Plogs & Vlogs

Plog 78: gewoon eens vanuit huis!

De hoogste tijd om eindelijk eens het nieuwe gewone leven vast te leggen en te laten zien. Voor zover het gewoon is. Ik had tijdens het maken van deze plog de eerste dagen van weer fysiek op kunnen bouwen na wat bizarre tijden. Maar ondertussen is dat weer een beetje onderbroken. Iets met onder andere een oneindige bloedneus, een bezoek aan de lokale SEH, een (hele vervelende, may I add) neustampon (zo heet dat echt) die dagenlang moest blijven zitten, en uiteindelijk wat dichtgebrande plekjes en nieuwe omhoog gepropte watjes bij de terugkeer afspraak vanochtend. Nooit een saai moment, dat is een ding wat zeker is!

Maar even de focus herpakken, deze plog is dus van een paar dagen daarvoor. Een lekker dagje thuis, met de normale dingen van het leven.

De achtenzeventigste plog, over zaterdag 2 mei 2020!
Goedemorgen! Je hebt dit openings slaaphoofd gemist, wees eerlijk.
Stap 1 van de dag, steunkousen aan. Yes, dit is hoe sexy ik ben sinds transplantatie! In het laatste deel van de eerste week schreef ik al iets over een trombosebeen. Daarnaast houd ik nog steeds wat vervelend vocht vast. Dit helpt daarbij.
Stap 2, mega geïrriteerde sonde button verzorgen. Ik denk dat het komt door medicatie gedoe en recente gebeurtenissen van het lijf, maar schijt irritant is het wel.
Goedemorgen beest!! Kennen jullie deze nog?! Onzin vraag natuurlijk. Ze was maar vijf minuten eerder beneden dan ik maar bij het weerzien krijg ik toch al een celebration dance van ‘r.
Na de ochtendplas sta ik op de weegschaal, want dat is een van de drie dingen om dagelijks bij te houden. De andere twee zijn temperatuur en longfunctie, die doe ik later.
Pap voor ontbijt! Zin in. Met (niet meer) bevroren rood fruit.
Omdat er nog wat van dezelfde soort bacteriën in de nieuwe longen te vinden zijn als in mijn oude moet ik helaas nog vernevelen. Maar dat is oke. Ik probeer er steeds een moment van te maken voor het minstens halve uur lezen wat ik dagelijks wil doen. Net begonnen in een nieuw boek,
Sinds een handjevol dagen ben ik dus fysiek eindelijk weer aan het opbouwen. Daar hoort Yoga with Adriene bij! Heel fijn om weer te kunnen doen.
Het beest houdt net als in eerdere tijden trouw de slaperige wacht aan het voeteneinde.
Tijd om mezelf maatschappelijk correct eruit proberen te laten zien.
Tadaa! Ik probeer mezelf altijd nog wel “echt” aan te kleden op oké dagen, ook al mogen we nergens heen met z’n allen. Maar weet je, zo anders is het eigenlijk niet voor mij en veel ander chronisch zieken, of in elk geval CF-ers. We kennen isolatie al heel erg goed, we kennen thuiszitten zonder baan, we kennen altijd opletten op hoestende, ziek ogende mensen en bepaalde dingen niet aanraken buitenshuis. We hebben meer ervaring met mondkapjes dan ons lief is, en we hebben al geleerd hoe we onszelf wekenlang kunnen entertainen in huis. Dus ik kan wel gezellig zeggen dat ik het zus en zo doe in Corona tijden, maar eigenlijk voelt het gewoon alsof ik me aankleed op een normale dag.
Dit luchtje hoort erbij vandaag,
Tijd voor een wandeling! Zo ontzettend blij met de zon die we grotendeels hebben gehad de laatste weken.

Vrijwel altijd als ik deze route loop luister ik naar een podcast. Vandaag is het deze. Hij is iets heftiger dan ik verwachtte toen ik ‘m opzette dus, zoals ik doe sinds transplantatie (ze hebben daar denk ik een knopje gevonden), loop ik weer eens met tranen tussen de hardlopers en wielrenners door die mijn pad kruisen. Maar het is ook wel heel mooi en interessant. De hoofdboodschap is dat je na een traumatische of heftige gebeurtenis niet echt aan moving on doet, maar aan moving forward. Het verschil daartussen is de gebeurtenis achter je laten, of met je meenemen naar je verdere leven. And that can be a good thing!

