Plogs & Vlogs

Plog 57: lente op een zondag

Tuin PlogDe zevenenvijftigste plog, over zondag 10 april 2016! Elke zes dagen een nieuwe plog!

Pannekoeken bakkenGoedemorgen! Ik ben gezegend met een vriend die nooit kan uitslapen en vandaag vervolgens ook pannenkoeken wilt als ontbijt. Dan sta ik ook maar op!

Pannekoeken bakkenDit ziet er veelbelovend uit, jongens.

Pannekoek met stroopVriend snapt niet dat wij Nederlanders zoveel regeltjes hebben en met bijna alles zo zuinig zijn, maar met (brood)beleg gaan we los! Heeft ‘ie wel een punt.

P1010252Hee beestje! Normaal sta jij al veel eerder op de foto he? Ze gedraagt zich voorbeeldig als we haar niet meteen na het wakker worden gaan lopen, maar pas na het ontbijt. He-he, dat kostte dan een jaar van oefenen, maar dan heb je ook wat.

Rommel in huiskamerIk moet dit opruimen.

Tuin zaadjesMaar ik raak al snel weer afgeleid. Dit zijn de zaadjes die nu al ergens in wat aarde zitten…

Moestuin zaadjes… en dit zijn de zaadjes die ik nog wil planten.

P1010257Vriend ging onkruid wieden. Dat ziet er al heel wat beter uit!

Hond helpt in de tuinHet beest helpt mee.

P1010261Veel leuker buiten dan binnen. Maar wel nog een beetje fris!

Hond met buurvrouwOmstebeurt lopen de buurtjes voorbij. It must be spring again, YAY!

Viooltjes plantenDe bloemetjes van in de vorige plog stonden tot vandaag nog in hun potjes. Nu verspreid over dit stukje, zodat het er al iets leuker uitziet tot de rest ook begint te groeien. Het is maar goed dat ik zwarte nagellak op heb.

Zaadjes in moestuin plantenVriend gaat op pad met het beest en ik stop de eerste zaadjes die rechtstreeks de grond in kunnen de moestuin in.

Dahlia knolEn ga dan ook nog maar even door met de dahlia knollen. Kijk, het lijkt net op een luchtpijp en longen, zie je? Soort van? Alien achtig? Wat een takke werk om deze dingen de grond in te krijgen, en ik weet niet hoe goed ze nog zijn. Maar we gaan het zien.

Borrelnootjes en fantaZo. Nou is het wel weer leuk geweest.

Nieuw thema wordpressDit is zo spannend; ik wil een nieuw thema voor mijn blog en heb een hele leuke gevonden. Nu eerst nog een beetje inlezen hoe dat allemaal gaat. Zin in!!

Moeie hond op stoelOjeej, wat een avonturen hebben de vriend en het beest beleefd. Eerst naar het bootje toe, waar dit wezentje in het water viel! Daarna in de file richting het strand waar ze halverwege maar zijn omgekeerd. It sucked the life right out of this one.

Kusje geven aan hondKusje erop?

P1010282Toch nog even extra naar buiten, om het goed te maken.

P1010285Daaag :)

P1010287Als ze thuiskomen ben ik aan het… slapen?!

P1010297Vriend heeft een top serie gemaakt waarin hij elke keer dat hij even binnen liep zo een soort foto maakte, haha! Maar dit is de laatste, en een half uur later word ik wakker.

P1010300Goh. Zo probeer je nog eens wat nieuws. Maar ik ben er weer hoor!

Hond slaapt op rugNu deze nog.

Zelf een deck bouwenBuiten zie ik vriend zitten. Zitten ja! Niet bezig met een of ander project. Wat is het toch een bijzondere dag vandaag?

hondje slaapt tussen ons inDe eerste keer van het jaar dat we hier weer zitten zo. Hoe heerlijk!

Hond rolt op rugSuch a flirt.

Tuin water gevenEn ook de eerste keer van het jaar dat we de tuin weer water geven.

P1010332Ehh…?

P1010336Volgens mij zijn er in mijn laatste vier plogs maar twee verschillende maaltijden langsgekomen die elkaar steeds herhalen. In het echte leven eten we ook nog wel iets anders hoor!

P1010338We kijken een Steve Jobs documentaire. Vond hem niet geweldig goed, maar wel leuk om meer van hem te weten te komen.

P1010339Vriend schenkt nog wat warms in en zag deze koppen opeens naast elkaar staan. Das grappig, want zusjelief uit Amsterdam gaat een paar jaar in Stockholm wonen met haar vriendinnetje uit Utrecht. Tadaaah :) We kijken nog een New Girl aflevering (elke keer hardop lachen) en gaan naar bed. Welterusten!

4 Comments

 • Reply
  Sabine
  11/04/2016 at 5:58 pm

  Haha die mag hier ook wel even pannenkoeken komen bakken in de vroege ochtend :P

 • Reply
  Ester
  11/04/2016 at 7:40 pm

  Ja, de lente is begonnen! Zin om weer heel de dag buiten te zijn :-)

 • Reply
  Sarah
  12/04/2016 at 10:14 am

  Sabine – be careful what you wish for!! Gelukkig woon je zo ver weg, anders stond ie zo om 6 uur ‘s ochtends voor jullie deur hoor ;)

  Ester, HOE fijn hè :D Meteen tien keer zo productief ook met die zon erbij!

 • Reply
  Bibiane
  14/04/2016 at 9:40 am

  Pannenkoeken als ontbijt! Yes, zo eentje wil ik ook wel :) Spannend van je nieuwe theme, dat heb ik ook altijd (en dan werk ik er echt veel te lang aan door :) ) Ik word vrolijk van de zonnige foto’s :)

 • Leave a Reply