Uncategorized

Mijn nu 1,5 maand te gaan tot Zweden

Goed.. dit snap ik, ze noemen dit mn dagboek maar dan in het engels voor de gene die niet weten wat dat is, waar ik onder viel wat het lastig maakte, dat is log. (duh). Ik ben nu steeds een uur met Jolanda aan de telefoon, de moeder van het gezin waar ik heen ga, en ze verteld me vreselijk veel over Zweden, wat de tijden daar voor alles zijn, (6 uur opstaan) wat voor eten.. (argh) hoe duur het bier is.. (10 euro).. hoe oud je moet zijn om uit te mogen.. (21).. Hoe ik de kinderen (het zijn er 3) naar de creche mag brengen (met de bakfiets en ja, het landschap ik vergelijkbaar met zuid-limburg).. Klinkt niet heel aantrekkelijk of wel?! Maar wat er ook is, de nieuwe mensen die ik leer kennen in Zweden, het een jaar lang meemaken van het leven in een totaal ander gezin, in een totaal ander land, met best wel andere gewoontes enzo, ik ga Zweeds leren, want al kan mijn gastgezin godzijdank Nederlands, die kindjes zullen buiten huis Zweeds praten en bovendien, volgens mij is een inburgerinscursus verplicht als we het allemaal officieel via de ambassade gaan doen. Ik zal dus ook geschiedenis leren (ben ik daar net vanaf hier met mn exame.. ) En het hele idee.. een jaar lang weg van huis en alles nieuw en onbekend.. dat lijkt me echt wel wat. Ik weet, hoeveel er ook verteld is, echt niet wat ik kan verwachten, maar ik heb er zin in! Wat wel erg jammer is is dat ik niet een groot deel van de bevolking van Nederland met me mee kan nemen, vandaar deze site. Het is nu kwart over 12 snachts en ik ben ziekig, dus ga maar eens naar mn bed, eens kijken of mijn slaap het van mijn slapeloosheid kan overwinnen. slaap lekker iedereen kus Saar

No Comments

Leave a Reply