Uncategorized

moe zo moe maar ook goed 28/9

Zaterdag: Ben ik thuis gebleven eerst met de kindjes enzow en jolanda en armand waren er natuurlijk ook, toen zijn armand en ik later op de dag naar Uppsala geweest, hij moest wat dingen uit zoon grote winkel hebben voor thuis en tuin, en had me afgezet in t centrum van Uppsala, zodat ik een kleine 2 uur rond kon slenteren. Is een harstikke leuke studentenstad! heel veel universiteiten en dus ook heel veel studenten. Om 4 uur waren de winkels alweer dicht dus had ik nog 5 kwartier om gewoon te lopen en te kijken. Zondag: Ik was met Jolanda een keer naar een heel groot winkelcomplex geweest voor plantjes en kleren voor kindjes te halen bij t tuincentrum en de H&M. Maar er waren nog veel meer winkels dus daar wou ik nog een keer heen. Ik had mn loon dus gehad, ) eerst gingen we even naar het zwembad in mxc3xa4rsta om een jaar-familie-kaart aan te laten maken. Iederen krijgt dan een eigen kaartje wat t jaar of seizoen, kweenie, geldig is als er geen lessen zijn natuurlijk. Das wel chill en wil ik ook echt wel gebruik van maken, tis heel dichtbij, met de bus al helemaal maar lopend isset ook maar 20 minuutjes ofzo. Kheb nu nog neit gezwommen dus ben wel benieuwd hoe dat zal gaan. MAargoed, daarna ben ik dus naar de bushalte gelopen vlakbij het zwembad om volgens plan bus 571 te nemen. Maar leuk leuk die reed niet op zondag stond er. Shit. Dus even nadenken, en toen dacht ik nou dan ga ik naar Sigtuna. Dat vond ik namelijk zo vreselijk mooi toen ik daar de 2 keer ben geweest, EN WE (ZE) HEBBEN HET HUIS GEKOCHT DAAR dus das echt superdepuper!! Dus nou gaan we in Sigtuna wonen!! 14 oktober krijgen ze hier de sleutel dus dan neemt armand een maand vrij om vreselijk veel te klussen en ze willen er in december in al. We zullen zien misschien lukt het wel. Dus ik naar Sigtuna, zag ik toen bus 570 waar ik in zat wegreed, opeens uit het raam bus 571 staan bij de halte. Dus ik flapte de vraag druit naar de eerste de beste die in de buurt was of die idd naar eurostop ging. Maar die eerste de beste woonde ook niet in Mxc3xa4rsta dus wist het niet, later toen we een plekje hadden gezocht (ik was maar gewoon gaan zitten in de bus waar ik aan t in stappen was) zaten die 2 mannen aan de andere kant van t gangpad naast me. Half uur naar Sigtuna gereden, nog een omgevallen scooter die uitgleed over het grind precies voorde bus gehad dus iedereen kijken, oooh een ongeluk, ooh een gebeurtenis.. en bij het uitstappen in Sigtuna stond ik een beetje voorde bus van JA en en en nu… En die 2 mannen ook dus eentje keek me aan en zei na een zucht lachend ‘sigtuna! where are you from?’ zij kwamen uit sjili hoe je dat ook schrijft. chili..nee.. mja toen zijn we samen ff door een straatje gelopen tot zij een informatie centre in gingen en dat vond ik ook weer niet nodig. Dr was niet zoveel te doen daar maar et iss zoooo mooi daar, aan t water ,een groot meer, met treurwilgen en mooie huizen, gewoon helemaal geweldig, en de mesnen zijn er lijkt wel veel leuker dan in Mxc3xa4rsta ook. Daar een uurtje geweest te zijn nam ik de bus trug naar Mxc3xa4rsta station, waar ik op t bord zag dat bus 571 idd wel reed vanaf hier dus ben ik ook toch nog naar eurostop, arlandastadt geweest. Et resultaat zagen jullie die in vorig stukje heb zelfs nog konijnen hooi meegenomen haha. Maandag gewoon gemiddeld dagje gehad, en heb ik de andere au pair gesproken waarvan ik de naam uiteraard WEER VERGETEN BEN GVD maargoed, die dus, dat we een keer snel samen naar Stockholm gaan. Wordt hartstikke interessant joh, hoe wij gaan communiceren haha. Dinsdag ook niet veel bijzonders, even naar Mxc3xa4rsta centrum geweest (enerverend hoor,ja, echt) en om 2 uur kwam de makelaar Annet met nog iemand, een studente nog, om foto’s te nemen van dit huis, omdat dit nu natuurlijk ook in de verkoop moet nou !!! Ze staan sinds vandaag op internet, die foto’s, dus voor de geinteresseerde! Je moet dan rechts in het scherm bij Fritextsxc3xb6k, Mxc3xa4rsta invullen en op sxc3xb6k klikken. Dan krijg je een paar huizen in beeld en die van Stenige-Mxc3xa4rsta in die van ons waar we nou wonen. Het lijken echt wel vt woon huizen hoor op die foto’s haha Dus het was xc3xbcberopgeruimd