Reizen Zweden

Moeders op bezoek in Zweden

Dit was pas een weekend zonder tijd maar met verassing!! Okay laat k bij t begin beginnen.. sinds wanneer spel ik okeej like okay… hoe dan ook: een update van mijn leven in Zweden.

Woensdag vorige week, uhm 8 februari geloof ik ,was ik in uppsala innet ziekenhuis, wannnt het was controletijd. Nou wasset sinds iest voor nederland al minder, maar heel heel weinig maar, en dacht na nl van nahh door het uigaan enzow zal et niet over gaan neej, dus over 2 weken isset wel weer okeej, maar dat wasset nie echt, had t vaak weer echt benauwd, en soms opeens weer 2 dagen helemaal heerlijk, dus niet echt erg ofzow. Maar gaf wel aan dat het minder ging na al die vreugdevolle ontdekkingen in t uppsala ziekenhuis van vooruitgang!!!!  Ze hebben toen voor het eerst een sputumkweek genomen, (das raar want in amc is dat als je zelf elke week langskomt) (ook hebben ze hier geen buikdokter?!) eerst gewoon gehoest en longfunctie geblazen, die viel mee heeeel erg mee, de fev 1 waarde was 66% dus dat had ik eigenlijk niet verwacht, maar andere waardes waren wel naar beneden gegaan. Daarna liet Eva de physio me 5 minuten een zoutoplossing vernevelen met een 5%waarde AARGH ‘ja bij sommige is de irritatie wat meer dan bij de andere, maar i promise you het duurt echt maar paar minuutjes en dan is alles weer weg’ nou ik was duidelijk een van de ‘meer irritatie gevallen’ waaah en daarna weer sputum opgehoest (‘das betere kwaliteit sputum’) en toen weer de longfunctie geblazen, daar waren na dat vernevelen de waardes bijna allemal 20% lager door de irritatie haha
Daarna gesprek met eva, elizabeth de verpleegster en marie, de longarts en regelaar. Daarin waren ze opeens aan het overleggen over wanneer en welke tijd ik mn infuus kwam laten prikken!!! Terwijl ik dacht dat het nog steeds over de telefoon afsrpaak ging. Dus ik van m hallo weet je, daar wil ik het liefst zo lang mogelijk ver weg van blijven! ‘o, ja, dat begrijpen we ook wel, weet je wat, we bellen je de 24e met de uitslag van sputum, en het besluit.’ okej.. is goed, 1 maart moet ik nou zoiezo terug komen hebben we afgesproken. Verder kreeg ik recepten mee voor zoutoplossing vernevelen 2 keer per dag 6 min, hgleukkig maar met een concentratie van 0,9 %, en een nieuwe antibiotica erbij, zitromax, die zou heel goed moeten werken, ook volgens mafkees bowe. Laten we hopen dattie zo heel af en toe toch iets zinnigs zegt ;)
Maar absoluut geen zorgen, want ik voel me, zeker vergeleken met de zomer die toestand, echt helemaal niet heel slecht!!

Maargoed! die medicijnen, das allemaal heel veel handiger als dat in nl kan worden geregeld en daarna kan worden opgestuurd of wat dan ook. dus donderdag hoorde mn moeder t allemaal, en die had al langer het idee een weekendje langs te komen, dus toen zaten we opeens met zn 2en 0ver msn naar last minutes te zoeken!! En ik met dokters bellen of het recept naar amc , mijn longarts daar kon worden gefaxt, zodat die het kon omzetten en apotheek en blabla nou Marie reageerd gelukkig heel erg snel dus dat werd allemaal geregeld voor ons!
De vlucht werd gevonden, en vrijdagavond om 6 uur stond Vitalijus voor de deur met zn volkswagen busje om samen mn moeder op te pikken die kwart voor 7 landde!! Dat was leuk!

We hebben met zn drieën ergens in sigtuna wat gegeten, daarna naar vit’s huis gegaan want daar bleef mijn moeder slapen, nog wat gekletst en naar bed. Was heel gezellig. Volgende ochtend stond Vit heel erg vroeg op om naar werk te gaan, waardoor ik dan nooit meer kan slapen en normaal met niemand geen rekening hoef te houden met opstaan maar nu lag er opeens een moeders in de kamer!! das gek!! Haha dus ik vroeg of ze wakker was toen k wat spullen wou pakken, dat was ze, ongeveer, dus heb even de luxaflex open gedaan om de zon te laten zien die net opkwam, en ben naast r gekropen, hebben een uurtje gepraat, en daarna in slaap gevallen, om vervolgend om een heerlijke tijd van kwart over 9 wakker te worden. We zijn toen over het ijs van het meer naar het centrumpje van sigtuna gelopen, op het ijs rijden sneeuwscooters om banen ijs vrij te maken, dr ligt overal zo een hoop sneeuw, heb je niks aan. Even wat gekeken en gelopen, daarna langs hier geweest, brunnsbacken, waar het merendeel helaas al vrijwel meteen wegmoest, dus we even met armand hebben zitten praten. Vit had al gebeld dat hij om 1 uur al thuis was! Dus zijn we daarna met z’n drieën naar Stockholm gegaan, dat was echt erg leuk, lekkere boodschappen gedaan en thuis bij hem eten gemaakt. Die avond waren er wat frustraties maar die werden allemaal heel goed opgelost door mn lieve slimme vriendlief.

