathedraal binnen waar het koor net allerlei mooie liedjes aan het zingen was dus we konden niet echt voorin kijken enzo maar het was leuk om dat ook even mee te krijgen.
Cimg3471
Ook zijn we in de Eureka tower geweest (heel dapper want dat was midden in de storm!). Die is 300meter hoog en van daaruit kan je natuurlijk de stad zien. Het zicht was nog best goed voor het slechte weer;
Cimg3466
Cimg3470
Die avond zijn we uit eten gegaan in St.Kilda, een suburb van Melbourne aan het strand in een beetje fancy restaurant, met vrienden van Shane. In totaal 3 koppels en nog een vriend, maar die werd een beetje irritant dronken hoe later het werd :p Verder was het erg gezellig en was het eten superlekker! Ik vond het ook echt heerlijk om weer even in de stad te zijn met mensen en leukheid ‘s avonds. Foto’s van Melbourne at night, weet niet of dat boeiend is haha maar hier zijn ze
Cimg3460
Cimg3461
De volgende dag, vandaag dus eigenlijk ja, moesten we wel weer uitchecken bij het hotel maar we mochten de auto laten staan zo lang we wilden dus daar maakten we gebruik van en zijn nog een dag de stad in gegaan. Eerst ontbeten in de zon op federation square en toen naar Docklands, waar boten zijn en een heel nieuw winkel-stad-gedeelte. Het woei heel hard maar het was ook warm genoeg en het was echt leuk om daar rond te lopen.
Cimg3472
We hebben een super simpel kookboek gekocht en een roadmap van heel Australie dus dat gaat helemaal goedkomen straks! Daarna zijn we gewoon half Melbourne rond gaan lopen om vervolgens door alle winkelcentra de grootste te bezoeken, Melbourne Central. Veel gekeken niet gekocht (moeten toch een beetje de Nederlander uithangen hier he) en toen hadden we wel weer genoeg winkels gezien. Teruggelopen en een stukje langer dan nodig want er was nog een kunst achtig marktje langs de rivier. Heel gezellig en als snack verkochten ze daar maiskolf op een stokje. Ik vond dat heel grappig maar dat bleek heel normaal te zijn. Dus we hebben daar allebei eentje van gehad, je kon nog kiezen of je er boter en zout en peper op wou. Was erg lekker :p Wat ook gek is, ze hebben hier veel dropstengels zeg maar met daar om heen een laagje chocola? Ik kende het nog niet..
Cimg3482

Verder heb ik nog een foto van ballonnen in een boom in de stad
Cimg3477
En liefliesje had een vraag over hoe het hier gedaan wordt met kerst versiering, want het was hier toch zomer en dus licht?
Cimg3465
Die sterretjes boven de tram hangen zo overal beetje door de stad, maar verder wordt het hier snachts ook gewoon donker hoor, dus lichtjes doen het ook goed ;D !      

12 Comments

 • Reply
  Marjolein
  09/12/2008 at 10:53 am

  Het klinkt nu al helemaal leuk daar.
  Veel succes met het zoeken naar het perfecte busje en natuurlijk gewoon heel erg veel plezier daar!

 • Reply
  Fred
  09/12/2008 at 3:04 pm

  Waar zijn de fotos van die BUSSEN??

  Groeten Fred

 • Reply
  lisa
  09/12/2008 at 11:22 pm

  foto’s foto’s foto’s foto’s!!! Wo ZIjn ze dudeeette
  Klinkt wel heel erg mooi en fijn en leuk en lekker warm daar :D KUS

 • Reply
  jantjoo
  10/12/2008 at 4:46 pm

  leuk……….!
  weer leven van je……
  Veel plezier jullie en geniet!
  Grtz
  Jan

 • Reply
  itty
  10/12/2008 at 7:27 pm

  fijn om weer wat van je te horen!
  ben benieuwd hoe en wat verder, het is nog steeds mijn ochtendritueel: saartje lezen haha

 • Reply
  Bowe
  11/12/2008 at 5:45 pm

  Mis je :D

 • Reply
  Prinsesje
  14/12/2008 at 3:04 pm

  Prachtige foto’s. Wat gaaf om daar nu te wonen.

 • Reply
  LISA
  14/12/2008 at 6:50 pm

  Hola poepwasbeer!
  Klinkt goed allemaal yo :D Uber cool dat jullie op reis gaan en echt bezig zijn met voorbereiden :)
  Thnx voor de uitleg over kerstverlichting. Vandaag was werk leuk! Weer voor t eerst sinds de kunstreis ofzo.. DUS! Ik wou nog heel veel zeggen! Oja ,ik had afgesproken met Dominique en dat was heel leuk! We waren naar Pacific Parc gegaan samen met Wout en Iris(van sziget). En dat was vrijdag, en toen zaterdag was er een feestje in t oude dorp waar ook echt iedereen was. Maar ik voelde me vandaag extreem fit! YAY!
  DOei apenanus van me

 • Reply
  lisa
  14/12/2008 at 6:50 pm

  Oja en ik ben extreem blut.

 • Reply
  itty
  15/12/2008 at 9:03 pm

  Waar en Saar!!!

 • Reply
  Charlotte
  16/12/2008 at 12:21 am

  Hey Saar, nu je weer in Melbourne bent moet ik wel reageren! Ik moet bijna huilen zo ongelooflijk jaloers ben ik op je! Al die herkenning, ik hou van st kilda! Vervelend dat het weer nog zo slecht is, maar komt nog wel in de rest van australie. Hou je ook niet van al die prachtige parken? Zijn heel veel kleine live concertjes. En in de zomer (nu dus neem ik aan, maar misschien begint dat pas in januari) is er st kilda festival, dat is ook echt geweldig als je er nog een keer bent. Maar Shane weet vast ook een hoop. Geniet!

 • Reply
  Carola
  18/12/2008 at 9:38 am

  He lieverd, eindelijk foto’s wat ziet het er allemaal fantastisch uit. Krijg er helemaal reis kriebels van….
  X

 • Leave a Reply