Uncategorized

Rijden en bikini's

Hallo loglezers!

Ik typ dit logje op mijn illegale Kretaanse xe2x80x98Wordxe2x80x99-versie, want ons internet credit is op. Weet dus niet wanneer dit gepost wordt maar ik ga er maar vanuit dat dat later vandaag is (helaas is het nu 2 dagen later ;p). Ik ben vandaag (dus eergister) thuis zonder Shane want die was gevraagd of ie kon helpen werken met iemand waarmee hij veel klusjes had gedaan voordat ik hier aankwam. Eigenlijk hadden ze hem nodig voor gister, toen heeft ie ook gewerkt en bleek dus dat vandaag ook toch wel fijn zou zijn. Aaight hoor. Gister ben ik daarom heeeelemaal zelf naar Melbourne gegaan (3,5 uur in de bus heen, en 3,5 uur in de bus terug xe2x80x93 trein zou nog langer duren xe2x80x93 gelukkig is het busstation wel meteen in de stad waar je aankomt). Moet je trouwens even bedenken hxc3xb3xc3xa9 vxc3xa9xc3xa9l we in de auto/bus/busje gezeten hebben de laatste 2 weken. Van vliegveld naar hotel ging binnen een uur, volgende dag vanuit daar 3 uur naar campervan kijken, 4 uur rijden en weer hotel gevonden, volgende dag nog 4 uur rijden. Een paar dagen later naar Melbourne xe2x80x93 3,5 uur auto en diezelfde tijd weer terug. Daarna zijn we nog dat weekend daarheen gegaan met de auto en ook weer terug uiteraard. Paar dagen later de bus (3,5 uur) en trein (40 min.) genomen naar auto dealer om zelf het busje 4 uur terug te rijden. En dan gister ik dus weer de bus in voor beide kanten op. Waar we wonen is trouwens behoorlijk afgelegen xe2x80x93 mijn mobiel doet het hier niet en ik heb een simkaart van xe2x80x98de beste belcompanyxe2x80x99 hier. Er wonen ongeveer 600 mensen en het dichtstbijzijnste dorpje is 40 km verder, wat betekend dat je weer een half uur in de auto zit (de wegen hier zijn uiteraard niet allemaal goede snelwegen). Nou zijn we eigenlijk wel elke dag maar weinig hier, dus elke dag zitten we minstens anderhalf uur in de auto en vaak langer, maar weet je dat maakt helemaal niet uit! Je went er aan ofzo, of je snapt dat het nou eenmaal zo is en niets aan te doen en als je eenmaal in Melbourne aankomt, of bij de bakkerij in het dorpje hiernaast die veel lekkerderere broodjes verkoopt dan het winkeltje hier, of je eigenste busje kan ophalen, is die bus/auto-rit het helemaal waard enzo =)

