Plogs & Vlogs

Plog 54: terug naar de buitenwereld

Plog chronisch ziekDe vierenvijftigste plog, over vrijdag 18 maart 2016! Elke zes dagen een nieuwe plog!

In bedGoedemorgen! Sorry voor de stilte week, maar de binnenkant van mijn blog was kapot! Gelukkig heeft Bowe hem weer gemaakt! Daarnaast vind ik het nogal kut dat er de laatste tijd zoveel aanslagen hebben plaatsgevonden, zo ook de dag dat ik deze plog weer online kan plaatsen. Maar ik denk dat we juist ook door moeten gaan met het dagelijks leven en niet vol met angst moeten gaan rondlopen (lekker makkelijk gezegd als je er niet direct mee te maken hebt, maar you get my point?) want dat is juist ook wat de idioten die dit soort dingen bedenken willen bereiken. Dus daarom is dit het laatste wat ik er hier nu over zeg.

Hond in bedOp de dag van deze plog zelf gebeurt er niets noemenswaardigs behalve dat we moe zijn en dat ik alles wat een batterij heeft niet heb opgeladen. De camera gaat dus even aan een lijntje nu, maar je weet ondertussen ook wel hoe onze ochtendwandeling er uit ziet geloof ik.

Rijstewafels en theeRijstewafels met smeerkaas – smakeloos op smakeloos volgens sommige, maar dat doet het goed met mij! En thee en wat medicijnen.

Mascara en concealerIk upgrade mijn hoofd.

AfwassenEn doe een snel afwasje.

Piano spelenKijk, die piano staat hier niet alleen maar ter decoratie. Hij wordt alleen iets te weinig gebruikt, maar vandaag dus wel! Ik heb de intro van Downtown Abbey online gevonden en uitgeprint. Makkelijk te leren en klinkt best leuk.

Meterstand opnemenIk onthoud eindelijk om de meterstanden op te nemen.

P1000802Gas is iets lastiger dan elektriciteit.

Cup a soup drinkenMijn dagen zien ondertussen veel Cup a Soup’s voorbij komen. Tijdens de jaarcontrole werd duidelijk dat ik veel te weinig zout binnen kreeg dus dit is een goede oplossing.

Meterstand doorgeven QurrentEen uur later onthoud ik zelfs om de vastgelegde meterstanden ook nog door te geven! We zijn overgestapt naar Qurrent. Iemand ervaring mee?

Hond in busNiet lang daarna neemt het beest me mee in de bus! Dat gebeurt dus ook nooit. Een keertje eerder gedaan sinds ze bij ons is. Ze doet het goed, tot ze heel hard en urgent begint te piepen. Als ze bij me op schoot mag en uit het raam kan kijken gaat het weer goed. Zo grappig dit.

Hond in stadsparkHet was namelijk al een tijd geleden dat ik me in hartje Haarlem bevond, en dat miste ik best wel! Aangezien het lijf langzaam weer iets actiever aan het worden is kan ik ook af en toe de middagwandeling weer overnemen van vriend. Dus dat doen we meteen dan maar hier.

Hond in HaarlemHet beest vindt het wat hoor! Alles is nieuw en interessant en spannend. Zo geen stadswezen!

Lopen in HaarlemIkke wel.

Grote markt HaarlemDaar heb je de Bavo Kerk op de Grote Markt. Maar wij gaan hier de hoek om.

P1000822Op de terugweg hadden we een knettervolle bus, en dat terwijl ik zo mijn best deed om dit avontuur buiten het spitsuur om uit te voeren. Maar ze deed het voorbeeldig en ik heb waarschijnlijk iedereen kotsmisselijk gemaakt met al mijn verliefde blikken naar dit monster. Ga maar snel eten!

P1000826Tijd voor het vreugdes ritueel.

Appel etenEn een appel.

Edinborough Castle Rock snoepEn Edinburgh castle rocks, die in het ontzettend lieve onverwachtse pakketje zaten wat een oude schoolvriendin daar vandaan had opgestuurd. Lekker! Is een beetje een kruising tussen die harde schuim blokjes en van die kermis snoep stokken.

StofzuigenMijn lijf is super moe maar mijn hoofd wil door. Sinds een dag of twee is de ziekte mist eindelijk weer opgeklaard en is alles weer wat helderder. Nog even deze door het huis halen dus.

Outfit of the dayOk, dan is het nu echt wel weer leuk geweest. Nog snel een #ootd: Broek van H&M, vestje van WE, en riem van Tommy Hilfiger. Die kreeg ik toen ik nog baantjes had die met dat soort merken te maken had en ik mocht de outfit van die dag houden. Vond ik toen heel lelijk maar ondertussen wel leuk!

Shirt MangoOh hee en mijn shirt ziet er vandaag zo uit en heb ik al laaaang geleden uit de Mango gehaald. In niet-spiegelbeeld staat er ‘When you want something the whole universe conspireres to help you realize your desire’. Geloofde ik vroeger echt helemaal in, en nu ook nog wel een beetje. Tot op zekere hoogte.

P1000841Nadat ik een tijdje foto’s vergeet te maken liggen vriend en ik er ondertussen zo bij. We aten soep en New Girl staat aan, natuurlijk.

Zuurstof gebruik thuisIn tijden van kakkie longen is de extra lucht machine een beetje vaste prik, zo ‘s avonds. Het helpt me erg met minder benauwd zijn en bijkomen van de dag! Kan ik mooi extra goed tandenpoetsen en de hele bijna-naar-bed riedel doorlopen. Welterusten!

2 Comments

 • Reply
  Sherry
  23/03/2016 at 10:44 pm

  Leuke plog meid!

 • Reply
  Ester
  01/04/2016 at 1:14 pm

  Haarlem is zo leuk :-) Toen ik nog in Leiden woonde gingen we er vaak op bezoek bij Franse vrienden – die ondertussen ook naar Brussel zijn verhuisd. Goed om te lezen dat je weer wat meer energie krijgt!

 • Leave a Reply