Uncategorized

Mokka werk!

Het vertrouwde geluid van mijn muizen is weer terug van een paar dagen om de xc3xa9xc3xa9n of andere reden weggeweest. Het klinkt alleen altijd alsof er zo een enorm beest achter dat kastdeurtje bezig is, en het klinkt dit keer ook weer alsof ie wat te pakken heeft en blij zijn best aan het doen is om datgene meer open te krijgen, heb alleen geen idee wat dan kan zijn want heb al mijn eten wat niet in glazen potten zit in mijn boekenkast gelegd vanwege fam. Muis. Nagoed. Gun hun ook wat plezier huh.

Mijn eerste werkdag gehad in Mokka vandaag! Heel erg leuk, ik heb koekjes gebakken, appeltaart gemaakt, heeeel veel koffie gezet in alle soorten en maten met zo een ingewikkelde machine, afwas in en uitgeruimd, bestellingen opgenomen en geserveerd en natuurlijk ook afgeruimd. Eigenlijk alles behalve de broodjes maken is aan de beurt gekomen. Echt heel leuk, je doet gewoon wat nodig blijkt te zijn op dat moment en niemand heeft perse zijn eigen taak. Je staat er ook maar met 2 meisjes per keer, behalve soms op zaterdag en zondag want dat blijkt het idioot druk te zijn. Dat mag ik morgen meemaken want dan werk ik van 09.00 tot 17.00 uur. Vandaag van 2 tot 6 gewerkt. Het eerste uur was ‘de baas’ Sabine er ook bij, erg aardig, en die hielp me natuurlijk met alle beginnetjes. Daarna was het ik en Olga, ook al een heel leuk meisje die gelukkig niet gek werd toen ik met de schuimmaker een vliegend melkfeest van de keuken maakte maar hard in lachen uitbarste. Toen ik mijn trui weer aan het aandoen was aan het eind van de dag (het is daar 24 graden, hoera voor deze koukleum, en je mag helemaal zelf weten welke kleding en schoenen je draagt zolang het niet te belachelijk met vreemde teksten oid is!) belde baas Sabine en die nam eerst door met Olga wat er besteld moest worden voor die week, daarna wou ze mij aan de telefoon en zei ze dat er die avond een etentje was omdat er 3 meisjes weg gingen (of 2 daarvan eigenlijk al een tijdje wegwaren maar nog regelmatig langskwamen) en dat iedereen zou komen en of ik ook wou. Dat vond ik zo leuk dat ik daar meteen voor werd uitgenodigd! Dus ik fietste naar huis om daar (veel te) kort met mijn australisch lief op msn te babbelen, toen een frissere broek aan (er hingen toch bepaalde etensresten aan en ook de witte meelvlekken en bruine koffie poeder leken minder aantrekkelijk) en weer door de regen terug naar Mokka, waar het etentje gehouden werd. Bijna iedereen was er al en iedereen ging zich enthoushiast voorstellen. Het was een kamer vol ontzettend leuke meiden en 5 minuten na mij ook een man, mee als vriend van. Hij was Spaans en werkte bij een vliegmaatschappij, vandaar dat hij praktisch elk weekend naar haar kon overvliegen hier in Amsterdam. God wat was ik jaloers :s

Het was zo gaaf. We zaten aan de aan elkaar geschoven tafeltjes voor het raam naar de Berenstraat, 1 van de 9 straatjes, met kaarsen en stokbrood met 10 verschillende soorten kazen, daarna lekker warm eten en nog super taarten toe. De hele tijd was iedereen aan het praten en lachen met elkaar en kon ik met trots over mijn eigen kamer/appartement vertellen waar ik nu weer naar terug ging. Iedereen die langs liep keek verheerlijkt door het raam naar binnen naar ons. Het was gewoon een ideaal plaatje zo. Toen ik weg ging zei iedereen dat ze het heel leuk en dapper van me vonden dat ik gekomen was, maar ik vind het vooral erg leuk en lief van hun dat ik meteen was uitgenodigd :)

Hoop dat ik morgen niet moe ben ofzo, al is het allemaal nog nieuw en dan ben je tijdens de dag zelf niet echt moe, dat merk je pas daarna omdat je tijdens de dag te druk bezig bent met zorgen dat het allemaal zo goed mogelijk gaat. Het is een heel kleine ruimte waar het is, met 11 tafeltjes: 4 in de ruimte voor het raam aan de straat, dan het trapje met 2 treden af naar de plek waar wij alle drinken en eten maken, daar in eigenlijk ook 2 tafeltjes, en dan is er rechts voor het raam weer een trappetje wat naar een open verdieping hoger gaat, en daar staan nog 5 tafeltjes, weer allemaal krap op elkaar. Maar misschien maakt dat het juist wel zo gezellig. Maar die trap dus he, ik weet niet hoe ik het ga doen om een hele dag vol drukte daar – zelf niet af te flikkeren, of – in ieder geval mijn dienblad te erg laten wiebelen of gewoon uit mn hand laten vallen! Concentratie is dus genoodzaakt hhihi.

Nou ik ga eens wat lezen ofzo. Of misschien nog wel een lange mail naar mn lief sturen want die was speciaal op me aan het wachten op internet en toen kon ik maar 20 minuutjes praten. Daar werd ie een beetje saggerijnig om omdat het onverwachts was – ook voor mij natuurlijk – maar kreeg toen ik eenmaal in Mokka was een enorm lief smsje over dat ie niet pissig was op mij maar op de situatie en dat ie echt echt echt hoopte dat ik een hele leuke avond had enz enz enz. Dit is de beste sms maker ooit trouwens, hij blijft het voor elkaar krijgenom mijn buik 4 rondjes te laten draaien met alles wat ie verstuurd :)

6 Comments

 • Reply
  itty
  28/02/2008 at 9:38 pm

  wat een fantastisch originele foto van jou in het wit met die haren omhoog! super!
  ben benieuwd naar de hele serie.
  Nog 1 nachtje en dan zijn mijn mannen weer thuis joehoe……ik slaap slecht zonder mijn beveiliging. Misschien slaap jij dus ook wel beter als je je lieve lover naast je hebt. Heeft je slaapprobleem misschien iets te maken met je niet veilig, beschermd voelen, ik bedenk dit ter plekke hoor.
  groetjes

 • Reply
  Saar
  29/02/2008 at 12:19 am

  Joh Itty dat is een standaard grapje tussen hem en mij – ik slaap absoluut heel veel beter als hij naast me ligt!!! Heb ik ook niet altijd gehad met vriendjes hoor haha maar met deze dus echt wel. Weet niet waar het mee te maken heb, heb opzich geloof ik niet het gevoel onveilig te zijn ofzo :)
  Mja. Ik ben ook heel benieuwd naar de echte fotos!! De fotograaf krabbelde net iig op mn hyves dat er tussen de fotos die ie nu al heeft gezien hele mooie tussen zaten dus dat zal dan wel =) xx

 • Reply
  Fred
  01/03/2008 at 1:58 pm

  Hoi Saar,
  klinkt leuk zeg Mokka! Misschien kom ik daar ook nog eens koffie bij je drinken!

  Groeten en XX-en Fred

 • Reply
  Irxc3xa8ne
  02/03/2008 at 11:16 am

  Ik ook! Als ik het vind… ;-)

 • Reply
  Saar
  03/03/2008 at 12:23 pm

  Gezellig!! :)

 • Reply
  Anonymous
  12/05/2008 at 10:16 am

  Leuk

 • Leave a Reply