en mooi en leeg en ze waren heel erg aardig, de studente zei zelfs al dat ze et erg jammer vond dat mn zweedse school gewoon hier in Mxc3xa4rsta gaat zijn en niet in Uppsala waar zij studeerd. Woensdag, vandaag dus: weer naar Uppsala geweest, maar dit keer vroeg, om om half 10 vanaf het station naar het ziekenhuis te lopen. Ik wist dat het bij het roze kasteel ergens was, en ik dacht iets naar rechts daarvan. Dat bleek dus iets naar links te zijn, enorm eind omgelopen dus, maar okee, ik ga de tijd. toen. Eenmaal achter het kasteel wat me was verteld waar het ziekenuis was, zag ik heel veel gebouwen, echt heel veel. dus ik vroeg aan een voorbijganger of 1 daarvan het ziekenuis was. ehm nee, dat is allemaal het ziekenhuis, wat zoek je? waaaat?? uhm nou cf -centre? nee geen idee… nee dat dacht ik al. maar je raad me aan om maar naar beneden van het heuveltje te lopen en de eerste aanwijzign te volgen die ik tegenkom. Okee doe ik dankjewel! Ik heb 3 fucking kwartier rondgelopen in en rond dat ******ziekenhuis oooooowh wat heb ik lopen schelden en mensen laten schrikken met mn gestamp en woedende gezicht! echt ik ken geen ziekenhuis waar alles zo slecht is aangegeven en NIEMAND die wat weet!! Na 4 mensen vragen wist er godzijdank iemand dat het dan ingang 96 moest zijn ongeveer. Maar hoe ik daar kwam? neh weet niet. en ook infomatie balie’s ofzo doen ze niet aan he, zelfs als je 1 van die belahcelijke gebouwtjes binneloopt (neehoor zijn natuurlikj heel mooie waarschijnlijk gedeeltelijk oude gebouwen maar toen vond ik ze even minder mooi) is er NERGENS een balie of arts te vinden waar je eventueel iets zou kunnen vragen. 5 moeilijk gevonden artsen later waarvan niemand wist wat het cf.centre is, en ik dus maar gewoon naar ingang 96 vroeg dan, wist er eentje ongeveer uit te leggen waar het misschien zou moeten zijn. Dus stampend en dampend van de zelfproducerende hitte en vochtigheid (net vandaag wasset een nl-dag qua weer), op mn geweldig mooie en niet eens zo zeer martelende hakken (moana: ‘zweedse klakschoenen’) maar op di tmoment echt niet de beste schoenen, over de heuvels heen en weer rennend, steeds bozer en wanhopiger, tot ik ergens, INGANG 96 VOND!! en dr was na maar 6 minuten zoeken al een balie in dat gebouw! en heel veel bordjes waar nergens iets over een cf-centre op stond! maar die mevrouw wist het!!! ik heb r wel duizend keer hijgend en steunend bedankt met kramp in mn kuiten, en ze moest heel lief lachen en wenste me suces. Eenmaal daar was de deur van Marie ook nog eens dicht en ik had geen idee meer wat mn afspraken rooster was, natuurlijk, dus ik helemaal neeeeeeee NIET WAAR !!! Maar uit t kamertje helemaal an het eind van de gang kwam iemand uitlopen die meteen vroeg of ik sarah was. JA! JA! ik ben sarah! ik ben mn paspoort vergeten waardoor ik net nog meer schold terwijl ik door demotregen sjeesde, maar JA IK BEN SARAH. We begonnen met de dieetist, wat een verschil met die in nl zeg. Deze was harstikke aardig en ze wou nix in me douwen qua vieze drankjes als ik het niet wou en ze heeft geen EEN keer gezeg dat ik ‘het natuurlijk zelf mag beslissen maar het erg slim zou zijn als…’ dus dat ging hartstikke goed, heb uiteindelijk 5 pakjes dirnken meegekregen in verschillende smaken, vergelijkbaar met nutridrink, en kheb nu vanmiddag hier de aardbei geprobeerd en die was niet al te donderend maar ook niet kotsend smerig. Op naar de volgende Daarna, (ik mocht blijven zitten aan dezelfde tafel als vorige keer, en omdat het nu persoonlijke gesprekken waren was het niet ied
ereen tegleijk, maar ze werden wel gehaald voor je (a)) kwam de maatschappelijk werkster. Met haar heb ik het o zo standaard praatje gehouden, ze is wel iets beter dan die ik nu heb gehad, want die kregen nooit echt iest belangrijks uit me, en dacht ik het hele uur lang terwijl ik r aan keek iets in de richting van.. oooh jij houdt nu zo een domme babbeltjes.. dat heb ik bij deze maar een half uur van het uur gehad en op een gegeven moment betrapte ik mezelf erop dat ik niet eens meer mn bandje afspeelde over mn leven maar echt aan het praten was met haar, dus blijkbaar heeft ze wel iets haha. Toen lunchen, een verdieping hoger trap op in mn eentje even kleffe ziekenhuispannekoekjes