Inspiratie

Mijn meest gepinde pin op Pinterest

pinterest-logo

De meest recente beschrijving die ik over Pinterest voorbij zag komen was dat het een website/app was die vooral door ‘white privileged girls’ werd gebruikt. Ik weet niet of het een goed iets is om bij die groep te horen, maar Pinterest is èèn van mijn internet liefdes.
Ik heb het beschamende aantal van dertienhonderd pins gepind – ik neem aan dat je dat zo kan verwoorden. Nu moet ik daarbij vermelden dat ik al heel lang een profiel heb daar, en dat een paar pins hier en daar op je telefoon voordat je gaat slapen, je een heel eind brengen (of je dat nou wil of niet).

Tot zo ver mijn bekentenissen betreffende het onderwerp. Waar ik het eigenlijk over wilde hebben was de pin die ik ooit heb gepind, en die nu het meest wordt verder gepind. Voor alle duidelijkheid: dit plaatje komt niet van mij af (een Sarah die schoonmaak tips post, ha-ha), maar is iets wat ik in een schoonmaak-buierige dag blijkbaar op een van mijn boards heb opgeslagen. Ik laat ‘m je even zien:
Pinterest schoonmaak tipEen schoonmaak hulp lijstje! Elke keer dat ik weer even langs ga bij Pinterest krijg ik wat meldingen te zien. Over wat er bij mij is gebeurd, en over wat mijn vrienden hebben gedaan. Sinds kort plaats ik zelf af en toe wat voor dit blog op Pinterest, maar verder sla ik alleen de plaatjes op die al op Pinterest te vinden waren. Dat betekent dat het nieuws over mijn spul vooral gaat over mensen die herpinnen wat ik eerder heb herpind. Snap je het nog? En dat lijstje vol gebeurtenissen ziet er dus vrijwel altijd zo uit:
Screen Shot 2016-01-11 at 21.57.31Vind je het niet merkwaardig dat van al mijn 1300 opgeslagen plaatjes, deze tips ‘to a cleaner home’ het wint by far?! Ik wel! Dertienhonderd inspirerende, mooie en grappige pins om uit te kiezen, verdeeld over Boards met titels als Giggles, Dream, Food, Wordies, Travel bug, Books, etc… Uit al die dingen, wordt een stom lijstje met schoonmaak tips het allermeest gekozen.

Wat zegt dat precies over onze prioriteiten in het leven, hmm? En bevestigt dit keihard de eerder genoemde doelgroep hiervoor, de ‘white privileged girls’? Of juist helemaal niet, maakt die groep nooit zelf schoon? Of zitten ze er, net als ik, tussen in? Want, een beetje ter goedmakerij voor mezelf; ik verdenk de gebruikers van Pinterest er vooral van vol goede voornemens te zitten die op deze website even tot leven komen, om vervolgens weer vergeten te worden.

Tenzij ‘ie steeds weer langskomt in je newsfeed. Ik ga ‘m maar eens uitprinten en uitproberen…

No Comments

Leave a Reply