Côte d'Azur Reizen

Op de boot en in Italië

I’m back! Hoe vaak heb ik dat zinnetje wel niet gebruikt op mn log trouwens. Maarja. Im dus back, helaas. Was echt weer veel te leuk en voor het eerst dat ik ‘de boot’ met bemanning etc had gezien natuurlijk waar shane het altijd over heeft! We kwamen pas laat aan bij de kamer die shane geregeld had. Heel gaaf halverwege op een steile berg (lang leve de conditie) en in het huis van een oude dame die zelf een verdieping daaronder woonde. Shane moest werken de volgende dag dus zwaaide ik hem uit en liep weer terug naar de kamer, denkend dat ik dan maar een douche zou nemen en rond zou lopen tot ik voor lunch shane bij de boot zou ophalen – de kamer was ongeveer 10 minuten lopen van waar alle mooie boten lagen. Toen ik net uitgekleed en wel aan het wachten was op warm water hoorde ik de vrouw onze deur open maken want die dacht dat ze ons allebei hoorde vertrekken, dus ik sloeg de handdoek zo goed als het kon om me heen om te zeggen dat ik er nog was :p sorry sorry sorry en veel Italiaans – shane had al uitgelegd dat ze niet echt engels sprak – en ze had een hondje van ongeveer 20 cm groot, echt erg, Patch heette die (eigenlijk nog veel meer namen zou ik later achter komen, maar om het gemakkelijk te houden) die meteen heel de kamer rondhuppelde, en uit beleefdheid wou de vrouw niet binnen komen dus stond ze met de deur open en dr voeten op de drempel voorover te hangen om bij Patch te kunnen, die natuurlijk net wat te ver weg bleef staan kijken haha dus ik probeerde in engels duidelijk te maken dat ze echt wel naar binnen mocht hoor. Toen vroeg ze iets in het Italiaans, wijzend naar het bed, verstond dr ongeveer geen drol van, maar toen hoorde ik opeens wat Frans en kon ik ook wat terug zeggen. We spraken af dat ik over een kwartier bij haar beneden zou aankloppen om te ontbijten. Zodoende, na lachend in bad gedoucht te hebben na alles terug te denken en een smsje van mn lief, en oh gosh zóveel Frans-Italiaans van die vrouw, die de hele ontbijt-tijd bij me bleef. Echt heel lief en schattig en hersengekraak om zo goed mogelijk wat terug te zeggen, want alleen oui en si wordt zo saai en bijna onbeleefd na zoveel verhalen. Na drie kwartier dan toch weer naar mn kamer om alles te pakken en naar het stadje Imperia om rond te lopen, maar al snel was het laat genoeg om Shane op te halen voor lunch. Span-nund want iedereen ontmoeten van de boot en rondkijken enzo. Was wel heel leuk, iedereen leek aardig en de boot is natuurlijk heel gaaf
Shane SilverdreamShane Kapitein superjachtEen van de eerste die ik ontmoette was de kapitein die net terug kwam, mocht ook meteen een foto van zn bil maken toen ie de camera zag maar die plaats ik hier dan maar niet (wel broek over heen hoor). Hij is ontzettend aardig, wel serieus ook, maar toch ook genoeg grapjes, maar dat je nooit zeker weet of ie een grapje maakt of niet. Maar dat houdt het interessant :p alleen heeft Lief dr wel eens genoeg van haha.

Samen lunchen op een pleintje vlakbij de boten, daarna Shane terug aan het werk en ik na nog wat lopen een strand opgezocht om een uur ipod muziek te luisteren en even terug naar huis want voelde me steeds slechter. Kon natuurlijk niet slapen maar ff liggen hielp een hoop, dus weer terug naar het stadje op Shane van zn werk op te halen. Schattig he al dat opgehaal ;p Samen naar ‘huis’ en later weer naar het stadje om te eten, en er was een soort feestje op de kade voor de bemanning van alle jachten. Echt heel mooi en luxe, achter die poortjes op de foto hier boven in de gebouwen waren heel mooie restaurants en zalen, en ze hadden tafels met lakens buiten gezet met veel gratis drank en gekke lekkere hapjes. Erg leuk en iedereen was net zo aardig tegen mij als tegen de rest dus dat zorgt ook voor een gevoel van blijdschap op zo een moment. Niet te vergeten het op-je-gemak-zijn gevoel.

