Plogs & Vlogs

Plog 60: met een afgewerkt To Do lijstje

Plog Hoestende AvonturierDe zestigste plog, over donderdag 28 april 2016! Elke zes dagen een nieuwe plog!

Donkere luchtGoedemorgen! Het beest moet naar buiten, maar de lucht belooft niet veel goeds. Ik laat de camera even thuis, ok?

P1010644Toch nog droog gebleven. Thee zetten met zonlicht wat door de nog net zo donkere lucht heen komt.

P1010647En wakker worden met Youtube en reclame blaadjes.

Herome nagelversterkerOude nagellak eraf; nieuw basislaagje erop. Van Herôme, da’s een fijne.

P1010650Wat nog fijner is, is wanneer het beest naar me toe komt gerend voor een schaamteloze knuffel!

P1010653Tijd voor een draaimolen.

P1010654En een nieuwe toren.

Mozzarella met tomaat en zoutVolgens mij mag ik mijn mickey button wel weer eens laten verwisselen want hij blijft naar binnen trekken. Ik heb ondertussen geleerd dat dat een verouderingsteken is in mijn geval. Dan maar even een goede lunch om die maag weer vol te pompen. Dit is altijd goed, met veel zout erbij!

P1010658Nog meer knuffels met het beest.

P1010709En de draaimolen heeft het tot de volgende ronde gehaald.

P1010710Wat gaat er toch altijd verrassend veel tijd zitten in ‘even snel een blog dingetje’ doen! Dus dat is dit.

Leuke postEn dan bedenk ik me zomaar dat dit kaartje wel een leuk idee is.

RecycelenMeteen op de post (het proces van bedenken, schrijven en sturen is nog nooit zo snel gegaan!) en als we dan toch naar buiten gaan kan ik net zo goed het recycle spul meenemen.

P1010714Het beest wilde vandaag naar het park. Vond ze handig, want daarvoor staan die recycle containers. Ze is zo behulpzaam!

P1010717Nu dat we weten dat beesten alleen he-le-maal achterin het park los mogen, is dat de enige plek waar we braaf met de bal spelen. Soort van. Soms.

P1010718Kijk nou hoe lief. Het gooien en brengen gaat altijd eeuwig door. Het is maar wat je hobby is!

P1010719Tijdens het uurtje buiten hoestte ik me de hele tijd al een ongeluk, met toch wel de klapper onderweg terug naar huis op een druk kruispunt waar mijn longen maar niet chill wilden doen. A.k.a. toeschouwers en een nonchalante leun actie tegen het stoplicht. Eenmaal thuis stik ik een beetje in het kwadraat en na een kotsbui voelt het allemaal wat beter. Vriend is ondertussen thuis en brengt me lief een glas water, waar natuurlijk een foto van gemaakt moest worden zodat ik dit verhaal ook kon vertellen. Ja, je bent eerlijk en open of je bent het niet he? Al vergeet ik hoestbuien normaal altijd te noemen omdat ze zo normaal zijn, maar dan weet je nu dat je die er bij elke plog even een paar keer bij kan bedenken!

P1010725Verder met de orde van de dag. Er zijn weer wat groenteplantjes die hun eigen grotere pot nodig hebben. En bovendien was er dus niets gebeurd met de sla en snijbonen dus die zaai ik opnieuw.

P1010728Vriend schildert een raampje en stoeit wat af met het beest.

P1010729Ojeej, dit is dus waarom je altijd meteen water moet geven als het plantje verhuist naar een nieuwe pot. Snel doen!

P1010730We eten een van mijn lievelingsgerechten.

P1010731En kijken weer een aflevering van Orphan Black.

P1010737Het beest blijft hangen in haar hyper modus. In het echte leven zie je haar dan ook niet scherper dan dit.

Only You donkerrode nagellakRonde twee van de nagels. Een beetje in clown style erop gekwakt, maar de stukjes die er niet horen te zitten slijten er vanzelf af.

P1010740En dan begin ik eindelijk aan het laatste wat er ook nog op mijn To Do lijstje stond voor vandaag. Inpakken!! De sondevoeding neemt vast de helft van de ruimte in en twee derde van het gewicht. Altijd chill. Verder kom ik ook niet dus dat moet morgen nog maar gebeuren. Maar waarom inpakken dan?!

