Uncategorized

Oefenen oefenen

Cimg1359
Cimg1361
Cimg1363
Cimg1362
Cimg1367
Cimg1366
Cimg1372
Cimg1376
Cimg1383

9 Comments

 • Reply
  itty
  08/03/2008 at 1:28 pm

  Saartje, lieve Saar
  je verwoordt met dit stuk precies dat wat vaak moeilijk met woorden is uit te leggen, maar zo herkenbaar is voor elke c.f.er en diegene die er nauw bij betrokken is.
  Ontroerend realistisch. Raad je nog steeds aan om een boek te schrijven, maar deze log komt ook dicht in de buurt.
  Liefs van Itty

 • Reply
  Bowe
  08/03/2008 at 2:15 pm

  Het feit dat ik vroeger makkelijk over cf praatte met iedereen en er ook over schreef, en ik dat nu niet meer wil en/of kan zegt al heel veel over wat voor een klote ziekte het is. Waar ik vroeger nog afstand kon nemen van de ziekte en er met een beetje afstand over kan praten, is het nu een onderwerp waar eigenlijk elke woord wat ik eraan besteed teveel is.. Daarom vind ik het heel knap dat je er zo’n stukje uit kan persen.. En dan nog met een romantische noot erdoorheen geweven die ervoor zorgt dat het stukje op dit vlak ook briljant is.. Goed bezig Saartje!

  ps: Ik ben geobserdeerd door Lost dat weet je, en toen ik dit las moest ik meteen aan een recente aflevering denken.. Waarin 1 van de hoofdpersonen op het eiland last heeft van vreemde verschijnselen en zijn bewustzijn heen en weer sprint van het heden naar het verleden.. Omdat dit zo’n schok is voor de hersenen moet hij opzoek gaan naar een “Constant”

  “Daniel Faraday explains that when consciousness travels back and forth through time, it needs a constant to latch on to. A constant is an object or person exists in both periods of time, that the traveler deeply cares about. If a constant is not found, the oscillations between different times will become more frequent and chaotic until the individual dies”

  De persoon (Desmond) besluit dat zijn vroegere vriendin Penny zijn “constant” moet worden, en gaat in het verleden naar haar op zoek (ze hebben t contact verloren). Uiteindelijk krijgt hij haar telefoonnummer en vertelt hij haar in het verleden, dat hij haar over precies 8 jaar belt om dat nummer, en dat ze moet opnemen: http://youtube.com/watch?v=a608qU5HPRQ . Mooi of niet? :D Misschien komt het omdat Desmond australisch is, maar ik moest meteen aan Shane denken.. Ook omdat Desmond met een zeilboot op t eiland terecht is gekomen, en een reis rond de wereld wou maken om zijn liefde aan Penny te bewijzen.. maar goed ik dwaal af.. kort samengevat.. Ga Lost kijken :D

 • Reply
  Fred
  08/03/2008 at 9:12 pm

  Hoi Saar,
  Goed dat je het zo opschrijft! Knap ook nog!
  Doe maar voorzichtig met jezelf, dan heb je er uiteindelijk de minste last van.
  Ik denk aan je en hoop dat je snel weer minder last hebt!

  Dikke XX en Fred.

 • Reply
  emma
  09/03/2008 at 4:03 pm

  hej saar,
  wat kan jij ongelooflijk goed schrijven!!! ik heb met ingehouden adem zitten lezen en dacht na deze blog terug aan onze middag in de febo…heeel lang geleden.. ik vond het toen zo fijn en bewonderingswaardig dat je je toen helemaal open gooide…nog bedankt daarvoor, voor het vertrouwen.
  en echt wij gaan weer meeten binnenkort. kus emma

 • Reply
  ann
  09/03/2008 at 4:49 pm

  hej gumman
  shit .. bra skrivat
  du kommer att ha ett underbar liv! du redan har den, men det vet du ju ;)
  fxf6rstxe5r vad du menar dock .. jag ska ocksxe5 ha ett jxe4tte trevligt samtal med min lxe4kare .. uschiamej!
  txe4nker pxe5 dig och vi lxe4r vxe4l trxe4ffas snart!
  love you

 • Reply
  Tamara
  10/03/2008 at 12:25 am

  Mooi geschreven, en heel waar!

  xxx Tamara

 • Reply
  itty
  12/03/2008 at 8:54 am

  nou ze heeft goed geoefend! Je lijkt wel iemand uit de Franse Pruikentijd. Prachtig!

 • Reply
  Judith
  12/03/2008 at 10:15 am

  GAAF, je haar :D. Dat heeft ze inderdaad erg goed gedaan. Je kan dus ook zo’n haar stijl hebben zonder pruik ;).

  Duurde het lang?

 • Reply
  John
  13/03/2008 at 12:36 am

  Leuk detail, die opgeblazen wangetjes op de eerste foto :-). Je stukje over CF heb ik trouwens ook met veel interesse/respect/bewondering (wat is het goede woord??) gelezen.

 • Leave a Reply