Volgende dag moest Shane nog vroeger weg om te werken dus ben ik bed blijven liggen en kon ik nog een paar uurtjes slapen. Zelfde soort ontbijt met de mevrouw gehad, nog meer geleerd over haar huisdieren en weer meer herinnerd van de vervoeging van de Franse werkwoorden en na een croissantje en wat fruit en 3 boekjes doorkijken waar zij de tekeningen van had gemaakt, weer naar boven om te douchen. Al snel naar de boot voor lunch, die we daar ook aten, en daarna heb ik meegeholpen met de stewardessen – er werken 3 meiden daar die, in tegenstelling tot de mannen, vrijwel de hele tijd binnen zitten om schoon te maken en te wassen en te regelen, dus ik heb een lounge helpen schoonmaken en veel gebabbeld met allemaal en handdoeken helpen uitpakken en wassen. Er werd een reclame voor wijn opgenomen op de boot en iedereen werd helemaal gestoord omdat ze steeds ergens anders wilden shooten en stoelen bedekt, onbedekt, weg, of extra moesten enz dus hebben we ook 10 keer de hoezen van de bank gehaald en weer terug geritst haha. Shane moest wat langer werken mede daardoor dus ging ik een sudoku boekje kopen en wat daaruit maken, voordat we naar huis gingen. Daarna weer uit eten, bij een pizzeria om de hoek van onze berg, heel erg gezellig en alweer zo een lieve mensen. Weer thuis samen wat sudoku gedaan en in slaap gevallen.

Volgende dag was ie vrij! Luxeeee ;) Helemaal niet veel sensationeels gedaan – rondgelopen, laat onbeten dus geluncht, veel sudoku en ‘savonds op zoek naar de enorme supermarkt die ergens vlakbij bleek te zijn, waar we eten hadden gekocht voor een picknick. Toen we naar de potentiële picknick plek liepen, kwamen we langs een tattoo shop. We hadden eerder wel eens erover gehad dat het gaaf zou zijn om allebei een klein zelfde tattootje te hebben oid en nu 30 meter na die shop zeiden we opeens – zullen we nu die tattoo laten zetten?! Terug gelopen en door veel boekjes gebladerd voor ideeën. De tattoo man sprak Italiaans en Spaans en ongeveer 40 woordjes Engels, maar we kwamen er wel uit en samen hebben we een soort symbooltje gedesigned en zou de man zijn shop open houden voor ons die avond. Eigenlijk zou hij om 8 uur dichtgaan, maar het was toen al half 7 en om 7 uur had hij nog een klant, toen zei hij dat het ok was als we er om half 10 zouden zijn die avond. Als ie ons niet zag om 5 over half 10 zou ie weg zijn. Ok? Ok! De picknick hebben we gehouden in de tuin van onze kamer, nadat de oude vrouw en haar man die er nu ook was, ons een tafelkleed, bestek, servetten, bordjes en flessenopener had gegeven. We hadden haar een taart gegeven omdat we de volgende ochtend vroeg weg zouden zijn en we haar wilden bedanken voor de vreselijk goede zorg, en toen kregen we als dank daarvoor weer een fles wijn van haar, en zelf had ze al een boekje en 2 kaarten/foto’s voor ons klaar liggen van de omgeving daar. Zo lief!! Dat was voor ons huis, want dat zou er vast komen. Haha :)

