Plogs & Vlogs

Plog 12: regelwerk en smiguel

Plog 12De twaalfde plog! Over donderdag 9 juli, 2015. Elke zes dagen vind je hier een nieuwe plog.

Plog 12Goedemorgen! I know right? Kom op, we kunnen dit. Na een nacht vòl ziekenhuisdromen wil ik het bed wel uit.

Plog 12Zie je wel, buiten vind je veel leuker dan binnen.

Plog 12Het weer kan vandaag niet bedenken wat het nou echt wilt doen.

Plog 12Ontbijt!

Plog 12Omg omg omg! Ik was het heel even vergeten maar gisteravond hebben we de veel besproken vliegtickets naar Athene geboekt! We willen graag even met eigen ogen zien hoe het nou echt met die crisis gaat. Grapje. We gaan naar een bruiloft op het eiland Ios, en nog een paar dagen met zijn tweeën naar een ander eiland in de buurt. Welke is leuker/mooier/beter? Naxos of Paros?

Plog 12Heb je deze al eens voorbij zien komen? Dat is Creon en dat moet ik bij alles wat ik eet of drink waar vetten of eiwitten inzitten innemen. Dat is bijna alles, en dan van vier tot tien capsules, afhankelijk van wat ik mijn mond (of button, ha-haaa) instop. Dat gebeurt mijn leven lang al, dus het is net zo normaal als poepen. Dat doet me eraan denken; als ik deze niet neem dan moet ik heel veel vies poepen met veel buikpijn. Dus dat is ook een goede motivatie. Maargoed, ik bestel er nog eens 4000 van bij de apotheek, samen met wat Seretide puffers, en bij een andere apotheek bestel ik de vernevel antibiotica waar ik een paar keer per dag aan lurk. Alles heeft nieuwe recepten nodig dus er gaat een mailtje uit naar de poli verpleegkundige in het ziekenhuis. Vervolgens bel ik Transavia met vragen en meldingen over de zuurstof en medische bagage die straks mee moet naar Athene. Zo. Een kijkje achter de medische schermen!

Plog 12Boomer is een beetje in de war geloven we. Ze hecht opeens wel heel veel waarde aan haar speeltjes en gaat er heel liefdevol mee om, gepaard met veel gepiep en vragende ogen. Ze kruipt ook nog eens terug in bed vandaag, wat niet helemaal normaal is. Arm schatje. Wil je pups? Mag best van mij hoor ;)

Plog 12Afgelopen weekend kregen we na een barbecue deze courgette plant mee van een mede moestuinster, want ik heb er dit jaar wat dat betreft alleen maar falende acties op zitten. Hij bevindt zich nog op de planten IC, maar houdt het wel mooi vol! Wie weet.

Plog 12Tijd voor de was.

Plog 12En muziek.

Plog 12En de afwas.

Plog 12En het oplossen van algehele chaos.

Plog 12Ik lunch! Wat een dag!

Plog 12Daarna gaan we naar het park. Deze foto geeft mooi weer in wat voor bui het beest is. Verdwenen in eigen wereld en alle kanten op. Gelukkig heeft ze ook in die modus los van de lijn weer geen kinderen opgegeten.

Plog 12Als ik thuis kom staat deze knappe man ons eten klaar te maken! Snel snel snel, voordat hij weer wat mensen spierpijn gaat bezorgen.

Plog 12Wij gaan nog even tuin-chillen.

Plog 12Tussen het eten en bootcampen in is er nog wat tijd om naar Griekse hotels te zoeken. Ik zweer het, we hebben straks nog nooit zo een goed voorbereidde vakantie gehad!

Plog 12Het busje door het raam heen en de dozen in de huiskamer staan voor de leukste sondevoeding-leveringen-man ooit! Een beest dat maar blijft blaffen resulteert in een ‘Jongeeeennnn, ik werk toch voor de apotheek!? Ik breng mensen hun medicijnen!!’ en bij de tweede lading dozen die naar binnen wordt getild: ‘Je hebt het flink verpest voor je baasje, ik kom hier nooit meer!’. Waarna er heel langzaam een twijfelende hand naar beneden gaat voor het beest om aan te snuffelen, die er grommend en kwispelend aan likt. Meneer, doe jij vanaf nu al mijn leveringen alsjeblieft?

Plog 12Ik kijk eindelijk ook eens naar Orange is the new black. Was het een tijdje geleden al van plan maar toen werd ik opeens kapot gespammed door hele stomme reclames erover bij alles wat ik op youtube keek. Toen wilde ik het ze niet gunnen om er naar te kijken. Maar die (super zinvolle) koppigheid is weer voorbij. En het is leuk!

Plog 12, http://www.run4air.com/en/participants/profile/362Shane’s profiel op de run4air website check ik ook nog even. Hij gaat de Dam tot Dam rennen in September om geld op te halen voor onderzoek naar CF. Er is al 165 euro gedoneerd door lieve mensen, waarvoor mega veel dank!

Plog 12Wanneer de boyfriend thuis komt strompelen we allebei meteen naar bed. Man en hond zijn meteen aan het knorren, maar ik kom deze nog even tegen op het nachtelijke internet en moet daar keihard om lachen. Daarna is alles minstens net zo grappig. Sorry booba, ik leg nu mijn telefoon weg. Slaap lekker!

2 Comments

 • Reply
  Bowe
  10/07/2015 at 11:02 pm

  Waarschijnlijk heeft Lil’ Boomer een mini schijn zwangertje te pakken.. Dieseltje was ook altijd super zorgzaam voor d’r kip en dat gaat na een paar dagen wel weer over.. in t ergste geval moet je even het piepje eruit slopen zodat ze niet steeds t gevoel heeft dat dr pups hulp nodig hebben :-).

 • Reply
  Jolanda
  11/07/2015 at 9:45 am

  Ik ben over 2 weken op Paros en kan daar verslag doen. Naxos was ik 33 jaar geleden dus dat beeld is nogal vertekend.

 • Leave a Reply