Uncategorized

Sexy surfen

  Summerbabe. Bij sommige van mijn al voor lange tijd trouwe lezers zal er vast een lampje gaan branden. Vorig jaar? Toen ik jullie zo stalkte met al dat stemmen enzo? Ja, die wedstrijd.
Summerbabeprofiel_03
Maanden geleden had ik me weer ingeschreven voor dit jaar en had ondertussen door dat het stemmen systeem voornamelijk een aandacht-stunt is, dus poep aan dat, niemand lastig gevallen. Twee weken geleden ofzo kreeg ik een mailtje van ze – ik was ‘geslecteerd voor de selectiedag’ en of ik liet weten of ik kon komen. Ok, wat dat ook mocht betekenen, sure! In een grote Amsterdamse dansstudio werden omstebeurt groepen van 10 meisjes ontvangen, allemaal in de hoop bij de jury van Summerbabe in de smaak te valen. Wat voor iedereen toch als een verassing kwam, was dat dit eigenlijk vooral een contest was om VJ op de zender TMF te worden. Vandaar dat we behalve foto’s maken en babbelen met de jury, ook een verhaaltje in een grote camera mochten vertellen. Pardon??

Er waren allerlei soorten meisjes, iedereen had het wel gezellig met elkaar maar met een paar meisjes vooral moest ik vreselijk lachen. We moesten op de gang wachten en omstebeurt de studio in (in bikini) om dus al dat te doen wat ze eerder ongeveer hadden uitgelegd. Eerst met je ingevulde formulier naar de jury, bestaande uit een aantal vrouwen. Vertellen wie je bent, wat je doet, waarom je meedoet, en de zomaar gestelde vragen die zij vragen, leuk beantwoorden. Dan mocht je naar het midden van de ruimte, waar op een paar meter afstand die camera stond, en leuk overtuigend gaan vertellen. Ook nog eens waarom jij dan Oneill summerbabe 2008 gaat worden.. Nou dan krijg je achtelijke dingen eruit tijdens alle zenuwen zeg, hihi, weet gelukkig meer dan de helft niet meer van wat ik allemaal eruit heb gekregen. Ik weet nog wel dat niet alleen mijn lip af en toe trilde van zenuwen, maar mijn hele wang. Alles moet je een keer meemaken. Dan werden meteen foto’s van je gemaakt en was je klaar.

Twee dagen later werd ik gebeld dat ik door was naar de volgende ronde, de kwartfinale. Zijn ze gek?? dacht ik. Maar ook, Hoera!! Want dat betekende dat ik gratis ging leren surfen! Het werd namelijk gehouden op Scheveningen, bij strandtent/surfschool Hart Beach en de lessen werden gegeven door 6 profs uit Amerika. Dus dat is waar ik net van thuis kom =)

De hele dag was ontzettend leuk, ook ontzettend uitputtend en ik voel de spierpijn nu al op veel te veel plekken, wil liever niet denken aan hoe ik dat morgen mag ervaren! Er waren de hele tijd veel camera’s bij, zovel video als foto en alles werd gevolgd en gepresenteerd door Sacha van TMF.
Cimg2853
O’neill (onderandere) sponsort de hele zaak dus moesten we, als we niet in bikini of wetsuit rondliepen, in t-shirtjes van hun rondlopen. In de email stond dat we de dag met een work-out zouden beginnen om 10 uur, dat bleek een ruim uur intensief dansen onder leiding van Roberto Da Costa. Ook dat alles werd gefilmd en stukjes daarvan zouden in een videoclip gemixt worden, waarvan ik de naam tot mijn schaamte ben vergeten. Hoe dan ook, deze leuke meneer gaf dus ‘dansles’ aan ons hopeloze lady’s;
Cimg2859