Volgende ochtend geen wekker, rustig wakker worden en ontbeten en gekletst en op weg naar Arlanda vliegveld om mn moeder af te zetten die om 1 uur haar vlucht terug had.
Het was een hartstikke leuk weekendje hier in Zweden zo opeens!! wat ik er aan over heb gehouden : een dosis zitromax, 5 pakken zoutoplossing, 9 boeken, een meegegeven kaart van lies en eentje van lil (was zo ongelofelijk blij met die twee!!), en de warmte van mijn eigenste mama’s armen. Ze zei ook dat het haar doel was om me vast te houden, aangezien er in een en dezelfde week 2 meisjes van FOK-kamp zijn gestorven (en lees nu net dat er vanochtend een 3e is overleden, een jongen.. die heb ik maar 1 keer gezien) waarvan ik er 1 redelijk goed kende. Ik vond het heel erg dat ik niet bij dr begravenis kon zijn, en bah, het was even minder leuk allemaal, toen ook dat eigen infuus en medicijnen nieuws, dus daar was ze.

Ik wilde meer schrijven maar doordat ik toch altijd mijn msn aandoe als ik ga bloggen komt er altijd wat minder van dan gewild.. maargoed wat doe je er aan.. anders gaan jullie toch allemaal maar zeuren dat het weer te lang is. Beloof wel weer wat meer te gaan schrijven okeej!?! Slaap lekker, dikke kus vor jullie!

Oja, had dus geschreven dat k een digitale camera heb, heb ik ook wel, maar op deze computer willen de fotos niet loaden.. bij Vit wel, maar daar weet je nooit waar je internet hebt he.. zodra de kans daar is, zal ik hier wat neergooien!

4 Comments

 • Reply
  John
  13/02/2006 at 11:29 pm

  Wat leuk dat je moeder even overkwam. Kan me voorstellen dat je moeder dat even wilde. Net rexc3xbcnie gehad waar we ook veel aan de 2 meiden hebben gedacht, maar waar we ook heel erg hebben genoten van o.a. tramtocht, Lion King, Asta, maar vooral toch ook van de gezelligheid met en van elkaar. Echt 1 grote familie waar jij, ondanks je jammerlijke afwezigheid op het laatste kamp, toch ook wel een beetje bijhoort. En dan vandaag weer het nieuws van Hugo inderdaad. Geen leuk nieuws allemaal, maar hoop voor jou dat je vooral heel veel kunt genieten daar in Zweden. Dikke kus.

 • Reply
  Michiel
  14/02/2006 at 12:23 am

  hee ik ben er ook weer! Bedankt weer voor je stukje! ben gelukkig weer een beetje op de hoogte.. doegdoeg! veel plezier daar zo ver weg!

 • Reply
  Ewob Ameknarf
  14/02/2006 at 12:38 am

  Hey Haras Tims,

  Eindelijk weer een stukje.. Eindelijk weer een superleuk weekend voor je… niet dat al je andere weekenden niet leuk zouden zijn, maar je begrijpt wat ik bedoel.. zo niet.. screw you!! Me vingers jeuken om na John zn reactie de Reunxc3xafedag uit te typen en te verwerken tot een leuk verhaal.. maar ik doe t niet.. morgen.. eerst even goed slapen.. het voelt trouwens opeens weer een stuk beter als zostraks.. misschien valt het toch wel mee? Wou alleen eigenlijk nog even zeggen dat de tijd snel gaat, maar toch te langzaam als het op Sarah-weer-terug-zien-tijd aankomt.. bah.. Stomme telefoon biedt wel een beetje uitkomst gelukkig.. slaap lekker :D lufjoe

 • Reply
  itty
  15/02/2006 at 10:41 am

  Ha die Sarah, ik begrijp goed dat je moeder je gewoon even wilde vasthouden, dat zou ik ook graag bij Bowe doen. Maar ja, hij houdt niet zo van knuffelen met z’n moeder! Als je terug bent kun jij het misschien even voor me doen? Groetjes van itty

 • Leave a Reply