Inspiratie

Politieke praat

Politieke praat

De blog die je wist dat zou komen. Of tenminste, ik wel. Ik wil al veel langer een stem-aanmoedigend-blogje plaatsen, maar vond het moeilijk daar iets perfects voor te verzinnen. Nu dat het stemmen MORGEN (als in 15 maart, woensdag) al plaatsvindt lijkt het me wijs om er eindelijk toch eens werk van te maken.

Waarom wil ik zo graag iets schrijven over dit onderwerp? Normaal is er geen greintje politieke praat te vinden op dit blog. Of dat nou expres gebeurt of toeval is, I’m not sure. Het moge duidelijk zijn dat het een ‘lastig’ onderwerp is wat veel emotie los kan maken, en ik denk dat ik niemand op z’n tenen wil trappen, noch een ellenlange discussie wil beginnen. Al schemert het vast een beetje door, ik ga om die reden niet keihard vertellen waar ik op stem of waar ik vind dat jij op moet stemmen. Dus waarom dan dit blogje?

 • Ten eerste om je eraan te herinneren dat je morgen (woensdag 15 maart) naar een stembureau moet gaan om een cirkeltje in te kleuren naast iemand’s naam op het stembiljet.
 • Ten tweede om te vertellen dat ik hoop dat je keuze voor die specifieke naam gebaseerd is op hoop en geloof in de toekomst, niet op bangmakerij.
 • Ten derde om te vragen of je de grote lijnen van de bij jou kans hebbende partijen hebt geresearched? Zo nee, of je dat please nog even gaat doen?
 • Ten vierde om dit statement hier neer te pleuren: er is géén goede reden om niet te gaan stemmen.
 • Ten vijfde om verdere uitleg op te laten lossen door middel van andere filmpjes en links.

Politieke praat filmpjes en links

Lubach vertelt volg je hart en hoofd, niet de peilingen:

De Utrechtse Marlous houdt op haar blog lastdaysofspring.com haar politieke zoektocht bij. Vol met tips, informatie bronnen en eigen ideeën. Erg handig en interessant!
Politieke praat Last days of spring

“Denk nooit ‘ik bemoei me niet met politiek’ want politiek bemoeit zich wel met jou.”

En als je dan écht niet wil, dan is deze blogpost van Claudia van witharmswideopen.nl voor jou. Vijf redenen waarom je echt niet hoeft te stemmen!

Asjemeclau politieke praat


Als laatste tip: als je zelf niet kan stemmen machtig dan iemand anders om dat voor jou te doen! Zo heb ik gister mijn stempas met paspoort kopie en handtekening aan een betrouwbaar iemand meegegeven. En daarbij in grote letters wie mijn voorkeur heeft, hehe. Maar Sarah, WAAROM GA JE ZELF NIET NAAR HET STEMBUREAU!?!?! Omdat ik vijf dagen naar Lissabon ga bitchessssss! Ik durf daarom te voorspellen dat de volgende post die je hier zal zien een buitenlands vlogje zal zijn. Hoera!!

(Maar dat is niet het punt van deze blogpost. Ga stemmen. Morgen. Op iemand wijs. Plzzz. K thanks bye.)

1 Comment

 • Reply
  Martine
  14/03/2017 at 6:31 pm

  Helemaal mee eens! Zeker als vrouw zijnde (we hebben pas 100 jaar stemrecht!). Enne geniet van Lissabon!

 • Leave a Reply