eten, maar die waren zo op want ik had zo ene honger en was opeens zo vreselijk uitgeput dat ik mn ogen niet meer open kon houden en me dood schrok van elk persoon die gewoon langs liep en het helemaal koud had. Kwam natuurlijk door het zoeken daarvoor, ik bedoel, dat was zeker wel vergelijkbaar met een keer hardlopen, en dan heb ik dat ook meetal heel erg, dat koude en heel moeie uitgeputte. Na een half uurtje terug naar beneden nadat ik bijna de halve inhoud van het afwasrek had gemolt omdat ik dacht dat ik mijn blad met eten dar wel met 1 hand in kon zetten Toen naar Eva, de physiotherapeut en tevens de enige dokter die ik niet helemaal kan uitstaan van dit doktersgezelschap hihi. Ze heeft een snor en ze stinkt en ze zit altijd iets te dicht bij en ze heeft dat sniepige wat normaal dietisten en social workers hebben ‘kies zelf, maar miscchien moet, kijk, we proberen het vast even, enz.’ blegh hou toch op. Eerst een longfunctie gedaan…. haha jaa, en daarna (hou et nog even spannend voor jullie jongens) 8 minuten zwaar gefietst met saturatie en hartslag meten, dat ging ook heel goed, op het eind als t t moeilijkst is dus natuurlijk had ik als saturatie nog steeds 96%, wat ik met stilstand ook gemiddeld had nu dus das wel iets lager maar boeieh, en mn hartslag 148 dus dat was hartstikke goed. Toen iets verneveld, weet niet meer hoe het heet maar het zou dezelfde functie moeten hebben als ventolin en Ostix maar dan op een andere manier. Toen de bekende 20 minuten wachten, waarin ik allemaal stomme ademhalingsoefeningen meost doen van eva die ik helemaal niet wou en dat ook zei en toch moest doen die ik toch nite ga gebruiken. Ik heb thuis van geweldige Rob en mn eigenste mama een paar hartstikke basis geleerd die nog steeds heel goed werken als ik ze al nodig vind dus met een over-neppe-enthousiaste eva rechts van me een student Karin links van me die het wel door had wat ik er precies van vond en schuldig strak naar de grond voor haar keek, deed ik steeds saggerijniger wordend die stomme oefeningen en pakte eva steeds meer pepmaskertjes erbij en mondstukjes en ideexc3xabn en weet ik veel HOU OP IK GA HET TOCH NIET DOEN! en een pepmasker?! ddaag nooit gehad en nu zeker opeens wel terwijl het alleen maar supergoed gaat, mooi nie! MAargoed net toen ik het idee had dat ik mn longen nou zoveel had laten doen dat ik 4 dagen aan de beademing moest liggen zei eva dat het tijd was om de longfunctie nog een keer te doen. Met mn oververmoeide benen duwde ik de stoel op wieltjes die richting op terwijl ik er op bleef zitten en onderweg weer 1 laars aandeed. Karin die alweer bij de computer zat lachte en zei dat ik ook wel 2 laarzen aanmocht doen hoor. Zij is gelukkig wel weer supercool en k ben ook blij dat zij steeds de longfunctie met me doet. Maar et bleek nauurlijk weer dat dat vernevelde spul niet of nauwelijks hielp, mn longfunctie was maar 2 % hoger dan die van een half uur geleden en de inhoud ook maar iets van 0.2 ofzo dus niet genoeg om t gaan te gebruiken. Maar wat was mn longfunctie nou he? ikheb t nou NIET over die na het vernevelen, gewoon de eerst nou. Kwas de latste paar dagen steeds iets meer benauwd dus had verwacht dat t misschien zelf even lager zou zijn. MAarem in t balkje rechts in t scherm weet je wel, ging het groene kleurtje steeds meer omhoog… en…. .. had ik uiteindelijk na alles 72% jeeeeeeeeeeej voor de kenners: je weet wel, dat balkje wat ik net noemde, waarin iets onder het midden zoon zwart streepje zit waaronder die kleur rood is, en als je dr boven komt ie dan groen is..? normaal gesproken kwam ik de laatste tijd net boven dat rode streepje, of iets drboven nog, en nou kwam ik 2 keer helemaal tot boven, dat het groene niet meer verder kon!! was echt super veraasd en blij!! Karin ook, ze zei zo typisch aanmoedigen enzo weet je wel, en et ging echt zo van yesyesyes more more there’s way more air in you lungs, going great, going.. huh? wauw going GREAT go go go! haha dus et is echt cool Zo, en nou moet ik eigenlijk oude was afhalen en nieuwe ophangen, maar ook al hangt et er al van gister, is nog steeds niet helemaal droog het meeste.. ik ga dus nog maar even naar boven.. vast vernevelen ofzo DIIKKEE KUS EEN SARAH

