Inspiratie

Naar Cirque du Soleil ‘s show Amaluna

Cirque du Soleil Amsterdam 2016

Gister was mijn lief jarig! En een tijd geleden al kochten we tickets voor Cirque du Soleil voor op deze dag. Mag ik meteen even zeggen hoe ontzettend geweldig dit was?!

Vriendlief moest gewoon werken, dus de wekker ging vroeg en overdag stond er geen groot feest in de agenda. Bij het wakker worden kreeg hij de helft van de cadeautjes die ik voor hem had, zodat hij ‘s avonds in een ietwat versierd huis de rest nog kon uitpakken.

Hondje met kap om nekZielig hondje tussendoor

In de tussentijd moest er iets anti-verjaardag’s gebeuren. Ons beest stootte een paar dagen geleden haar ‘duim’ nagel, en eergisteren nog eens. Foute boel, en dus nam ik haar deze ochtend mee naar de dierenarts. Haar nageltje werd eruit getrokken, ze kreeg een drukverbandje om haar pootje, en deze opzichtige vervelende kap om haar nek. Die moet een week lang daar blijven (al haal ik hem met lopen er af, en ook als ik pal naast haar zit. Ze is gelukkig semi braaf wat betreft pootje knauwen na een paar eerste pogingen) en ik moet net zo lang een paar keer per dag een antibiotica zalfje op de wond smeren. Not very festive dus, en best een beetje zielig!

Maar hoe was Cirque du Soleil dan?

Gelukkig kon het beest ‘s avonds bij de buren op de bank liggen, zodat vriend en ik met een gerust hart naar de show konden. En wat. was. die. fucking. mooi! Ik kan niet anders zeggen. De hele productie is zo overweldigend. Het is als een circus maar dan zonder dieren, dus alleen met acrobaten, en de kwaliteit van alles ligt net een tandje hoger. Alles is net wat grootser uitgewerkt, net wat beter bedacht en net wat professioneler uitgevoerd.

De show die Cirque du soleil nu opvoert heet Amaluna. Ama, voor moeder, en Luna, voor maan. De cast die nu voor 70% bestaat uit vrouwen laat de kracht van de vrouw zien, al wordt er ook benadrukt dat het geen feministische show is. Door de hele show is de verhaallijn van Miranda zichtbaar, de dochter van de koningin van het eiland wat ook Amaluna heet. Er wordt gevierd dat ze volwassen is geworden, en je krijgt te zien hoe ze verliefd wordt wanneer er een schip met mannen aanspoelt. Ook is er een clown-stel wat terug blijft komen door de show heen. Alle volwassenen lachten hier net zo hard om als de paar kinderen die aanwezig waren! Het is ook niet het typische clown beeld; geen rode fop neus of te grote schoenen, maar juist erg passend in de rest van het verhaal. De hele setting deed me een beetje denken aan de film Avatar; prachtige kostuums, betoverende omgeving, en respect voor de natuur en de magische werking daarvan. De muziek wordt live gespeeld, is prachtig en past echt perfect bij alle acts. Bovendien bestaat de hele band ook uit vrouwen. Een kick-ass drumster, en een top basgitariste met fantasy looks? Sexy!

Cirque du Soleil Amaluna

Ik moet wel zeggen dat ik de eerste helft van de show krachtiger vond dan de tweede helft. Het was meer intens in het begin, met een overweldigende geografie en dus die sterke bijbehorende muziek en belichting. Ik zat helemaal vol met emotie en er druppelde zelfs een traan of twee uit (how emo I’ve become!). Misschien omdat mijn vader nog altijd dichtbij me voelt in elke circus achtige omgeving, misschien door de vioolmuziek die langs kwam, en waarschijnlijk ook juist door die intensiteit zelf. In de tweede helft waren er wat meer acts die ook om pure concentratie gingen, en nam het overweldigende gevoel iets af. Het kan er ook goed mee te maken hebben dat vriend en ik allebei wat inkakten tijdens de pauze hoor. In die staat gaat alles net wat meer aan je voorbij.

Helaas mogen er binnen geen filmpjes of foto’s gemaakt worden, dus kan ik hier geen eigen foto’s van de show plaatsen. Maar online is er genoeg te vinden en hier heb je de trailer!

Het gezelschap blijft nog in Amsterdam tot en met 1 mei, en voert tot die tijd dagelijks shows uit. Er zijn nog tickets beschikbaar; gisteravond zat het niet eens helemaal vol, wat me verbaasde want in mijn hoofd is Cirque du Soleil iets waar iedereen naar toe wilt! Maar beter voor jou als je dit last minute nog wil doen; boeken dus! Wij hadden tickets in sectie 204 (het vak links van wat er op onderstaand plaatje ingekleurd is), met de op een na goedkoopste kaartjes van 45 euro per persoon. Van te voren had ik rekening gehouden met waar de tentpalen stonden dus die stonden gelukkig niet in ons zicht. We waren erg blij met deze plaatsen! Als je in prijs omhoog gaat dan is het belangrijkste wat verandert dat je wat meer aan de voorkant van de show zit zeg maar. De tent is niet super groot dus je zit eigenlijk altijd wel dichtbij genoeg!

Zitplaatsen Cirque du Soleil

Ben jij wel eens naar Cirque du Soleil geweest, en zag je dan ook deze show of een eerdere? Of wil je juist nog eens gaan? (Boeken dan nu hoor, als je kan, echt! ;D)

1 Comment

  • Reply
    kirsten keller
    21/04/2016 at 2:53 pm

    ik ben overtuigd. ik wil ook gaan!!

  • Leave a Reply