Australië Reizen

Poging nummer 4

Ik heb heel wat afgeschreven in vorige niet geplaatste logjes, want we hebben nieuw internet en een paar zijn gesneuveld tijdens het proberen van posten, en een paar door mn eigen schuld, maar ik hoop werkelijk dat dit logje de wereld ingezonden wordt. Voor de mensen die over alle branden hebben gehoord (wereldnieuws?) is hier het teken dat ik nog leef! We hebben geen vuur gezien, alleen rook, en vooral veel rook geroken voor dagen lang. Ik heb vandaag nog geen nieuws gekeken maar gister was het officiele dodenaantal 181 en de politie verwacht dat het tot de 300 kan oplopen als eenmaal alle vuur geblust is en ze de niet-meer-bestaande dorpjes kunnen doorzoeken. Het is al minder heftig maar nog steeds is er op verschillende plekken brand. Er zijn eergister allerlei benefit concertjes gehouden en een tv-station was de hele avond bezig met geld verzamelen voor de families die niets meer hebben. In die ene avond hebben ze over de 20 miljoen dollar (ongeveer 10 miljoen euro) verzameld en in totaal is er ongeveer 75miljoen dollar gegeven, dus ondanks alle drama en verschrikkelijkheden is iedereen trotser dan ooit om een Australier te zijn. Op de radio zijn er een paar stukjes gemaakt met stemmen van mensen die alles verloren hebben die op het nieuws geweest zijn, met daarachter aan een mooi toepasselijk liedje. Kippevel material.

Dan nu wat wij hebben uitgespookt :p Een week geleden waren we klaar met de Great Ocean Road en zijn we naar een plekje ongeveer 2 uur ten Zuiden van Melbourne gereden (een deel met de ferry, wohoe ik heb ons busje uit een boot gereden hihi). Daar 3 stranden bekeken waarvan 1 echt heel hoge wilde golven had, dus dat was leuk voor 20 minuten maar surfen gingen we daar maar niet proberen. Het was die dag de heetste dag sinds 150 jaar hier blablabla dus we wilden toch graag in wat zeewater liggen, aangezien we geen airco in ons busje hebben en de (koele) supermarkt na 2 uur lang rondhangen ook wat saai wordt. Vandaar de twee andere stranden, die een stuk beter waren.

Die nacht op een gekke camping geslapen en de volgende dag naar Shane’s oom, Mick, en zijn vriendin. De eerste keer dat ik meer familie van m zag en het was erg leuk. Grappige mensen en was echt gezellig. Samen wat gegeten voor lunch en daarna naar Shane’s oma. Dat is een dame van 86 jaar oud en sinds een jaar woont ze in een soort tehuis, vooral om ze dement aan het worden is maar dat is nog niet zo erg. Ze is zonder twijfel de grappigste oma die ik ooit heb gezien. Ze komt uit Slovenia en heeft nooit super goed Engels leren praten dus dat was al leuk om te horen. Dan was er ondertussen ook nog een andere oom van Shane daar gekomen en samen met Mick zaten ze haar de hele tijd te plagen. Ik dacht in het begin steeds van ooh hoe kun je dat doen, ze snapt niet dat dat grapjes zijn enzo!? Maar wat dat betreft was ze nog erg helder en zei ze als iemand te ver ging ‘stuuuupid’ :p Op een gegeven moment ging het gesprek over dat Shane en ik misschien gingen fruitplukken. Mick zei tegen dr ‘jij hebt dat toch ook nog gedaan?’ Ze dacht even na en zei toen ‘mmmnee niet dit jaar’ haha zo schattig. ‘Oh en vorig jaar?’ ‘Hm not really sure’. :p
Die avond bij Mick en diens vriendin gebleven, campervan in de achtertuin en electriciteit kabel door het keukenraam. Volgende ochtend niet te laat weg, op weg naar Melbourne want ik had daar een shoot voor de art director van Tony&Guy die meedoet met een of andere landelijke wedstrijd voor haar design. Was wel leuk, 5 andere modellen daar ook en de styling (haar + kleding + locatie) was mooi gedaan. Die avond terug naar Shane’s ouders – dat was toen we door heuvels met rook reden, maar ze waren nog erg ver weg hoor, zo stupid zijn we ook niet ;)

