Cystic Fibrosis Plogs & Vlogs

Plog 74: op avontuur met Australische mede-hoester

PLOG sarah smit

Een plog, whoopie! Voordat ik de lading foto’s hier dump is een kleine introductie wel aan de orde, me dunkt. Deze dag vond namelijk een jaar gele… nee okee, een maand geleden al plaats. Moet je die nog wel gebruiken dan? Hmmja, daar ging ik een paar weken over twijfelen, wat er voor zorgde dat dit nu niet twee weken te laat maar vier weken te laat online komt. Bovendien was ik bezig met een filmpje waarin ik alles uitleg en laat zien rondom de infuuskuur, die ik nog voor deze plog wilde plaatsen, for the sake of a kloppende verhaallijn. Maar dat filmpje kwam maar niet af. Dus je leest het; dráááma allemaal. Uiteindelijk heb ik maar besloten om deze plog gewoon nu te plaatsen, en als er alsnog interesse is voor ook dat halve filmpje dan hoor ik het wel? Dan ga ik die ook mooi en af en post-able maken.

(Mijn laatste plog in het algemeen vond trouwens wel bijna een JAAR geleden plaats! Wat een bijzonder moment blijkt dit te zijn!)


PLOG 74
op avontuur met Australische mede-hoester

Foto 08-07-17 09 16 06

Goedemorgen! Niets zo mooi als een korrelige ochtendfoto. De eerste plogfoto vanuit ons niet-zo-nieuwe-huis-meer. Ik voel me een beetje gaar want de wekker gaat vroeg, maar de reden daarvoor is prachtig! Het heeft te maken met die kunst op mijn rechterarm.

Foto 08-07-17 09 17 21

Buiten zie ik de man zitten die uit nature altijd al vroeg uit de veren is, natuurlijk het beest, en ook een logee! Snelle versie van het verhaal: dit is Rod en die ken ik uit het ziekenhuis in Sydney, Australië, van wel 8 jaar geleden. In die 8 jaar werd hij zieker tot hij twee jaar geleden nieuwe longen mocht ontvangen. Tijdens mijn laatste ziekenhuisopname nam hij al zwemmend deel aan de Transplant Games in Malaga, Spanje, waar wij hem eigenlijk zouden aanmoedigen, maar wat helaas dus niet doorging. Dus kwamen hij en zijn zoon in hun laatste Europa weekend maar naar ons. Super leuk!

Taaislijmziekte behandeling

Aankleden, afkoppelen, inhaleren en wegslikken.

Picclijn eruit

En snel naar beneden om de deur open te doen voor de thuiszorg die mijn picclijn eruit haalt. Hoera, FREEDOM! De drie weken continue intraveneuze antibiotica zitten er weer op. De thuiszorg man vroeg nog of ik de lange lijn wilde bewaren (ha-ha), maar niet of ik er een foto van wilde maken. En om dat zelf te vragen vind ik dan weer zo een ding. Dus hier is mijn arm zonder lijn.

Foto 08-07-17 13 11 35

Laatste Cystic Fibrosis taak van de ochtend…

Foto 08-07-17 13 30 08

… en dan klaar om te gaan.

Foto 08-07-17 14 33 27

Treintje in.

Foto 08-07-17 14 52 48

Om uit te stappen bij Amsterdam. Het is zo leuk om dit met buitenlandse gasten te doen; alles waar wij gewend aan zijn en voor lief nemen is voor hun allemaal magisch en nieuw. Amsterdam is sowieso nog steeds mijn grote stadsliefde maar vandaag loop ik er nog wat extra trotser doorheen.

Amsterdam rondvaartboot

Dit blijft toch echt de beste manier om kennis te maken met Amsterdam. Zeker als er anderhalf professioneel hoester in je gezelschap mee huppelt.

Foto 08-07-17 15 16 04

Vader en zoon in al hun glorie! En hun piepende kip, die op al hun Europa locaties aanwezig is geweest en nu wat mensen van andere boten in de lach laat schieten wanneer hij het raam uitfladdert.

Foto 08-07-17 15 16 53

Over het IJ…

Foto 08-07-17 15 41 41

… door en langs wat grachten…

Foto 08-07-17 15 46 03

… en allemaal typische Amsterdamse huisjes.

Foto 08-07-17 16 06 17 (1)

Wanneer we niet geloven dat het water uit de grachten heel schoon is riskeert de kapitein iedereen’s leven door buitenboord te hangen en een glas water eruit te scheppen. Het is inderdaad echt doorzichtig!

Foto 08-07-17 16 26 49 (1)

Ja hoi, met z’n allen!

Foto 08-07-17 16 49 34

Nog een keer met z’n allen, in Cafe Stevens op de Nieuwmarkt.

Cafe Stevens Amsterdam

Met uitzicht op dronken Britten en de Waag.

Cafe Stevens Amsterdam

We moeten onze gasten natuurlijk wel de juiste Nederlandse cultuur meegeven.

Foto 08-07-17 18 04 48 (1)

Zoals ik al zei!

Condomerie Amsterdam

De kip wordt er blij van.

Foto 08-07-17 18 37 29

We halen wat souvenirtjes voor het Australische thuisfront om het af te sluiten.

Foto 08-07-17 18 57 11

En maken nog een laatste foto van de fiets-garage.

Foto 09-07-17 00 37 03

Thuis ploffen we op de bank met allemaal lekkers.

Buiten Adem documentaire

En willen de gasten onze documentaire Buiten Adem wel eens zien. Nòg iets waar ik al lang meer over wil schrijven hier! Binnenkort, binnenkort…

Foto 09-07-17 01 24 28

Pfieuw, wat een dag. Hallo lief bed! Welterusten buitenwereld!


Zoals gezegd is dit precies een maand geleden al gebeurd. Ik loop dus ook alweer een tijdje infuusvrij rond en al heb ik niet het idee dat ik weer op mijn oude niveau zit, gaat het wel gewoon prima! Tot de volgende keer lieve lezers :)

No Comments

Leave a Reply