Nederland Reizen Uitgelicht

Noordwijk aan Zee

Noordwijk aan Zee

Gisteren zou eigenlijk een dag van dingen-doen-die-moeten worden, maar halverwege kregen we de veel betere ingeving om een (halve) daytrip te maken. Met mijn zeurend lijf en Vriend’s drukte was dat zomaar al een tijdje geleden, dus hoe heerlijk! Met het mooiere weer van de laatste tijd hing het strand al rond in onze gedachten, alleen wilden we eens wat anders. Vriend stelde Noordwijk aan Zee voor, and off we went.

Ligging Noordwijk aan Zee

Ligging Noordwijk aan Zee

Noordwijk aan Zee ligt net iets ten Zuiden van Zandvoort en vanaf Haarlem ben je hier al met een half uurtje rijden. Voor ons nu dankzij langdurig wegwerk niet veel langer dan naar het strand waar we normaal het meest naartoe gaan; Wijk aan Zee (wat trouwens ten Noorden ligt van Noordwijk aan Zee, maar dat is een mysterie voor een andere keer). Vanaf Amsterdam Centraal zit je ook maar 40 minuten in de auto, dankzij meer snelweg en minder scenic route.

Strandweg

De weggetjes waar we over reden waren al zo mooi! Net een beetje Frankrijk. Voor ons beest moesten we van te voren weer even uitzoeken waar ze welkom is en vooral waar ook niet. Soms is dat een enorme pain in the ass, maar voor deze plek vond ik al snel een duidelijk kaartje. Op het meest centrale stukje strand zijn honden in het hoogseizoen niet welkom, dus wij zijn iets meer Noord gebleven. Vlakbij de golfbaan, via de Langevelderslag. Parkeren is daar ook helemaal top, heel veel lege plaatsen en maar drie euro per keer, dus niet per uur! En een oudere hippie die het contante geld van je aanneemt. Kan niet beter.

Noordwijk aan Zee surfen Noordwijk aan Zee strandtentVaak is er op de zomerse honden-welkom-strand-plekken niet zoveel te vinden, maar dit ziet er allemaal heel gezellig uit. Een surfschool (met trampolines!), een typisch strandwinkeltje (net als in Frankrijk dus, echt hoor!) en een stuk of 4 strandtenten maken er een heerlijk rommelige, mooie plek van.

karten noordwijk aan zeeVoor kinderen is er zelfs een ini mini kartbaan te vinden! Ons beest vond het top.

Het Strand

P1030752 Strand Wijk aan Zee Ondanks de wolken die ik op sommige foto’s heb staan is het een heerlijk warme zaterdag, maar desondanks is dit het drukste stukje van dit strand. Nog een hele goede reden om Zandvoort voorbij te rijden.

Honden Wijk aan Zee P1030776 P1030793 Na zo een tweehonderd meter lopen komen we bij het strandpaaltje wat aangeeft dat het beest los mag. Hier zie je al helemaal niemand meer. Lekker voor ons alledrie.

Mickey ButtonVoor diegenen die ook met een gat in hun maag rondlopen; doen jullie mee met mijn hashtag op Instagram? #getyourbuttonout!

Strandtent

Nederzant Wijk aan Zee Nederzant Wijk aan ZeeOm het compleet te maken ploffen we neer bij strandtent Nederzandt. Een grote plek met leuk personeel, en blijkbaar het hele jaar open. We bestellen wat drankjes en de nachos deluxe.

Met hond in autoWhat a day, we hebben echt het gevoel dat we een mini vakantie hebben gehad na vandaag. Zeker voor herhaling vatbaar, en ik wil ook graag eens naar het centralere gedeelte zonder beest. Noordwijk aan Zee is echt een aanrader als je eens wat anders wil!

14 Comments

 • Reply
  itty frankema
  31/07/2016 at 11:41 am

  die foto van jou en Boomer..zo leuk!

  • Reply
   Sarah Smit
   31/07/2016 at 12:04 pm

   Je had ‘r moeten zien Itty, zo ontzettend grappig hoe ze uit haar dak gaat op het strand! Heb nog tig meer foto’s van haar (en mij erbij) maar ik probeer over te komen als een stabiel persoon die niet totaaaaal geobsedeerd is ;D

 • Reply
  Saskia Hollebee
  31/07/2016 at 1:22 pm

  Dit ziet er erg gezellig en fijn uit! Leuke foto’s

  • Reply
   Sarah Smit
   01/08/2016 at 10:29 am

   Dankjewel Saskia! Het was heerlijk :D x

 • Reply
  Sabine
  31/07/2016 at 5:16 pm

  Wat heerlijk zeg! Noordwijk aan Zee is ook zo leuk, daar ging ik zelf regelmatig naartoe. Heerlijk dagje strand!

  • Reply
   Sarah Smit
   01/08/2016 at 10:26 am

   Girrrrl, bestaan er nog plekken waar jij niet bent geweest? :D Haha, inderdaad een heerlijk dagje strand! x

 • Reply
  Mincka
  31/07/2016 at 6:24 pm

  Langervelderslag! Ik vind t van alle Noordzee stranden de aller leukste, inderdaad is t simpel en rustiger dan elders. Met een echt warme dag is het daar ook druk trouwens.

  • Reply
   Sarah Smit
   01/08/2016 at 10:28 am

   Oh echt! Dat zegt heel wat! En ja het zal er vast ook wel drukker zijn soms, de parkeerplaats zag eruit alsof hij heel wat aankon :p Maar deze zaterdag zaten de terrasjes van Haarlem vol en was Zandvoort ook weer goed bezocht, en hier was er nog zo een rust! Fijn om te weten dat dat ook zo dichtbij is!

 • Reply
  Fred
  31/07/2016 at 9:35 pm

  Blijft leuk die blogjes van jou!

  tot horen

  • Reply
   Sarah Smit
   01/08/2016 at 10:28 am

   Merci Mr. Fred :)) xx

 • Reply
  Karlijn
  02/08/2016 at 10:14 am

  Goede ingevingen hebben jullie ;) X

  • Reply
   Sarah Smit
   02/08/2016 at 11:37 am

   Beter dan stofzuigen en administratie he? ;) X

 • Reply
  Ester
  08/08/2016 at 7:56 pm

  Nice! En een hele mooie foto van jou en Boomer en de nachos. Toen ik nog in Leiden woonde fietste ik regelmatig naar het strand van Noordwijk. Fijn door de duinen fietsen :-)

 • Reply
  Diana | Stripe Away
  09/08/2016 at 8:11 am

  Wat een leuk beestje hebben jullie en die foto in de kart…kei leuk. Super stoer dat je een foto plaats over “gat in je maag”.

 • Leave a Reply