Maargoed, mijn avontuur van gister dus. Iedereen hier vond me heel dapper want ik ben zomaar een Nederlands meisje wat nog niet zo lang hier is en dan zomaar alleen naar de grote stad gaat. Ze moesten eens weten! ;) Ik vind het heerlijk om gewoon zelf door de stad te lopen en precies te doen wat ik zelf wil. Dat heb ik dus gedaan, maar ik had ook een afspraak! Via facebook kreeg ik een paar dagen eerder een berichtje van iemand die me op een profielen site achtig iets voor modellen en fotografen (errug handig en wereldwijd) had gezien. Zij had daar zelf geen profiel dus had een andere manier bedacht om me te mailen. Ze heeft samen met haar vriend een nog beginnend maar goedlopend bikini/kledingmerk en was op zoek naar een nieuw model voor het nieuwe seizoen en vond mij daar blijkbaar helemaal goed voor. Ze woont in Melbourne, dus ik had haar terug gestuurd dat het me erg leuk leek maar dat ik hier waarschijnlijk niet zo lang meer ben aangezien we gaan rondrijden. Mailtje terug oh wat jammer maar helaas. De volgende ochtend nog een mailtje terug; ze had er hard over nagedacht en ze vonden toch echt dat ik het moest worden dus desnoods wilden ze me overvliegen zolang ik nog wel in Australixc3xab zou zijn, en dat het misschien fijner voor allebei was dat we elkaar eerst een keer zouden ontmoeten voordat we dat allemaal in gang gingen zetten. Vandaar dat ik haar gister dus heb gezien. Ze was ontzettend aardig en we hebben dipbroodjes ofzo gedeeld voor lunch in een mooi restaurant. We hebben heeeeeeel veel gepraat en lang niet alleen over kleding of modellenwerk maar het klikte zoiezo leuk dus we hebben 3 uur daar gezeten totdat ze echt weer terug naar werk moest. Ze had een tas meegenomen met de boekjes van hun kleding van de vorige shoots en seizoenen en ook wat kleding en bikinixe2x80x99s zodat ik de stof kon voelen enzo. Ik dacht dat ze alles mee had genomen om te laten zien maar opeens werd het duidelijk dat ze me 2 bikinixe2x80x99s en een zwempak wou geven! Ik dacht echt wtf haha, ze zijn erg leuk, alleen zwempakken draag ik nooit dus het zou zonde zijn die mee te nemen maar ze stond er echt op dat ik die bikinixe2x80x99s mee zou nemen. Ik voelde me er eerst een beetje ongemakkelijk bij maar het voelt nu meer als een belofte dat het echt doorgaat dus dat is leuk! De collectie is namelijk nu nog niet klaar maar ongeveer eind Februari of begin Maart en ze willen shooten op locatie in een woestijn achtige omgeving, tenzij het weer echt niet meewerkt (zo vreselijk gek en onvoorspelbaar rond Melbourne!! De afgelopen 2 dagen smolt ik echt weg zo heet was het maar daarvoor was het 3 dagen regen en rond de 15 graden.. Dat gaat de hele tijd maar zo door) als ik er voor terug ben gekomen en we dus niet eeuwig kunnen wachten, dan zal het studio werk worden. Zij zullen betalen voor de binnenlandse vlucht en me ook weer terugvliegen (they better haha) en ze hebben ook aangeboden dat ik in hun huis kan overnachten in die tijd, maar snapten het ook heeeeel goed als ik me meer comnfortabel voelde bij iemand die ik misschien beter kende :p Ik vind het allemaal goed! Bijna aan het eind begon ze over dat ze me ook wilden betalen. Ik had me eerder al afgevraagd of ze dat zouden doen maar toen die vlucht en overnachtig ter sprake kwam dacht ik oh waarschijnlijk niet (veel) maar dat zou ook goed zijn want het klonk zo leuk allemaal.. Eerder die middag had ze al verteld hoe ze eerst bij agency-signed modellen hadden rondgekeken maar dat was zo een belachelijk hoge prijs en dan moet je ook nog de agency zelf betalen etc. En ik had toen laten blijken dat ik de prijs die ze vertelde ook echt veel te hoog vond (2000 dollar per dag plus de extra kosten). We moesten even lachen toen we bij het onderwerp terug kwamen en ze zei dat ze het altijd zo ongemakkelijk vond om het over geld te hebben want je weet nooit of je iemand te weinig aanbiedt in zijn/haar ogen en ze hoopte dat ik het niet verkeerd op zou vatten maar ze wilden me 1500 dollar (= ongeveer 730 euro) bieden voor de dag. Verkeerd opvatten?? Ik vat dit heeeel goed op haha. Dus mijn eerst betaalde Australische opdracht staat zo ongeveer vast. Helaas dus pas over 2 maanden maar ik heb dr zin in! De rest van de dag daar dus rondgelopen en mijn laatste kerst cadeautje gekocht (lief en ik hadden samen alle cadeautjes eerder voor iedereen anders gekocht waarmee we het gaan vieren, maar nog niet voor elkaar) en om 6 uur vertrok de bus weer terug naar Mathoura.