Tijdens het tuin etentje

Tijdens het tuin etentje

Onze kamer met daarachter de huiskamer

Onze kamer met daarachter de huiskamer

En toen was het tijd om onze berg af te rennen naar de tattoo shop =) We hebben het gedaan ook!! Onder mijn linker oksel, hij ook. Op de hoogte van bh bandje zeg maar, ongeveer 5 cm lang en 2 of 3 cm breed. k ben dr echt blij mee en hij gelukkig ook! Er moest eerste een soort plastic over heen met een spulletje erop maar dat moest er na 4 uur af dus om 3 uur ‘s nachts de wekker gezet daarvoor. Wassen en met een zalfje in smeren en weer slapen. Grijns grijns haha. Volgende ochtend moesten we om half 8 al bij de boot zijn dus snel nog alles ingepakt en de mooie lieve kamer en mevrouw achter gelaten. Ik mocht en moest de hele dag mee op de boot want we gingen varen. Vrijwel meteen nadat we waren aangekomen vertrokken we.
Superyacht ImperiaSuperyacht Imperia 1Superyacht leaving Imperia
Het was echt leuk om te zien hoe alles werkt, en aangezien meneer lief nu first mate is heeft ie de leiding over veel wat er gebeurt dus een beetje trots ben ik ook wel (a). Het ging een half uur goed en toen werd ik enorm zeeziek haha. Heb niet overgegeven maar wel iets te vaak op het hele erge randje van wél gestaan, maar ik ontdekte dat als ik op een stoel ging zitten en naar land keek, want daar bleven we de hele tijd ongeveer langs varen, dat het dan wel ok ging. En toen viel ik in slaap =) Dus dat scheelde ook een uurtje.
Superyacht Middellandse ZeeSuperyacht MonacoEenmaal aangekomen in Monaco moesten we nog lang wachten voordat we konden tanken en tijdens het tanken, maar dat was wel goed want zeeziek werd ik daar niet van en het betekende ook dat shane eindelijk wat rust had = tijd samen doorbrengen. En toen de haven van Monaco in. Wel vet hoe dat gaat – kleine bootjes van de haven daar die je begeleiden naar de plek waar je aan mag leggen, duikers die de landlijnen vast komen maken, heeel veel gedoe zelf met radio’s en sturen en instructies en chaos, maar ook gezellig en shane en ik wisten niet of we het meteen aan iedereen gingen vertellen van de tattoo dus maar 2 van de boot wisten het. Af en toe tussen het serieus harde werk door dat we elkaar even aankeken, grote grijns, en weer door :p Maargoed hier een filmpje over het aanleggen:

Voor mij was er niet veel te doen aan dek dus ging ik beneden zitten waar meestal de meiden ook waren en af en toe 1 van de mannen langskwam om te eten of te chillen. Tot eindelijk Shane en Phil de kapitein beneden kwamen en Phil zei dat ik mn tas moest pakken. Ja die stond al een tijdje te wachten, we hadden niet zo heel veel tijd meer om naar het vliegveld te gaan. Shane ging douchen en Phil bleef beneden bij de rest zitten, wat ik hem niet eerder had zien doen. Weer met zn serieus/grappig iets maar hij is echt aardig en maakte ook grapjes over Shane en mij waaruit denk ik bleek dat ie ons leuk vond samen. Toen Shane klaar was gingen we nog snel even zijn cabin in (die meteen naast de ruimte is waar iedereen zit) en maakten foto’s van onze tattoo’s samen haha. Je hoorde iedereen gewoon afvragen wat we in godsnaam aan het doen waren :p Ik zou wel een foto hier willen neerzetten maar ze zijn niet geheel tiet-vrij dus ik denk toch maar niet. Eenmaal ready to go vroeg Phil nog of Lief zn paspoort bij zich had, en we vroegen of de bus vaak ging, zei ie – ja de bus naar Imperia gaat 3 keer per uur. Daar kwamen we natuurlijk vandaan en we moesten naar Nice maar hij dacht dat we het wel leuk hadden daar hehe. De hele boot over om doei te zeggen tegen iedereen, warme snelle wandeltocht naar het busstation, lang in de bus gestaan en gezeten en uiteindelijk met nog een half uur extra tijd op het vliegveld ingecheckt. Bahbahbahbah ik haat het elke keer meer om doei te zeggen. Maar zoals hij al zei daar – nu het seizoen nog, tot eind september ongeveer, en tussendoor zien we elkaar misschien een keer, kort, maar toch, en dan in oktober zijn er een paar grote beslissingen die gemaakt moeten worden.

