Inspiratie

Nieuw oud (en prachtig) blog!!

Nieuw blog thema

Ho! Wacht! Stop! Niet weggaan, je bent gewoon op het juiste adres :) De tijd was ein-de-lijk rijp voor deze grote make-over, en wat ben ik er blij mee!

Een nieuw WordPress thema

Ik loop al veel langer dan dat ik eigenlijk wil toegeven rond met het idee om de lay out van dit blog aan te pakken. Het is al zo lang hetzelfde nu en nooit helemaal met zijn tijd meegegaan. Dat komt a) doordat ik niet zo heel veel weet over hoe ik alles perfect en mooi kan maken, b) doordat ik geen keuze kon maken in de oneindig veel opties, en c) omdat ik het doodeng vond om mijn gouwe ouwe blogje te veranderen. Als eerste tackelde ik punt b; ik vond en kocht een WordPress thema which I loved. Vervolgens las ik wat informatieve blogs, keek ik een aantal how-to YouTube filmpjes en kreeg ik (veel) hulp van WordPress genie Bowe. Bleef punt c over, en kijk aan; nadat alle regelmaat er toch al uit was hier na de maand vol ziekte en familie, kon het me opeens allemaal een stuk minder schelen als mijn blog niet onmiddellijk op z’n allermooist zou zijn na deze verandering.

Tijd voor verandering!

Wat is er allemaal aangepakt? Om te beginnen alles. Haha, soort van. Toch? In elk geval de hele uitstraling. Het kleurenpallet. Een mooie grote plek voor de naam van mijn blog. De sidebar vind je nog wel aan de rechterkant, en er staat ook ongeveer nog hetzelfde in. Maar ook bovenaan mijn website vind je nu een menubar, die ook zichtbaar blijft tijdens scrollen, waardoor er makkelijker te navigeren valt. Onder elke post worden nu drie andere artikelen voorgesteld die ik eerder online heb geplaatst, zodat je meteen andere gerelateerde stukjes door kan lezen. Wanneer je het archief in duikt, of artikelen per categorie bekijkt, kom je terecht op een pagina met een mooi en duidelijk overzicht van de posts die daar tot nu toe instaan. En iets waar ik heel blij mee ben is dat ik bij de comments nu persoonlijk terug kan reageren, in plaats van aan te sluiten in het rijtje reacties wat er al stond. Zo wordt het veel persoonlijker, en hopelijk duidelijker wanneer en wat ik (iets) terugzeg. En nog beter; jullie kunnen vervolgens ook weer wat terugschrijven, of gewoon op elkaar reageren!

Puntjes op de i

Er zijn nog een aantal opties vooral met betrekking tot de homepage die ik kan en ook graag wil activeren met dit nieuwe thema. Maar daarvoor is nog wat extra werk en tijd nodig. Misschien ga ik zelfs een selectie maken van wat posts die ik niet meer relevant vindt voor mijn gedeelde eigen online wereldje. Ik ben niet te vergeten al meer dan tien jaar aan het bloggen, dus als je even zoekt vind je ook nog een hoop puber-klinkende en chaotische stukjes tekst, hihi. Super grappig om terug te lezen, maar niet meer helemaal passend in wat ik met mijn blog wil uitstralen, denk ik. Ook zal het lettertype nog wat groter worden, wil ik de categorieën in de sidebar er wat mooier uit laten zien, en zo zijn er hier en daar nog wat dingetjes. Maar dat komt allemaal nog. Ik ben BLIJ!


Ik hoop dat jullie net zo verliefd zijn op sarahsmit.nl 2.0 als ik! En dat het op deze manier nog leuker wordt om hier mee te lezen en/of praten :) Als je opmerkingen, ideeën of vragen over deze nieuwe look of bepaalde functies hebt dan hoor ik het graag van je!

10 Comments

 • Reply
  Sabine
  04/07/2016 at 12:52 pm

  Wauw super mooi geworden! Lekker fris en duidelijk. Ik ben fan!

  • Reply
   Sarah Smit
   04/07/2016 at 10:12 pm

   Dankje Sabine! Fijn om te horen!! Ben super blij met de verandering maar het blijft wel spannend. Daar weet jij alles van ;)

 • Reply
  Minca
  04/07/2016 at 3:07 pm

  Nog een fan hier. Mooi!

 • Reply
  Karlijn
  04/07/2016 at 8:49 pm

  Mooi! Clean en helder. En leuk die insta-bar aan de onderkant :)

  • Reply
   Sarah Smit
   04/07/2016 at 10:10 pm

   Haha ja, dan kan ik nog beter in de gaten gehouden worden! ;D

 • Reply
  Kim
  05/07/2016 at 2:59 pm

  Jaaa heel mooi! Pas wel op: het veranderen van lay-out kan verslavend zijn, haha.

  • Reply
   Sarah Smit
   05/07/2016 at 4:50 pm

   Oohh dat geloof ik nu echt ja! Voordat ik begon dacht ik OMG nu 1 keer en dan nooit meer! Maar als je er dan eenmaal mee bezig bent… :D

 • Reply
  Leoni
  07/07/2016 at 9:33 am

  Jaa leuk logo! :-) goed gedaan hoor haha. Ziet er allemaal weer mooi uit.
  Ik vind dat ook altijd zo’n gedoe, een lay-out omgooien, maar ja soms is het gewoon ff nodig haha.

  • Reply
   Sarah Smit
   07/07/2016 at 10:07 am

   Dankje Leoni. Logo met een beetje hulp van canva.com hoor ;) Wil die denk ik ook nog veranderen, maar voor nu ben ik er blij mee. Inderdaad heel gedoe om alles om te gooien, maar het was echt wel nodig haha. Was echt al jaaaaaren geleden dat er iets aan gedaan was en er waren zoveel leuke, handige functies niet mogelijk! Dus hoera voor dit :D

 • Reply
  Ester
  10/07/2016 at 8:59 pm

  Mooi! Fris en overzichtelijk! Ik wil ook al lang wat veranderen maar ik ben zo’n grote computer/website leek dat ik al moet zuchten voordat ik eraan begin ;-)

 • Leave a Reply