Portugal

De mooie dingen van Lissabon

LISSABON

Nu ik alweer zo een, ehm, halve eeuwigheid (?) terug ben van de vijf-daagse citytrip naar Lissabon lijkt vandaag me een mooi moment om eens te schrijven over hoe het daar was. Kan ik heel kort over zijn: Heel Erg Tof. Kan ik ook langer over zijn. Ik voel me namelijk net een lopende reclamefolder als ik over deze stad praat. Of, zoals mijn manueel therapeut zei: ‘Het lijkt wel alsof we aandelen hebben van dat land!’, want ik ben duidelijk dus niet de enige enthousiasteling. Nu kan je je afvragen, is het echt zo leuk en zo ja, waarom dan? Nou. Dat ga ik je hier natuurlijk vertellen.


De mooie dingen van Lissabon

Mensen zijn lief. Dat hoor je vaak over Zuid Europese landen maar zelf had ik een beetje moeite om dat overal te zien. Ik begon me af te vragen of ik gewoon niet capabel ben in het zien van vriendelijkheid. Tot ik deze vijf dagen in Lissabon meemaakte! Wat een leuke mensen, wat zijn ze aardig, op allerlei plekken en in allerlei situaties. Alsof ze het leven gewoon echt leuk vinden. Dikke like.

Lissabon heuvels

Mooi. Ja lekker standaard. Maar het is er gewoon echt mooi. Al lopend door de stad bleef ik maar denken, wat een werk is dit geweest! Het merendeel van alle huizen en zelfs flatgebouwen is betegeld met de leukste printjes en kleuren, en je vindt er inieminie kinderkopjes op alle straten en stoepen (wat het slipgevaar trouwens wel vergroot maar met zulke pracht en praal is je nek breken duidelijk bijzaak). De heuvels zorgen er daarnaast voor dat er elke drie straten steeds weer een prachtig uitzicht te vinden is.

Lissabon rivier

Alles komt aan bod. Stadsleven, strand om de hoek, prachtig binnenland om de andere hoek, overal mooie wijdse uitzichten en daarmee ook je fysio uurtjes handig verwerkt in het verkennen van de stad. Heuvel op heuvel af… Which reminds me, ook rijden er ubers rond (die hipster taxies weet je wel)(en als je daar principieel op tegen bent zijn de gewone taxies ook goed te betalen), dus als je echt die laatste heuvel niet meer op kan word je voor een kleine 3 euro weer thuis gebracht. Fijne wetenschap.

Lissabon Sintra

◊ Gulle pijnstillers. Als je in de apotheek naar paracetamol vraagt om de occasional CF ongemakjes de kop in te drukken krijg je direct pillen van 1000 mg in je hand gedrukt, ‘or do you need stronger?’.

Lissabon stad

◊ Authentiek met hipstersmaak. Onderweg naar Lissabon dachten we nog, simpel, niet te rijk, Zuid Europees land. Eenmaal daar zagen we dat het anders was; wat een hipheid! Niet irritant in your face, maar als je er zin in hebt is het goed te vinden. De prijzen op die plekken zijn iets hoger dan in de authentieke tentjes maar het scheelt maar heel weinig.

Eten Lissabon

Eten. Ooohhh maaaiiiii gowwdddd. Land of the bakeries! Stad naar mijn hart; taartjes overal. Dat die pastei de nata dinges het eerste is wat iedereen uitroept als je ‘Lissabon’ zegt was al een clue die ik misschien serieuzer had moeten nemen. Mocktails hebben de Lissabonners ook een handje van. Cocktails zonder alcohol dus. Dat betekent dat ik aan meerdere fancy drankjes kan sippen zonder onmiddelijk om te vallen. Echt hoor, het feest houdt niet op in deze stad!

Eten Lissabon

Lissabon, je was geweldig. I’ll be back!

(Natuurlijk heb ik ook gefilmd en komt de vlog van deze citytrip er nog aan. HOERA! Een kleine preview daarvan is te vinden op de Facebook pagina van De Hoestende Avonturier. Die pagina is sowieso wat levendiger in stille tijden hier, dus klik meteen even op die ‘Like’ button daar om beter op de hoogte te blijven!)

10 Comments

 • Reply
  Leoni
  03/04/2017 at 2:57 pm

  Wauww wat een enthousiasme! Ik ben nog nooit in Lissabon geweest, maar na het lezen van jou post wil ik er ook heen!!! 👍🏻

  • Reply
   Sarah Smit
   03/04/2017 at 9:17 pm

   Haha het was gewoon echt tof, en misschien ook beetje onverwachts ofzo? Kan het in ieder geval iedereen aanraden. Als je nog niet weet waar je heen gaat dit jaar….;) x

 • Reply
  Diana
  04/04/2017 at 8:04 am

  Lissabon Lissabon ook hier praat iedereen er over en wil ik er naar toe ✨😊 Eerst Milaan, Zuid Afrika en Zambia…

  • Reply
   Sarah Smit
   05/04/2017 at 9:42 pm

   Omg zwaar leven Diana!! ;D Heel vet, je plannen! Plak je Lissabon er toch gewoon nog net aan voor het einde van het jaar, hehe. X

 • Reply
  Karlijn
  04/04/2017 at 11:32 am

  whahahaha o do you need any stronger?! Mijn zusje had een keer oorontsteking toen we in Portugal waren en holy shit, wat we toen allemaal meekregen. Geen wonder dat ze zo blij zijn daar ;) Nee grapje, heerlijk land is Portugal. Wij hadden er vroeger familie wonen en ik ben er vaak geweest, dikke liefde voor Portugal. Heerlijk <3

  • Reply
   Sarah Smit
   05/04/2017 at 9:44 pm

   Nahhh ik had helemaal niet meegekregen dat Portugal zulk bekend terrein is voor jou! Hahahaha misschien heb je hier inderdaad wel het blijdschapsgeheim mee opgelost. Wat nou mooie omgeving en lekker weer. Pfss.

 • Reply
  Marlous
  05/04/2017 at 1:41 pm

  Oh wat leuk! Mijn vriend en ik overwegen om deze zomer een roadtrip door Portugal te doen, met name omdat we heel graag naar Lissabon willen! Jouw blog bevestigt dat weer!

  • Reply
   Sarah Smit
   11/04/2017 at 3:57 pm

   Een roadtrip zou ZO mooi zijn daar!! Portugal heeft nog zoveel meer prachtige plekken waar ik iedereen over hoor. Als je die kans hebt zou ik het zeker doen :D En mij op de achterbank meenemen, k thnx bye. X

 • Reply
  Jeanien
  14/04/2017 at 6:01 pm

  “Alsof ze het leven gewoon echt leuk vinden” Dit klinkt eigenlijk best ernstig haha!

  • Reply
   Sarah Smit
   26/04/2017 at 9:09 pm

   Haha, ja? Wat ik ermee bedoel is dat als je hier over straat loopt het gemiddelde beeld serieuze gezichten zijn die zich alleen met zichzelf bezig houden. Daar zijn het een hoop meer blije hoofden die ook veel makkelijker contact met je/elkaar leggen!

  Leave a Reply