Plogs & Vlogs

Plog 56: de olijke tuincentrum onderneming

Wekelijkse plog

De zesenvijftigste plog, over maandag 4 april 2016! Elke zes dagen een nieuwe plog!

P1010032Goedemorgen! We beseffen net pas dat het plogdag is, dus het rondje lopen zit er al op.

P1010033Koffie en internet.

P1010038En gelukkig ook net op tijd weer binnen.

P1010039Snel aankleden en het hoofd presentabel maken. Outfit van de dag – Singlet: van Sportsgirl denk ik, acht (8!) jaar geleden gekocht tijdens de acht maanden rondrijden in Australie. Broek: van One Teaspoon, twee jaar geleden ofzo gekocht in Amsterdam maar ik zie nu pas dat het ook een Australisch merk is! Riem van H&M en de schoenen zijn van Primark.

Rug tattooOh hallo tattoo! Die had ik acht jaar geleden nog niet.

Outfit van de dagDeze trui om het af te maken, een keer gekregen voor mijn verjaardag en van het merk Just Female.

chips als ontbijtEen handje chips a day, keeps the doctor away! Of ging ‘ie niet zo? Goed ontbijt, in ieder geval.

P1010058Kijk daar! Zusje Lisaaaaaa.

P1010060Roadtrip with the girls!

TuincentrumWel helemaal naar het tuincentrum. Met stroomstoring. Oh oh. Gelukkig heb ik wat cash bij me.

Tuincentrum Oosteinde HaarlemIk had de hele week al zin in dit tuincentrum!

P1010066Het beest kijkt haar ogen uit en leeft momenteel op driedubbele snelheid. Maar dit is vissenvoer hoor beest? Ik denk dat je dat toch minder lekker zou vinden dan wat je nu denkt.

Tuincentrum Oosteinde HaarlemOh godzijdank, er is een Buiten. Denkt ze.

Tuincentrum Oosteinde HaarlemEen mooie plek voor een snel tuin-overleg met vriend.

P1010075Er is hier ook een klein cafe-tje, met een buiten stuk wat ik nog niet ken maar wat er prachtig uitziet! Helaas valt er af en toe een druppel naar beneden dus dat is vandaag geen goed idee. En helaas kan er geen koffie gemaakt worden vanwege de stroomstoring dus gaan we aan de soort van nog koude frisdrankjes. Terwijl we allebei die koffie wel heel erg gewaardeerd zouden hebben, eigenlijk.

P1010077We hadden geprobeerd bij te houden hoeveel het zou kosten zodat we niet over mijn cash hoeveelheid heen zouden gaan. Het bleek veel lager uit te vallen dus het hondenvoer liet ik voor niets links liggen. Gelukkig kreeg het beest bij de kassa nog wel een kauwstaafje, dus verhongert ze nog niet volledig.

P1010078Buit! Slechts de helft van wat er gepland was, maar ik ben er al hartstikke blij mee. Lisa ook.

Sondevoeding bestellingTijdens het parkeren schreeuw ik uit het autoraampje naar de twijfelende sondevoeding leverancier dat ik er ben en dat ze niet weg moet gaan! Ik loop het geen tweede keer mis, verdorie.

Moe op de bank met CFWat een onderneming, zo een dag! Ik heb eigenlijk nu een andere afspraak maar die zeg ik maar even af. Sad face.

P1010086En dan komt vriend ook alweer thuis. Gezellig zeg!

P1010088Hij heeft een dubbele pleister om zijn vinger heen maar ik geloof hem maar als hij zegt dat de vinger niet half door midden is. Dat gebeurt namelijk nog wel eens.

P1010089Heel fijn jongens, gaan jullie maar even uitladen.

P1010093Dan maak ik echte en aanmaak koffie voor iedereen.

P1010094Loopt daar nou een zonnestraaltje met bloemetjes in haar hand de tuin in?

Snapchat huilenOf voelt het zonnestraaltje zich toch niet zo goed?

Snapchat honden smileyWe lachen er honderd hoestbuien uit met snapchat!

P1010102Tot het zusje weer weg gaat en vriend voor de verandering zelf eens naar fysiotherapie gaat. Een mooi moment voor Netflix, me dunkt.

P1010107Ik raak voor het eerst verzeilt in de vraagtekens van Netflix. Klik iets aan wat The Terrace House heet ofzo? Het blijkt een Aziatische reality show als in Big Brother achtig te zijn. Ik hou het maar 10 minuten vol.