Totaal bezweet en overhit gingen we eerst naar een spoed uitleg dit-is-hoe-de-zee-werkt luisteren en naar een erg grappige demonstratie kijken van hoe je wel en niet op je plank moest liggen en moesten we ons toen in de wetsuits hijzen en een surfplank meenemen naar het strand vlakbij de zee, waar we eerst op het zand oefeningen gingen doen om te leren hoe je van liggend naar staand ging, op een manier dat het in zee ook lukt op een golf en je niet verzuipt :) Ook in een grote kring met zijn alle stretch oefeningen doen. De surf instructeuren (4 mannen en 2 meisjes)waren super leuk en grappig en ik heb zoiezo een zwak voor Amerikaans geloof ik, dan ook nog met die surfcultuur erbij, oh zwijmel wat heerlijk de hele dag!
Dan het water in. Heeeel veeeeeel proberen op te springen en weer vallen en weer liggen en weer peddelen en weer op springen (poging tot) en weer vallen en weer liggen en weer peddelen en misschien gaat het beter als je eerst op je kniexc3xabn zit, en weer staan, en toch al heel snel weer vallen, etc! Nog moe van de dans verassing was het echt zwaar, je gebruikt xc3xa1l je spieren maar op dat moment voelde ik vooral mn onder armen, die veel te zwak waren haha.
Toen lunch en werd iedereen omstebeurt snel weer eens geintervieuwd door de jury (‘dansen is niet echt jou ding he?’ hm dankje!  ‘surfen ging beter he?’ ja? ik bedoel, ja!) en moesten we een paar keer poseren met zn allen inclusief een paar surfplanken voor wat foto’s. Na die hoognodige pauze weer het water in voor anderhalf uur. Er waren toen wat meer golfjes dus werd het leuker en ook makkelijker om op te springen en af en toe echt het strand op de surfen! Als dat voor de eerste paar keer eindelijk lukt heb je echt een overwinningsgevoel, vooral omdat er ook tig cameraploegen met nieuwschierig publiek klaarstaan om je te verwelkomen. Natuurlijk was het net zo leuk om alle ik-pleur-hard-op-mn-bek-en-raak-mn-plank-kwijt momenten vast te leggen ;p Met de andere meisjes was het heel leuk, geen valse bitchfights.

Om half 5 toen iedereen blauwe nagels van de kou had en de spierpijn bij sommige al kwam opzetten terwijl we nog bezig waren, gingen we de planken terug brengen naar de wagen van de Surf Academy
Cimg2860
Het moment van de waarheid was al snel daar. Verzamelen op de chill kussens op het strand vlak voor de surftent.
Cimg2865
We hebben van de Surf Academy allemaal een waar Surf Certificaat gekregen, haha hartstikke mooi gedaan met natuurlijk je eigen naam er ook op; die gaat zo aan mijn muur. Meteen daarna ging Sacha de namen oplezen van de meisjes die door gingen naar de volgende ronde. *tromgeroffel* ik mocht ook! Gefeliciteerd kusjes en geklap en blijdschap met zijn alle. Wel jammer dat 2 van de meisjes waar ik veel mee om ging niet door gingen, maar ook in de nieuwe groep zitten genoeg leuke meisjes. Exc3xa9n daarvan heeft me zelfs een lift naar huis gegeven! Scheelde geld en tijd met het OV :)

Cimg2855
Cimg2866
Cimg2856

Volgende week kitesurfen en wakeboarden!! In totaal zijn we nog met zijn 15-en over, we begonnen met 500. Ik moet maar even snel armspieren kweken!   

10 Comments

 • Reply
  Remke
  27/07/2008 at 11:48 pm

  hey wat gaaf ik zag je in de Yes staan.
  ik herkende je gezicht en ik dacht mm dat is vast een cfer.
  leuk joh en leuke blog ik ga m bijhouden:d

  liefs xx mede cfer remke

 • Reply
  Lisa
  28/07/2008 at 9:01 pm

  heej sexy zus van me
  ik vind dat ik zo rustgevend kijk op die foto met de vogelspin :)
  Nou super leuk blogje, ben blij dat je (hoogstwaarschijnlijk) vanaf nu weer internet hebt zodat je al je lezers weer kan terug winnen =D
  Doeg!

 • Reply
  Karen (djoser)
  30/07/2008 at 9:27 am

  Hoi Sarah

  vandaag voor het eerst je weblog bekeken.
  Ik begrijp helemaal waarom veel mensen je weblog bezoeken. Je verhaal leest erg makkelijk weg. Leuk geschreven en grappig opgemaakt met die foto’s er tussen door.

  groetjes karen.

 • Reply
  Judith
  31/07/2008 at 12:01 am

  Wauw, gaaf! Gefeliciteerd :D

  xx Judith

 • Reply
  Bob
  31/07/2008 at 1:04 am

  Goed bezig! Succes volgende week!
  X

 • Reply
  Jannie
  31/07/2008 at 9:12 am

  Wow wat lache zeg!! Gelukkig had je dr ook heeerlijk weer bij gister! Succes met je armspieren kweken ;)

 • Reply
  Eline
  31/07/2008 at 11:29 am

  Dit is echt gaafff…
  Misschien de nieuwe VJ van TMF??
  Veel plezier met de volgende ronde!
  xx Eline

 • Reply
  saar
  01/08/2008 at 3:05 am

  Thanks =D vind het al vet genoeg dat ik al die sporten eens leer (voor zover dat gaat in 1 les)!

 • Reply
  Anonymous
  07/08/2008 at 8:32 pm

  TUTTIE LEUKE FOTO`S XX CHARTJUH

 • Reply
  Anonymous
  05/12/2008 at 8:01 pm

  ik wil ook surfen, met al die wijven samen

 • Leave a Reply