We kwamen hier om mijn bankpasje op te halen (jaja, bankrekening geopend voordat we weggingen) en de vriend van Shane die het surfboard had laten maken (toen shane wegging van de boot waar hij werkte hadden ze besloten hem een surfboard cadeau te geven en iemand van de bemanning komt uit het Noorden van Australie dus die heeft het allemaal geregeld. Hij is alleen erg langzaam en onhandig) die zou het ondertussen hierheen gestuurd hebben maar dat heeft ie nog niet gedaan :p Dus we gaan m nou maar vragen om het naar Sydney te sturen en dan kan Shane ondertussen nog wat oefenen op ons tweede hands surfboard want zn nieuwe is waarschijnlijk nog kleiner en dus moeilijker.
Toen was de vraag weer even wat we nu dan gaan doen, want we hadden via via wat telefoonnummers van fruitpluk-plekken gekregen, en naar eentje hadden we formuliers en visa bewijs enzo naar opgestuurd. Na een paar dagen belden ze ons, met de vraag of we aanwezig konden zijn voor the job interview. Maar het is 8 uur rijden naar die plek dus we vroegen of dat via telefoon kon. Nee kon niet, we moesten echt aanwezig zijn. Dus ok, helaas. Twee dagen later werden we weer gebeld, dat de baan van ons was als we dat nog wilden, maar ze hadden pas werk vanaf begin Maart nu. Dus hebben we alsnog nee gezegd want we hebben geen idee wat we dan tot eind feb. gingen doen. We dachten nog even aan naar de beroemde aboriginal rock te rijden in het midden van Australie, maar dat leek geen goed plan omdat ik volgend weekend een goed betaalde shoot zou hebben en we dan moesten haasten etc. (vandaag is die shoot naar een week later verplaatst, zucht :p ) en we hebben ons ingeschreven voor vrijwilligers werk met de branden enzo maar er hadden al 10.000 mensen zich ook aangemeld dus de kans dat daar meteen wat te doen is is ook klein. Vandaar dat we nu maar besloten hebben om morgen rustig aan richting Sydney te rijden (yeey!) en dan misschien een baantje te zoeken meer in de stad.

Um, what more. Oja, ik heb een trauma aan pc-tassen nu want gister toen ik mijne opende kroop er een grote zwarte over mijn pc en gelukkig mag ik hier gillend wegspringen want deze was nog gevaarlijk ook. We zijn nu al een redback met heel veel eitjes, of zal ik zeggen eigeren :p tegen gekomen toen we de nieuwe veranda maakten, die in mn pc tas was een white tailed en die waar ik een foto op mn blog van had een tijd geleden was een huntsman. Nog meer leuk dierennieuws is dat er unusual veel shark attacks zijn; in Sydney afgelopen week twee; eentje in de haven (!?), die heeft zijn hand verloren, en eentje iets naar het Zuiden met een surfer, lees hier meer. Maar wij gaan niet opgegeten worden hoor :)

Nou poepies, tot snel hoors enzo, veel liefs , kusjesssss

11 Comments

 • Reply
  Anonymous
  01/02/2009 at 9:54 am

  wat ben je lekker bruin! je moet zo te lezen wel heel erg flexibel zijn in en met alles…..dat zou mij niet lukken hoor!
  fotoshoot: sarah goes puur natuur!
  dikke kus

 • Reply
  Veronica
  01/02/2009 at 10:28 am

  Jeetje Sarah,
  Wat een prachtig ‘avontuur’dit is een levenservaring waar je zoveel van leert. Fijn dat we het met je mogen delen via het weblog.
  Geniet er van………….zelfs in 46 graden……..terwijl wij lichte sneeuw verwachten.
  Liefs, Veronica