6 Comments

 • Reply
  Gelukkig
  29/09/2005 at 12:03 am

  Ten eerste: Ik ben volmaakt gelukkig, vanaf nu kan het alleen nog maar minder gaan. Ten Tweede: MOET je nou echt zolang wachten met het typen van die longfunctie getal?!?! Dankzij dat heb ik eerst je hele tekst gescand op 6’en.. daarna op 5’en.. en toen dacht ik.. t zal toch niet.. heel stiekem dacht ik aan 4’en.. maar Nee.. Saartje is zo goed en verstandig bezig, dat dat niet mogelijk kan zijn.. Bovendien kon God het me niet aandoen om mijn complete staat van Euforie te verpesten.. En wat zag mijn oog; 72% !!!!!! Dan is dan nu eindelijk het grote moment aangebroken. de zin die je altijd al van me hebt willen horen:

  Sarah, je bent op dit moment beter dan mij !

  Je mag het opvatten zoals je wilt, maakt niet uit, arrogant was je toch al.. Slaap lekker en tot morgen..

  Kusje

 • Reply
  Bowe
  29/09/2005 at 12:04 am

  Of was het nou als mij ?

 • Reply
  saar
  29/09/2005 at 8:41 am

  dan ik..

 • Reply
  Bowe
  29/09/2005 at 10:49 am

  gatverpielekes :)

 • Reply
  Bob
  29/09/2005 at 12:25 pm

  Sarah wint inderdaad met haar dan ik:) En om ook aan te geven hoe goed je bent, ik blaas als getransplanteerde ongeveer hetzelfde als jij nu, in het ziekenhuis zelfs minder dan jij :D Leuke foto’s ook.

 • Reply
  Josemops
  30/09/2005 at 6:04 pm

  He lieve stoere Sarah.

  Weer even een berichtje van mij, ik ben nog steeds al je perikelen aan het lezen hoor, met smart kijk ik dagelijks of er iets nieuws bij staat. Nou, goeie uitslagen in het ziekenhuis. Ga zo door!
  Hoe zit het nou met de opleiding die je daar gaat volgen? Zweeds? en wanneer begint die?
  Leuk om laatst jouw stem door de telefoon te horen. Het was net alsof je bij ons in de kamer stond. Zo duidelijk en dichtbij. Iik heb net ook allemaal nieuwe kleren gekocht (en laarzen) dus ik heb hier ook nog een hoop te showen.! Veel plezier daar! Ik blijf je volgen. Doei…..Liefs, Jose.

 • Leave a Reply