Plogs & Vlogs

Plog 36: nooit meer aan de pulmozyne

Collage plog 36 Sarah SmitDe zesendertigste plog, over maandag 30 november 2015. Elke zes dagen een nieuwe plog!
20151130_095144Goedemorgen! Ik heb zo geen zin om de dag te beginnen. Ben daar als bijwerking van medicijn pulmozyne de afgelopen drie dagen te ziek en pijnlijk voor geweest. En nu vooral moe.

20151130_095735Beest heeft er wel zin in, al uren. Laten we het maar doen dan!

IMG_4086Als we opstaan speelt het beest wat gitaar voor me met haar kwispelende staartje. Ze snapt zelf alleen niet zo goed waar al dat geluid toch vandaan komt?

IMG_4088Dit lijkt me een mooie eerste actie voor vandaag.

20151130_102528Hup aan de wandel. Prachtig weer hoor…

IMG_4089Hoi youtube! Ik ben opeens bij een vlog van een Canadees die in Tokyo woont beland. Een van de redenen dat ik de tube zo geweldig vind!

Kijk, zo gaat dat dan een beetje.

IMG_4090Ik voel me echt wat beter. Wat een opluchting, en reden voor wat productiviteit. Een…

IMG_4091Twee…

IMG_4092Drie!

IMG_4094Ik raak zowaar driftig aan de opruim. Altijd een beetje verbijsterend als dat gebeurt, maar ik heb geleerd dat ik er geen vragen bij moet stellen en er goed gebruik van moet maken.

IMG_4095Tot mijn mic key button weer begint te trekken. Pfff daar wil ik ondertussen wel een beetje huilie huilie over doen hoor. Ik heb nu een nieuwe, een nieuw en kleiner model ook zelfs. Maar het pijnlijke naar binnen trekken wordt er niet minder op. Anyway, heb je deze sap al geproefd? Ik moest aan een mojito denken toen ik het in de supermarkt zag staan, maar de komkommer smaak is daar iets te overheersend voor. Wel lekker! Zeker in de zomer denk ik.

IMG_4097Helaas is dat het maar al te duidelijk niet meer het geval.

IMG_4098Ik blijf maar gewoon naar binnen kijken.

IMG_4099Sandy op mijn scherm! We skypen over CFcommunity. Ze gaat ons daarbij helpen, en heeft trouwens ook een blog! Master mind Bowe sprak ook mee, maar verdween nog voor de foto. Hij vertelde het hele verhaal maar, want met mijn nog over schorre stem zou dat niet heel duidelijk gelukt zijn.

IMG_4103Beest en ik trotseren het weer nog eens, holy moly! De paraplu breekt op drie verschillende plekken en de bal raakt kwijt. Zuchtend van opluchting lopen we zeiknat, verward en bedekt met modder het huis weer binnen. Vriend staat klaar met handdoeken, aahhh :)

IMG_4112De beste oplossing voor een uitgeput lijf is onze beroemde tonijn pasta.

IMG_4113En onverwachtse extra’s! Sinterklaas geeft ons via Hello Fresh pepernoot spul.

IMG_4116Na wat bankhangen is het weer tijd om het avondritueel te herhalen.

IMG_4117Ik las net een Grazia; dat maak ik goed met een Jane Austen boek. Vriend leerde net Nederlands en maakt dat goed met Facebook. Beest lag net te slapen en maakt dat goed met nog meer slapen. Welterusten!

4 Comments

 • Reply
  Rosan
  01/12/2015 at 8:16 pm

  Huh, heb jij nooit eerder pulmozyme gebruikt dan? Ik wist niet dat er CFers bestonden die dat niet sprayden! Wat gebruik jij dan, en waarom is dat dan nu ineens wel voorgeschreven? (Misschien iets te nieuwsgierig, maar ben gewoon verbaasd). Balen van je button! Is het misschien een optie om ook weer tot een slangetje over te gaan?

 • Reply
  Sandy
  01/12/2015 at 8:51 pm

  Ik voel me vereerd! :D
  En respect dat je die bui getrotseerd hebt met Boomer!
  X

 • Reply
  Sarah
  01/12/2015 at 11:59 pm

  Hey Rosan,
  Ik denk de meeste CF-ers het iig wel eens geprobeerd hebben, maar er zijn er wel een aantal die het niet gebruiken. Ik heb het heel lang verneveld maar ben er een aantal jaar geleden mee gestopt omdat ik last van mijn keel en stem bleef houden. Nu dat de winter er weer aankomt en ik mwah mwah aan het doen ben, dacht ik dat het een goed idee was om er weer eens aan te gaan. Arts was er alleen maar blij mee. Maar naast de keelpijn en verdwenen stem kreeg ik daarnaast nu ook koorts en veel pijn over mijn hele lichaam, benauwd en de hele rambam. Ik ga dus door sukkelen met mijn Nebusal en Acetylcesteine! Wat button betreft, ik ga het bijna overwegen. Maar peg vond ik erg vervelend :s Nog even afwachten…

  Sandy, WIJ zijn juist vereerd!! ;D x

 • Reply
  Hilde
  02/12/2015 at 11:01 am

  Hahaha dat filmpje is precies hoe ik ook vaak achter m’n laptop zit :p

 • Leave a Reply