Backstreet boys netflixVervolgens begin ik met de Backstreet Boys documentaire. Vriend komt uit de douche gelopen en zegt na een paar minuten dat ‘ie die ook wel wilt meekijken. Maar dat mag ik niet publiekelijk bekend maken. Tja.

P1010109Dus onder het genot van onze tonijn pasta wordt er een hoop jeugd en tiener sentiment omhoog gehaald.

Ik luister meteen allemaal van dit soort liedjes als de documentaire afgelopen is, en zing/mompel heel enthousiast mee!

Ben jij al donor tshirtHet douchen gebeurt nog steeds ‘s avonds tegenwoordig en erna trek ik een slaapshirt aan met een vraag erop.

Sondevoeding literflesHet sondevoeding bedrijf had weer eens niet wat ik nodig heb, en probeerde me wederom het andere merk aan te smeren. Nou, we all know where that got me. Dus nou heb ik allemaal te kleine hoeveelheden en een hoop plastic literbakken waar ik (nee; vriend) dat allemaal in samen kan gieten om zo toch zonder wakker gepiept te worden de nacht door te komen. Betekent ook twintig keer zoveel verpakkingen en troep eromheen, wat een verspilling! Maar wat mot dat mot. Welterusten!

7 Comments

 • Reply
  Irène
  05/04/2016 at 7:01 pm

  Waar te beginnen?!
  Goede broek, heel goede broek!
  Het geheim over Shane –> hilarisch!
  Je sondevoeding: waarom heb jij niet die kledder van Nutricia (Nutrison Energy) met bijbehorende paarse pomp, zoals volgens mij de meeste sondegevoederde CF-collegae?

 • Reply
  smileysarah
  05/04/2016 at 7:19 pm

  Heerlijke reactie Irène en ja, goede vraag. Ik begon nou eenmaal met deze pomp en volgens mij een tijd wel ook met Nutricia, maar daar kwam (de maand lange pijnlijke!) DIOS nummer 1 van. Toen na veel gedenk en dokter gepraat overgegaan naar het merk Cenaman, en dat gaat goed! Extra test gehad wat betreft Nutricia toen dus vorige keer ook mijn food of choice weer op was, en dat resulteerde in DIOS nummer 2! Ik snap niet waarom want het zou basically hetzelfde moeten zijn, maar ik raak het spul niet meer aan…

 • Reply
  Irène
  05/04/2016 at 7:45 pm

  Allicht, dat begrijp ik! Djiez een DIOS van een MAAND… Dan maar gekloot met verpakkingen en spullen. X

 • Reply
  Rosan
  06/04/2016 at 2:51 pm

  Die pomp die jij hebt, is wel de meest stille van ze allemaal. Dus ondanks dat ie groot is, heb je er zo goed als geen last van snachts. Ik heb na mijn trans om een nieuwe gevraagd omdat de mijne zo luid was. Eigenlijk kreeg ik hem niet, maar onder het mom van: alles nieuw, want getransplanteerd, heb ik hem toch gekregen haha. Ik heb nu idd die paarse, is al wat stiller.
  Oh en de bsb docu moet ik ook nog zien! Was ook vet enthousiast toen ik zag dat hij online was haha

 • Reply
  smileysarah
  07/04/2016 at 10:05 am

  Haha chill Rosan, post trans make over! Ik heb geen vergelijkingsmateriaal maar deze pomp is gelukkig heel stil ja!
  BSB docu was leuk om te zien, maar denk vooral juist vanwege het jeugdsentiment. En ook wel leuk om de karakters van de mannen beter te leren kennen, want daar keek ik vroeger echt niet naar ;D

 • Reply
  Ester
  13/04/2016 at 8:45 pm

  Bloemen! Ik dacht dat tuincentra’s per definitie druk waren (zoals Ikea op een zaterdag…) – maar dat ziet er goed uit. Goed idee om te gaan met een beetje regen buiten :-) En met een stroomstoring ;-)

 • Reply
  smileysarah
  14/04/2016 at 11:20 am

  Drukke tuincentra suck inderdaad Ester!! Maar dat is bij deze gelukkig bijna nooit het geval, en zeker als de stroom uit is ja haha! Voordat we naar binnen liepen kregen we al waarschuwingen van klanten die rechtsomkeert waren gegaan. Dat scheelt ;p Maar volgende keer toch maar mèt stroom en zon, want die weide om buiten te zitten is zo mooi! Heeeel zen ^_^

 • Leave a Reply