Australië Côte d'Azur Reizen

Werken op een Superjacht!

Pauze van de blog pauze, want mijn leven is zo drastisch veranderd ongeveer 20 dagen geleden dat ik de drang heb om dat hier even neer te krabbelen. We werken op een superjacht (zie foto’s aan het eind van dit blogje)! En wel degene waar Shane op werkte toen we elkaar net leerden kennen. We waren in Australie nog 2 dagen rijden weg van Airly Beach – de plek waar we van plan waren een paar maanden te blijven wonen en werken, toen we een email kregen van de kapitein van SilverDream. Of Shane zijn oude baan terug wilde (first mate dus) en ze hadden ook een stewardess nodig. We hadden 4 dagen om een beslissing te maken.

We zijn toen heel snel naar Airly Beach doorgereden, waar een stelletje wat ook op de boot had gewerkt en we allebei kenden ook een paar maanden woonden, om te kijken hoe het daar was en of we eventueel werk zouden vinden. Het was echt super geweldig – ik denk in mijn top 2 van wat ik heb gezien in Australie – maar het was super moeilijk om werk te vinden hoorden we van iedereen en we hadden wat rondgevraagd en het klonk een beetje hopeloos. Daarbij.. na 8 maanden reizen (ook al werk je daarvan 2 of 3 maanden) heb je wel een beetje het gevoel dat je weer wat moet doen. Pluuus ons geld was op.

Dus hebben we ja gezegd tegen Steve, de kapitein, en zijn na 2 dagen Airly Beach (we hebben wel een dagtour in The Whitsundays gedaan. Dat was zo ongelofelijk super!) omgekeerd en 2700km in 3 dagen terug naar Shane’s ouders gereden. De dag na aankomst daar ben ik vanaf Melbourne naar Nederland gevlogen zodat ik 5 dagen thuis kon doorbrengen. Dat was een hectisch organiseren om zoveel mogelijk mensen te zien en ben erg blij dat dat redelijk goed gelukt was! Vanuit Schiphol ben ik na die dagen ‘s avonds naar Napels gevlogen, waar ik Shane op het vliegveld weer ontmoette en samen zijn we in een taxi naar de boot gegaan. Op de boot was er net een charter afgelopen; de gasten waren die dag van boord gegaan na en hectische paar weken als ik de verhalen mag geloven, en de hele boot lag overhoop. We hadden twee dagen tot de volgende charter waarin we alles tiptop schoon en georganiseerd moesten krijgen.

De gasten die toen kwamen bleven 12 dagen en waren erg beleefd en aardig en iedereen van de crew bleef maar zeggen hoe makkelijk ze waren om op de boot te hebben. Dat betekent niet dat er geen werk was! Er zijn twee stewardessen (Katie en ik) (plus de chiefstew) en Katie en ik wisselen shifts, dus de een heeft lange shift als de andere ‘korte’ heeft. Met je lange dag begin je om 8 uur, heb je om 12 uur een pauze van 3 uur lang (waarin ik vrijwel altijd slaap) en dan werk je van 3 tot wanneer de laatste gast naar bed is (tenminste, dan moet je nog stofzuigen, kaarsjes opruimen, etc.) dus dan lig je gemiddeld rond 1 uur snachts in je bed. De regel is dat er dan 9 uur tussen dan en je begintijd van de volgende dag moet zitten, dus meestal begin je tijdens je korte shift rond 10 uur sochtends. Om 3 uur smiddags heb je een pauze van 3 uur lang en dan werk je van 6 tot ongeveer 10. Ook de taken op beide dagen verschillen een beetje, wat fijn is want je wordt soms een beetje simpel van bedden afhalen en opmaken, douches droogmaken en alle vlekjes wegwrijven, serveren, serveren en nog eens serveren, en duizend keer per dag de tafel dekken met zoveel spullen dat je een miljoen keer heen en weer moet lopen, laundry laundry laundry en strijken! Dat soort prut. En je hebt geen dag vrij zolang er gasten aan boord zijn!

De eerste paar dagen was het wennen, maar het went eigenlijk heel snel. Ik denk omdat je zo druk en veel bezig bent dat je weinig tijd hebt om er lang over te doen om te wennen :p zeg maar. Zeeziek ben ik nauwelijks geweest (!!!) dat gaat heel veel beter dan verwacht.
En het vele werk is het waard geweest, want de gasten hadden een fijne tip achtergelaten voor iedereen, dus ik heb vandaag net een heel veels te dure camera gekocht (hij is zooo mooi! Een Canon Powershot G10)) en heb nog veel geld over, plus mijn officiele salaris is ondertussen ook doorgekomen en ook daar heb ik niets te klagen over. Ik heb meer geld dan dat ik ooit in mijn leven heb gehad en ben hier pas 20 dagen (precies eigenlijk)!! Maar vanaf nu is er geen betaalde charter meer geboekt dus we zullen het moeten doen zonder fooi ;) Wel hebben we een paar weken dat de eigenaar met zijn vrouw en wie weet wie nog meer hier gaan zijn, en een andere charter met zijn vrienden, en misschien nog wel een betaalde tussendoor maar die is nog niet officieel geboekt.