Berlijn starbucksOmdat ik morgen op de trein naar Berlijn stap!! Voor een lang weekend daar. Heel. Veel. Zin. In! En heel veel schietgebedjes dat mijn lijf zich goed bruikbaar zal stellen voor alle leuke dingen daar. Daar help ik zelf vast wat aan mee door op tijd naar bed te gaan vanavond. Welterusten!

7 Comments

 • Reply
  Wendy-Amelie
  29/04/2016 at 11:11 am

  Ik kan nog niet zo goed plaatsen waarom je een sonde hebt…Ik zie wel dat er nog wat vlees op je botten bij kan ;)
  Heb je een sonde omdat je door het hoesten vaak over moet geven en daardoor zelf niet bij kan voeden? Ben ik nu heel dom?
  Lijkt mij trouwens beangstigend als je buiten zo’n hoestaanval krijgt.

  Weekendje Berlijn, heerlijk! Geniet ervan.

  Liefs

 • Reply
  Annie
  29/04/2016 at 1:39 pm

  hi skattie! Heeeel veeel spass im Berlin!!
  Enjoy babes en datenight erna is a fact!
  Puss och kram

 • Reply
  De Hoestende Avonturier
  29/04/2016 at 2:28 pm

  Helemaal geen domme vraag Wendy! Ik verwacht helemaal niet dat iedereen zomaar alles weet en ben blij dat je de vraag stelt :) er zijn meerdere redenen en gebeurtenissen die naar deze sonde leidden. Eten is voor mij mn hele leven al een grooooot probleem geweest (arme ouders). Net als al het hoesten noem ik in mijn plogs misschien te weinig hoe misselijk ik me elke dag voel, en wat een weerzin ik heb tegen eten. Het hoesten en regelmatig overgeven helpt idd niet, maar is meer bijzaak. Het lukte me dus nooit om genoeg voeding binnen te krijgen, en dat terwijl mijn energie gebruik alleen maar hoger werd/wordt door het ziek(er) zijn.
  Ik bleef bijna altijd rond een bmi van 16.5 ofzo hangen en toen het ziekte proces een paar jaar geleden nog in een paar versnellingen hoger ging lopen moest er wat gedaan worden. Of ik zou hopelijk stabiliseren met normaal gewicht, of ik zou iig op de transplantatielijst mogen komen (wat dat gedeelte betreft) want dat mag niet met een bmi van onder de 18. Gelukkig is het eerste gebeurd! En kan het transplantatie idee nog even op pauze staan. Ik haat de sonde en alles eromheen maar de 1500 extra kcal die ik snachts binnen krijg neemt enorm veel stress van me weg, en een beetje weerstand en zekerheid erbij…
  heel verhaal ^_^ heb een vd blogjes opgezocht die ik er toen over schreef, misschien maakt het dat nog duidelijker! https://sarahsmit.nl/dikke-pech-tijd-voor-een-peg/
  xxx

 • Reply
  Jeanien
  30/04/2016 at 1:07 pm

  Heel veel plezier in Berlijn! Ben benieuwd naar je verhalen!
  Staat ook nog op mijn lijstje, dus tips zijn welkom :)

 • Reply
  Marjolein
  01/05/2016 at 6:05 pm

  Wat ik me nou afvraag he.. Hoe is het voor jou dat dingen vrijwel nooit spontaan kunnen? Altijd al die extra zaken waar je rekening mee moet houden..

 • Reply
  Ester
  02/05/2016 at 8:54 pm

  Ik zag al een foto van Berlijn langskomen… heerlijk even weg! En het pakken is gelukt :-)

 • Reply
  smileysarah
  04/05/2016 at 7:40 pm

  Marjolein – Nou, dat is best wel heel irritant vind ik!! Maar het is hoe het is :) Liever al dat regelwerk dan helemaal nergens meer heen natuurlijk. Voordat ik zuurstof aan boord nodig had was het nog een stuk minder, maar nu willen de meeste vliegmaatschappijen driedubbele garantie dat ik niet zomaar dood neerval in hun vliegtuig. Wat ik ergens wel snap, maar de manier waarop vind ik heel omslachtig. Iedereen hun eigen formulier waar vrijwel steeds hetzelfde in wordt gevraagd, met honderd bijlagen erbij etc. Maar goed, uiteindelijk is het het waard! En plekken die dichterbij zijn kunnen met de trein, zoals Berlijn nu. Dat scheelt ook al een hoop papierwerk en kan dus veel spontaner ^_^

 • Leave a Reply