Côte d'Azur Duitsland Nederland Reizen Spanje

Reizen om te settelen

En toen waren we weer weg uit Nederland. Studie veel eisend en niet meer leuk, vriendjes visum proces veel eisend en niet meer leuk, altijd grijs en nat weer.. Waarom zouden we blijven? Zo kwam het idee om ons laatste masterplan te gaan uitproberen: settelen in zuid-frankrijk. Of een Spaans eiland. Of Italië. Ergens, weet je wel? Maar er moet werk zijn met (super)jachten voor vriendje, waardoor er automatisch ook zee en strand is, er moet een stad achtig gebeuren vlakbij zijn voor mij, zodat ik niet gillend gek word, een ziekenhuis wat een beetje iets over CF weet, er moet lekker weer zijn, en er moet rust zijn. En oja. We moeten er ook nog allebei mogen wonen – minor detail.

Toen we dit zo besloten hadden, ongeveer een half jaar geleden, gingen we in de rondte mailen naar oud-collega’s, oude bazen, en nog meer op facebook kijken naar wat er allemaal gebeurde in baan-netwerk-land. Na een tijdje kregen we te horen dat we tijdelijk mochten komen werken als extra crew op een superjacht van dezelfde eigenaar als het jacht waar we allebei eerder op hebben gewerkt. Op dit jacht, Slipstream, hadden we wel eens eerder gewerkt, maar toen lag het droog in een grote schuur in Friesland en dat was uiteraard zonder gasten. De reden dat ze ons nodig hadden in dit geval, was omdat ze juist wel gasten aan boord zouden hebben, die voor de al 6e keer terug kwamen en zo veel eisend waren dat het met de normale hoeveelheid crew niet meer te doen was. Juli en Augustus hebben we dus op de middellandse zee doorgebracht, met ons leven op pauze. Zo voelt dat voor mij altijd tenminste. Je doet niets behalve werken, werken, werken, 10 minuten lunchen, 15 minuten avondeten, werken, werken, en te weinig slapen. Net zo lang tot de gasten weer van boord zijn. Niet dat je dan meteen een dagje vrij krijgt, maar er wordt in ieder geval weer wat menselijker geleefd. Maar het was het waard, want het salaris en daarnaast vooral de fooi die we ervoor kregen waren mega, en dat konden we goed gebruiken na die gekke periode in Amsterdam!

Reizen aan de Côte d’Azur

Na deze 2 maanden gingen we 10 dagen vakantie vieren in St. Tropez, Nice en een kleiner dorpje wat meer het binnenland in.

Klimmen in St. Tropez

Klimmen in St. Tropez

Uitzicht van hotel in Nice

Uitzicht van hotel in Nice

Liefde! In een dorpje wat vol stond met markt.

Liefde! In een dorpje wat vol stond met markt.

Friesland en mijn AMFI propedeuse

Vanuit daar naar Nederland, waar we heel fijn in Chanan’s appartement mochten verblijven voor de 2 weken dat we daar waren! Fantastisch genoeg konden we ook nog mee met een boottrip in Friesland met 8 vriendjes en vriendinnetjes, die bijna een half jaar eerder geboekt was – wat een super timing van de wereld!

Friese meren

Friese meren

Spelletjes avonden

Spelletjes avonden

En door het grootste toeval heb ik ook nog mijn propedeuse op het AMFI kunnen ophalen!

En door het grootste toeval heb ik ook nog mijn propedeuse op het AMFI kunnen ophalen!

Door naar Berlijn

Maar wacht! Er kwam meer reizen bij kijken. Eerst ging ik ook nog naar Berlijn, waar Bowtje zn nieuwe thuis heeft gevonden! 5 daagjes, waarvan 3 samen met zusje Lisa. Zo leuk was het!

Park chillings

Park chillings

Het paleis appartement waar we via Airbnb.com in terecht waren gekomen.

Het paleis appartement waar we via Airbnb.com in terecht waren gekomen.

Uitzicht appartement, vlakbij Bowe's.

Uitzicht appartement.

Uit. Op je hakken van bar naar De Muur om geschiedenis les van vriend van Bowe te krijgen, naar club. Life is good.

Uit. Op je hakken van bar naar De Muur om geschiedenis les van vriend van Bowe te krijgen, naar club. Life is good.

Het engste feestje ooit werd op Bowe's werkplek georganiseerd. Foto door Liesje.

Het engste feestje ooit werd op Bowe’s werkplek georganiseerd. Foto door Liesje.

Aan het werk op een superjacht in Valencia

Toen echt naar Amsterdam. Eenmaal gedaan wat we moesten en wilden doen in Hollandia, zijn Shane en ik daarna naar Valencia in Spanje gevlogen, om naar het oudere jacht van dezelfde eigenaar te gaan, Silverdream. Ons oude vertrouwde jachtje wat altijd wel een baantje of twee voor ons heeft liggen. Het is de perfecte deal dit keer: Shane werkt fulltime, doet dingen waar hij blij van wordt op het dek, en ik werk halve dagen in het interieur, zodat ik niet fulltime net hoef te doen alsof ik aan het werk ben terwijl er niets meer is. Op deze manier ben ik goed bezig tot het einde van mijn shift en kan ik de rest van de dag lezen, films/series kijken, zonnen onder de oh zo blauwe lucht in de oh zo warme zon, lopen naar de ingang van de haven om in het zwembad te spatteren, of met de auto naar het centrum van Valencia rijden.

Tennisen op de haven.

Tennisen op de haven.

Ja! Mijn haar is rood geverfd!

Ja! Mijn haar is rood geverfd!

Donkere zwembad-lucht

Donkere zwembad-lucht

'Onze' boot Silverdream

‘Onze’ boot Silverdream

Mooi Valencia

Mooi Valencia

Mooi Valencia

Mooi Valencia

Mooi Valencia

Mooi Valencia

Mooi Valencia

Mooi Valencia

Spaanse daytrip..

Spaanse daytrip..

En bijna naar Majorca

En vandaag hebben we een weekendje Palma geboekt, op het eiland Majorca! Shane is daar eerder geweest en belde me met de boodschap ‘Ik denk dat we hier allebei gelukkig kunnen zijn!’. Dus nu dat we zo dichtbij zitten, zit er niets anders op dan er heen te gaan ;) Super veel zin in!! Nu is het slapentijd. Op een boot gaan mensen altijd op heel gezonde tijden naar bed. En ze staan ook zo vroeg op! Ik vind het nog steeds een vreemd concept….

3 Comments

 • Reply
  Bowe
  24/10/2012 at 11:02 pm

  She’s back! En hoe voelt het om weer terug te zijn? Ik vind dit ideaal dan hoef ik ook niet meer te appen/facebooken/smsen enzo. Blijven doen bitte!

  PS: Wel cool dat ze ook een WordPress gebruiken nu hier op Weblog :-D

 • Reply
  kirsten
  25/10/2012 at 3:21 am

  Saarr wat fijn zo een update!!
  En damn wat MIS ik je!! Hoe gaat t plan om een plekje te vinden om te settlen? Pas je een beetje goed op je zelf? Mevr ik ren van hot naar her..
  wij zijn net aangekomen in chiang mai. 24 u gereisd.. zijn gisten vanuit bali naar bangkok gevlogen en gelijk door. Indo was heerlijk!
  Hebben hier wifi dus kunnen even skype daten :) xx

 • Reply
  Zins
  25/10/2012 at 8:56 am

  Dit wordt lastig om je te komen opzoeken! Je bent steeds ergens anders !! Heeel tof om te lezen dit! Dikke kus van onz, Zinzi & Stijn XXX

 • Leave a Reply