 • Reply
  Martine
  01/02/2009 at 6:30 pm

  Lieve zigeunerin, wat een heerlijk log om te lezen… ja, ik gun het je van harte, maar stiekem zou ik het mezelf ook even gunnen… haha. Grapje. Liefs van een andere hippie ;-)

 • Reply
  lisa
  02/02/2009 at 6:18 pm

  OOOh heerlijke zigeunster van me :D Ik was net foto’s aan t kijken van Suriname en dat was zo leuk met jou! Via je log breng je heel goed t geluk dat je voelt met shane en zee over :)
  nog veel plezier op de big ocean roaddd en je surferskills KOESLEKKEREFLEBBERACHTERJEOOOR

 • Reply
  Josxc3xa9
  14/02/2009 at 10:43 am

  Hee Saar en Shane,

  Je brief is gekomen en je papa was er heel blij mee!! Ook de foto’s zijn mooi.
  Ik vind dat jij erg goed bezig bent met die shoots, je wordt een echte proffesional!
  Hier alles zijn gangetje, Stephan is blij met al zijn bezigheden. Afgelopen dagen is Demian geweest en Lisa ook een nachtje blijven slapen.
  Doe de groetjes van ons aan je droomprins, ook honderduizend groetjes en kusjes van je papa!!

  Josemops

 • Reply
  Veronica
  14/02/2009 at 12:51 pm

  Hoi Sara,
  Geweldige verhalen maar doe je wel voorzichtig met die enge beesten. Altijd eerst controleren of er niets ergens in is gekropen!!! Nu is het de PC tas maar schoenen zijn ook favoriete donkere holletjes. Geniet er van meis want je hebt een fantastisch avontuur en herinneringen die niemand je ooit kan afnemen.
  Groetjes uit Voorschoten van Veronica

 • Reply
  Tamara
  14/02/2009 at 4:05 pm

  Brr precies de reden waarom ik NOOIT naar Australixc3xab zou gaan. Ik zou gek worden van al die spinnen bah! Nooit meer rustig slapen enzo :P

  Dapper dat jij dat wel durft hoor, petje af. Fijn dat je nog leeft ook trouwens;)

  liefs Tamara

 • Reply
  lisa
  14/02/2009 at 6:01 pm

  geweldig leuk logje :D heb je twee dagen geleden meer dan ooit gemist geloof ik en dat was echt niet fijn :( Alleen de laatste allinea vond ik echt niet leuk om te lezen! met je spinnen en je haaien. Als je wordt opgegeten (door een spin/haai) is het volledig je eigen verantwoordelijk om mij op de een of andere manier weer zo blij te laten worden dat ik verder kan leven zonder jou. (mooie zin :))
  kus!

 • Reply
  martie
  16/02/2009 at 6:53 am

  lieve schat, errug blij dat je o.k. bent.Zo’n van is great.Stay happy/healthy: je family in Vancouver.

 • Reply
  Saar
  16/02/2009 at 12:05 pm

  Een beetje spanning kan geen kwaad jongens, met die spinnen ;D Ik had het ook wel de eerste keer met die eerste grote spin (die nauwelijks gevaarlijk was trouwens), dat ontdekten we midden in de nacht en toen duurde het wel weer even voordat ik sliep haha maar nu ben ik gewoon zenuwachtig voor 2 uur en dan vergeet ik het weer ofzo (tot ik mn pc tas weer open want daar ben ik nu steeds heel voorzichtig mee hihi) Maar, ja, ik weet wel dat ik eigenlijk een beetje moet opletten met kleding enzo ook.. Maar Lies ik wordt niet opgegeten door een spin of een haai hoor 8D

  Martie, ik vind het zoooooo leuk dat je mn log leest!!

 • Reply
  CArola
  18/02/2009 at 12:35 pm

  He he,

  Heerlijk naar sidney toe! ben zo benieuwd hoe het daar is. Wat fijn dat je zoveel shoots hebt daar joh!
  X

 • Leave a Reply