Vandaag heb ik laaaaang uitgeslapen. Shane moest vroeg op en kwam terug rond lunchtijd 12 uur ofzo en daardoor werd ik pas echt wakker. Zijn ouders waren naar een ander dorpje want zijn moeder voelde zich niet goed de laatste week en had een afspraak bij de dokter (blijkt dat ze geopereerd moet worden maar het fijne weet ze er nog niet van af. Het is waarschijnlijk niet te ernstig, dat wel, maar toch nooit leuk) dus was alleen thuis. Tot Shanexe2x80x99s broer kwam want die werkte vlakbij vandaag en had een kerstfeestje wat om 1 uur smiddags begon ook hier vlakbij dus kwam douchen, eten en werd toen opgepikt door collegaxe2x80x99s. Volgens mij heeft die al 5 kerstfeestjes gehad dit jaar en more to come haha. Kleine dorpjes; vele feestjes J Daarna ben ik onze campervan ingedoken om te beginnen met poging nummer 30 ongeveer, om ons xe2x80x98plafondxe2x80x99 te ontdoen van de vele olievlekjes voorin. De motor zit bij dat soort busjes onder de voorstoelen en iedereen denkt dat die vlekjes daar zijn gekomen doordat iemand de motor startte terwijl hij niet dichtzat en er daarom olie alle kanten opspatte. Hoe dan ook, we hadden het eerder al geprobeerd maar niets wer
kte, en toen kregen we de tip van de moeder van Jamie (de vriend van Shane die me vorig jaar ook heeft leren waterskiexc3xabn. We zijn 3 keer daar al geweest, zo een super aardige mensen. We gaan op kerstavond trouwens met hun uit eten, zin in!) dat we het eens met eucalyptes achtig spul moesten proberen. Nou het werkt, maar wel pas na 10 minuten per plekje. Ga na dat dat allemaal dus op het plafond is en je je arm de hele tijd omhoog moet houden en hard moet duwen en wrijven, en dat er ongeveer 100 van die vlekjes zijn! Ze verdwijnen niet helemaal maar het is een stuk beter en Shanexe2x80x99s vader heeft net een ander olie spul voor mn neus gezet wat misschien nog beter werkt om ze helemaal te laten verdwijnen. Het is geen ramp als het niet lukt, tis meer een goede bezigheid en een manier om ons babytje nog mooier te maken dan dat ze al is. We gaan het xe2x80x98interieurxe2x80x99 ook nog schilderen in een mooier kleurtje en het bed iets hoger maken zodat er daaronder meer ruimte is voor bagage, en dan is ze helemaal klaar. We hebben er trouwens al 2 nachten in geslapen! De eerste hier in de tuin haha en de tweede naast het huis van lief zn broer+gezin. Iedereen had wat drank op en dan is een huis in je auto oh zo handig! De politie doet trouwens heeeeel veel breath-testing in alle dorpjes hier met auto bestuurders. Overdag, xe2x80x98savonds, whenever. De eerste keer toen ik allemaal politie in een rijtje zag verder op de weg waar wij op reden was ik instinctief een zijstraatje ingedoken en door de stress weer aan de rechterkant gaan rijden haha. Ik had niets fout gedaan maar het was 1 van de eerste keren dat ik hier reed en dacht niet dat ik een politie-test-iets al aankon. De keren daarna ben ik er braaf langsgereden maar was hun test-auto-rijtje net vol en mochten we gewoon doorrijden.

Goed, eindelijk weer een bekend te lange log, tijd om te stoppen! Terug naar het busje-plafond ;p Liefs!

Cimg3501

3 Comments

 • Reply
  Tamara
  16/12/2008 at 1:58 pm

  Super mooi busje zeg!!

  Allemaal erg leuk:)

  xxx Tamara

 • Reply
  Rene
  25/12/2008 at 2:30 pm

  aha, via MM dus, leuk! En klinkt goed.
  Als ze nog een fotograaf zoeken, zeg maar dat ze mij ook over mogen vliegen, dat ik niet alleen veel ervaring heb met woestijnachtige gebieden, maar ook met jou als model :-)
  En ik ben niet te duur natuurlijk….
  x

 • Reply
  Anonymous
  26/12/2008 at 8:46 pm

  yeahhhh cool saar:D wil je iets van je salaris naar mij opsturen zodat ik naar barcelona en sziget kan gaan dit jaar? koesssssss

 • Leave a Reply