We zijn nu in Nice trouwens. Sinds 21 Augustus al, en we liggen in de haven, in plaats van aan het anker de hele tijd, wat we deden met de gasten aan boord. Dit is zoveel fijner, en zonder gasten werken we van 8 tot 5 dus kan je ‘s avonds gewoon door de stad lopen of nog even op het strand gaan liggen (of op het zondek en de jaccuzi gebruiken nu dat er geen gasten aan boord zijn!). In het weekend zijn we ook vrij nu even dus dat is zo heerlijk. Nice is ontzettend leuk en ik ben helemaal verliefd op alle gebouwen en mensen en haventjes etc.!
Met CF gaat alles wel goed. De laatste maand in Australie ging het eindelijk weer beter dan de maanden daarvoor, om mysterieuze redenen en dat is zo gebleven. Ik was wel even bezorgd over hoe het hier zou gaan toen ik de eerste paar lange dagen had gedraaid, maar zolang ik goed eet, medicijnen neem en zoveel mogelijk probeer te slapen gaat het goed. Ik voel me wel prima :)

Ik weet niet hoe lang ik op de boot blijf werken.. uiteraard (wanneer weet ik iets wel). De boot blijft nog ongeveer 3 maanden in Europa en gaat dan hoogstwaarschijnlijk naar de Mallediven. Het duurt ongeveer 3 of 4 weken om daarheen te varen en de stews hoeven dan niet aan boord te zijn dus dan heb ik vrij. Ik dacht eerst dat ik alleen de Europa tijd zou doen maar nu denk ik steeds meer dat het zonde is om niet ook naar de Mallediven mee te gaan. Shane gaat zoiezo. Ik beslis waarschijnlijk pas een maand van te voren ;p

FOTO’S!!

Home for now

Home for now

Naar het vaste land in mijn pauze

Naar het vaste land in mijn pauze

Tafel dekken

Tafel dekken

Onze ini mini Cabin, waarin we nog steeds samen op het bovenste bedje in slaap proberen te vallen, haha

Onze ini mini Cabin, waarin we nog steeds samen op het bovenste bedje in slaap proberen te vallen, haha

Shane in uniform aan boord

Shane in uniform aan boord

En ook in uniform aan boord

En ook in uniform aan boord

De haven van de mooie stad Nice

De haven van de mooie stad Nice!

Hier is een link met info en foto’s van de boot trouwens : http://www.burgessyachts.com/Charter/YachtSpecs.asp?thisID=13030&YachtType=Motor&YachtName=SILVERDREAM

Dikke kus voor iedereen en veel liefs

8 Comments

 • Reply
  Bowe
  22/06/2009 at 11:09 pm

  Reacties? werken ze nog?

 • Reply
  moi
  23/06/2009 at 9:00 am

  Blijkbaar werken ze wel maar heeft mijn blog de eeuwige ‘laat alsjeblieft geen reacties achter’ uitstraling weer terug ;p

 • Reply
  Ann
  27/06/2009 at 12:41 am

  Saknar dig som fxf6r jxe4klar mycket ..

  Puss och Kram

 • Reply
  itty
  27/08/2009 at 7:05 am

  zo fijn om weer iets van je te lezen!
  wat een superleuke uniforms trouwens!
  kus

 • Reply
  Kim
  27/08/2009 at 11:21 am

  Ik zou bijna zeggen: Je moet echt mee gaan naar de Malediven. Ik ben er ook geweest en het is zoooooooo mooi!!
  Leuk dat je weer een stukje hebt geschreven.

 • Reply
  lisa
  28/08/2009 at 10:22 pm

  SAAR! wat ben ik blij dat je weer wat hebt geschreven! wil je dat alsjeblieft proberen vol te houden? :D????
  De foto’s zien er echt super cool uit, mooie uniformen ook, en de tafel is prachtig gedekt, zag meteen dat een pro (jij) dat gedaan had. En HALLO DIE FOTO MET DIE HONDERDJES?!?!? ik ben er voor je als je niet meer weet wat je dr mee moet he saartje :) daar zijn zusjes voor, om de zussen te steunen, er zal altijd ruimte bij mij zijn in mijn portomonee voor jouw geld :) En zo niet, ben ik zelfs bereid om wat ruimte te maken. Want jouw welzijn komt op de eerste plaats natuurlijk. Dus. De boodschap ik duidelijk denk ik. OH WAT BEN IK BLIJ DAT JE HET FIJN HEBT!!! :D kuskuskuskuskuskus

 • Reply
  Josxc3xa9
  29/08/2009 at 11:50 am

  Geweldig hoe jij hopt op de vlotten die langskomen!!!
  En het gaat zo goed met je. Fijn!!!
  Leuk om dit te lezen, ga zo door en dikke kussen from Eindhoven!!!

  Liefs Josxc3xa9

 • Reply
  Bowe
  09/09/2009 at 10:40 am

  Ik lees dit nu pas.. maar wel heel leuk weer… ik mis deze log wel swa no spang

 • Leave a Reply