Tijdens het maken van deze foto, specifiek voor deze plog, realiseer ik me weer even extra goed dat ik hier mét prednison hoofd, maar zónder zuurstofslang sta. Met een wandeling van 45 minuten, zonder dat het een big deal is. Wat ben ik daar eeuwig dankbaar voor.
Weer thuis doe ik aan eten en spuiten.
En bubbelwater drinken. Een tijd geleden kreeg ik deze herbruikbare rietjes opgestuurd via dit blog, van Strawies. Ik had er eerder in winkels wel eens naar soort gelijke gekeken maar twijfelde nog of ik ze echt zou gebruiken dus nooit gekocht. Maar ik ben wel een rietjes-lover bij zoete of prik drankjes, dus dat voelde niet meer helemaal lekker met alle beelden van oceanen vol plastic. Toegegeven, het gebruik hiervan is even wennen. Ze bewegen niet mee en mijn advies is om je tanden er niet te hard tegen aan te gooien. Maar het wordt al snel normaal! En ze kunnen in de afwasmachine dus dat is makkelijk. Als ze een betere schoonmaakbeurt nodig hebben zit er ook een borsteltje bij.
Hee hallo! Deze leukerd is thuis vanuit werk :)
Oh wacht, is dit nou… schaamteloze promotie voor zijn Van Zutphen Woodworks? I believe it is. Yes it is.
Ik krijg een broodje van ‘m! Zit al een paar weken mijn tijd te nemen om mijn telefoon’s inhoud eindelijk eens te organiseren. Hij is continue vol en ik ben er klaar mee. Plus ik heb al maanden niet goed bijgehouden wat erop staat, of op de mac overgezet, etc. En ik maak veel screenshots waar ik later dan wat mee wil of moet, dus ik ben echt langzaam met dit proces. Maar ik vind het ook heel zen en inspirerend, want allerlei oude ideeën komen weer voorbij en daar doe ik dan meteen wat mee. Voelt heel productief, georganiseerd en zen!
Van die mensen die alles doen voor hun momentje roem he.
Uh oh. Mega inkakker dus vlak voor het eten ga ik nog even in bed liggen en donder meteen in slaap. Weird yet lovely. Deze doet natuurlijk mee.
Omg kijk!!! Ik heb eindelijk genoeg ruimte om de software van mijn telefoon te updaten. Dit is een Big Deal man. Hier heb ik weken naartoe gewerkt, haha. Nu kan ik de fitbit en spotify app ook eindelijk installeren, want dat kon niet meer met mijn oude prut. Ach wat een prestatie.
De man heeft deze heerlijke flamkuchen met appel en brie gemaakt.
We kijken er een aflevering van Community bij. Járen geleden al helemaal gezien, maar lang genoeg terug om de details vergeten te zijn. Het is zo een heerlijk lichte, grappige show. Met korte afleveringen dus niet meteen een uur bezig. Fijn als je even niets zwaars wilt. En nu dus op Netflix.
Nog wat van de laatste dingetjes van de dag en dan naar bed. Leuk dat je weer mee keek!

10 Comments

 • Reply
  Wendy-Amelie
  06/05/2020 at 6:29 pm

  Leuk weer een Plog!

  • Reply
   Sarah Smit
   07/05/2020 at 4:37 pm

   Ze lijken overal weer een beetje terug te komen he ^_^

 • Reply
  Johan vanden Bossche
  07/05/2020 at 9:49 am

  Benieuwd wat er tussen het broodje zat op pagina 24 , foto met pc en broodje gezond ;-) ?

  • Reply
   Sarah Smit
   07/05/2020 at 4:38 pm

   Eigenlijk alleen rookworst met wat mosterd, haha. Simpel laat lunchje.

 • Reply
  Karlijn
  07/05/2020 at 1:15 pm

  IK EN BEROEMD!!!! Okee ik ben klaar met alles, mijn levensdoel is bereikt ;) Heerlijk om jou van alles te zien doen Saar. Boomer uitlaten, telefoon opruimen, chips eten, yoga doen, dikke kus voor jou!

  • Reply
   Sarah Smit
   07/05/2020 at 4:38 pm

   Graag gedaan!! Lief, en dikke kus terug, uiteraard. Xx

 • Reply
  Karlijn
  07/05/2020 at 1:15 pm

  Ik mis de B in mijn tweede woord, lekker bezig ben ik weer ;)

  • Reply
   Sarah Smit
   07/05/2020 at 4:39 pm

   Haha het werkt both ways! Ik had erover heen gelezen als je het niet had gezegd!

 • Reply
  kirsten keller
  07/05/2020 at 1:51 pm

  Plog is back, jeej!!

  • Reply
   Sarah Smit
   07/05/2020 at 4:39 pm

   Blij dat ze gemist waren ^_^

  Leave a Reply