Nou kom maar op met die keuzes. :)

8 Comments

 • Reply
  Bowe
  31/05/2008 at 11:53 pm

  Als ik jou was zou ik zo snel mogelijk naar het gemeeentehuis gaan/bellen en dan uitleggen wat de situatie is.. aangezien het zo is, dat je paspoort gewoon bij een overheidsinstantie ligt, zal het vast wel mogelijk zijn om te verifieren dat het om jou gaat.. ow wacht..

  wat misschien slimmer is.. om even naar de ambassade te gaan en daar een fotokopie te maken van je paspoort en meteen te vragen of ze hem kunnen stempelen ofzo, zodat zij ook bevestigen dat jij t bent, en daarmee je nieuwe 2e paspoort/id aan te vragen! Dat zou ik doen ;)

  Veel succes,
  Kus,
  Liefs,
  Bowe

 • Reply
  Anonymous
  01/06/2008 at 12:09 am

  Wat k… ik bedoel vervelend zeg dat dit nu net samen moet vallen. Maar xe9xe9n troost, ik heb ze de 30e aangetekend verstuurd, en zou ze binnen twee weken weer terug hebben. Dus misschien wel sneller dan we denken.
  En het adres is: Visumburo Taurus, veemarkt 230 in amsterdam, voor het geval je ernaartoe wil. Ik laat je in ieder geval weten wanneer ik ze retour heb.

  groetjes, Josxe9

 • Reply
  saar
  01/06/2008 at 10:08 am

  Thnx voor ideexebn/info
  Ik vlieg dinsdag de 3e al dus denk nie dat ie op tijd terug is ;p
  Ik heb wel een kopie van mn paspoort gevonden die ik toevallig nog had liggen, maar dat is natuurlijk zo on officieel :s Ik vraag me af of ik bij het visumburo in mag/kan kijken ook.. Moet alles dus uiterlijk maandag geregeld hebben want een nieuw dinges aanmaken duurt anderhalve werkdag, aarghh frustrerend dat het zondag is want dan kan je niets doen!

 • Reply
  Marcel
  01/06/2008 at 1:20 pm

  Ik zou sowieso maar een ID-kaart aanvragen; ik heb zelf om precies deze reden zowel een paspoort als een ID-kaart, en heb daarmee al diverse malen de nodige ellende voorkomen.

  Echt goede tips heb ik niet, ik weet alleen dat je voor het aanvragen van een ID-kaart alleen je paspoort hoeft te laten zien, maar hem niet hoeft in te leveren. Dus wie weet vinden ze het bij de gemeente inderdaad voldoende als je een kopie van je paspoort meeneemt en het verhaal vertelt… Als je ook een bewijsje hebt waaruit blijkt dat je paspoort op de ambassade is zou ik dat ook meenemen. En misschien nog een andere vorm van legitimatie, als je die hebt. En dan maar duimen…

  Veel succes ermee!

 • Reply
  Anonymous
  01/06/2008 at 2:28 pm

  Maandag als de wiederweerga dus naar visumburo en situatie uitleggen!

  Josxe9

 • Reply
  Anonymous
  01/06/2008 at 2:29 pm

  P.S. de boeking staat op mijn naam: J.M. de Meijer, voor het geval ze moeten zoeken..

 • Reply
  saar
  01/06/2008 at 10:51 pm

  Plan van aanpak – morgen ochtend als allereerste en zodra het mogelijk is – gemeente amstelveen bellen wat ze nodig hebben. Dan hopelijk dus met goede reden naar visumburo om paspoort op te halen (???) oid en dan hopelijk naar Amstelveen om id-kaart aan te laten maken en te hopen dat ie voor 2 uur de volgende dag klaar is.
  Please please please instanties werk mee!!

 • Reply
  itty
  08/06/2008 at 8:49 pm

  wat is het toch fijn dat je back bent!
  Zoveel leesvoer in 1x, thanks!
  Ben benieuwd naar oktober, maar idd kom maar op…..dat het goed zit tussen jullie dat is me allang duidelijk…..en natuurlijk telt mening van bowlief ook erg mee…hij vindt shane heeeel okee!

 • Leave a Reply