Uncategorized

Overtooms dagje met nieuw vervoer

Ik moet elke dag maar gaan surfen. Heb voor het eerst sinds ruim een maand eindelijk weer goed geslapen gisternacht. Werd uitgerust en blij wakker, heerlijk! Moest wel meteen mijn bed uit, ten eerste moest ik vreselijk plassen, ten tweede functioneert mijn kamer een beetje als broeikas met dit weer. Ik vind de zon heerlijk en het mag nog lang zo blijven, maar in mijn kamer ben ik het liefst slechts een paar uur per etmaal in dat geval. Heb nog wel rustig ontbeten met mn boek erbij, daarna had ik opeens veel zin om over de overtoom te lopen. Dat is bij mij om de hoek, maar de enige keren dat ik daar ben is als ik (meestal laat s’avonds/snachts als ik half verdwaald met een omweg) terug naar huis fiets. Elke keer zie ik de leuke winkeltjes en cafe’tjes en denk ik – daar moet ik echt eens op mn gemak naar kijken. Nou, na een half jaar hier wonen is het dan gelukt ;) Na 4 minuutjes lopen ontdekte ik dat zo vlakbij een enorme 2e hands winkel is met waarachtig nuttige spullen. Zo erger ik me heel vaak dat ik geen magnetron heb en dat ze overal zo duur zijn, hier stonden zat van die dingen voor gemiddeld 30 euro. Ook fietsen, ik mocht er eentje uit proberen maar toen bekeek ik het half versleten prijsje eens goed en zag dat ie 229,- euro kostte! Zo mooi was ie echt niet en de roest zat overal :s De verkoper zei wel meteen dat ‘hij vandaag een korting kreeg’ hij ging in de eerste minuut meteen naar 190 euro. Nou toch even verder kijken..

Twee minuten verder lopen zat de onvermijdelijke sportschool David Lloyd. Groot en op de hoek was ie me natuurlijk al eerder opgevallen maar was nog nooit naar binnen gelopen. Nu ik serieuzer dan ooit van plan ben om te gaan sporten op zo een plek ben ik gewoon naar binnen gelopen. Had verwacht een folder mee te krijgen bij de balie met info en misschien een telefoonnummer achter laten, maar mijn naam werd genoteerd, en dan ‘zou ze iemand voor me bellen die me een rondleiding kwam geven’. Ah ok, ik kreeg ook een groot formulier mee met vragen over wie ik was, of ik voor het eerst ging sporten etc. wat mijn doelen vooral waren, welke tijden ik waarschijnlijk zou komen enz. Het was een leuke rondleiding met een aardige vrouw die alles goed uitlegde en me na afloop ook in haar kantoor de tijden en prijzen vertelde. Slik :( Maar mooi was het wel allemaal, en een groot les-aanbod wat me ook juist leuk lijkt. Half uur later stond ik weer buiten met 3 foldertjes.

Volgende stop was bij een tweedehandsfietsenwinkel. Weer een fiets uitgeprobeerd en toen ik daarna even moest wachten met een andere klant zag ik in het eetcafxc3xa9 achtig iets op de hoek daarnaast opeens Charlotte lopen serveren. Daar heb ik mee in de klas gezeten op het GGC en zij leest mijn blog, maar helaas heeft zij niet haar hele leven op internet staan :p dus dat is altijd beetje apart maar het was heel leuk om dr zo plotseling te zien. Ik heb nog de hele straat inclusief een paar zijstraatjes afgelopen op zoek naar betere/leukere fietsen, maar die bleken er niet te zijn. Onderweg terug naar het eerste fietsenwinkeltje stopte ik nog bij een rijlessen-dinges want het plan is er om mijn rijbewijs ook eens te gaan halen. Moeders financieert een spoedcursus en 1 examen, als beloning voor mijn eindelijke havo examen. Ik moet natuurlijk wel even uitzoeken welke rijschool het beste/leukste/toegankelijkste enzo is. Ook daar zat een oud klasgenootje van het GGC (als je een reunie wilt regelen weet je in welke straat ze te vinden zijn) die me alles ging uitleggen, en wederom 2 folders mee gaf.
Terug bij de fietsenwinkel legde de man nog wat uit over alles, schroefde er heel lief ook nog een nieuwe bel op, poetste het prijsje van het stuur af en zou de bon uitschrijven terwijl ik ergens geld ging pinnen. Hij raadde me aan om naar links te lopen want daar waren 2 geld automaten. Helaas allebei buiten werking, dus moest ik weer een heel eind naar rechts, maar het is allemaal gelukt ;p Op het kettingslot kreeg ik korting omdat ik ook een fiets bij hem kocht, dat scheelt want die krengen zijn vaak al de helft van wat je voor een fiets betaald.
Mijn nieuwe fiets is niet zo prachtig als mijn vorige knalgroene (die dus gejat was vlak voor mn vakantie, vandaar deze jacht vandaag) maar hij heeft 2 wielen en gaat vooruit als ik trap, so thats all that matters. Het slot is knalrood, daar herkende ik hem aan na het boodschappen doen want ik onthoud pas na een hele tijd hoe mijn fiets er precies uitziet. Toen shane dat net door de telefoon vroeg wist ik niet of ik zwart of zilver moest zeggen. Ben even naar beneden gelopen na dat gesprek – hij is zwart.

Trouwens als je de officiele samenvatting van het summerbabe surfgedoe wilt lezen, kun je hier klikken. Daar staan ook wat (helaas beetje onduidelijke) foto’s bij.

8 Comments

 • Reply
  Judith
  31/07/2008 at 12:01 am

  Wauw, gaaf! Gefeliciteerd :D

  xx Judith

 • Reply
  Bob
  31/07/2008 at 1:04 am

  Goed bezig! Succes volgende week!
  X

 • Reply
  Jannie
  31/07/2008 at 9:12 am

  Wow wat lache zeg!! Gelukkig had je dr ook heeerlijk weer bij gister! Succes met je armspieren kweken ;)

 • Reply
  Eline
  31/07/2008 at 11:29 am

  Dit is echt gaafff…
  Misschien de nieuwe VJ van TMF??
  Veel plezier met de volgende ronde!
  xx Eline

 • Reply
  saar
  01/08/2008 at 3:05 am

  Thanks =D vind het al vet genoeg dat ik al die sporten eens leer (voor zover dat gaat in 1 les)!

 • Reply
  Anonymous
  01/08/2008 at 8:00 pm

  hoi saartje,
  ik moet nog ff bijlezen, ben ook net terug van Friesland!! maar je bent er weer, heerlijk! Volgens mij kan je ook in aanmerking komen voor gratis sporten ofzo. via de huisarts en dan kan dit vergoed worden omdat je c.f. hebt. vraag het Bowe anders even, die weet het vast wel.

 • Reply
  Anonymous
  07/08/2008 at 8:32 pm

  TUTTIE LEUKE FOTO`S XX CHARTJUH

 • Reply
  Anonymous
  05/12/2008 at 8:01 pm

  ik wil ook surfen, met al die wijven samen

 • Leave a Reply